Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Kate ve Pippa stili evler

Cambridge düşesi Kate Middleton ve kız kardeşi Pippa’nın son bir yıldır stilleri merakla izleniyor. Bu ay Maison Française dergisinde Kate’in stilini mercek altına alıp evini nasıl dekore edebileceğini tasarladık. Şimdi sıra en az onun kadar ilgi çeken Pippa’da. İşte Middleton’ların moda seçimlerinden ilham alan deko-rüzgar…

Haberin Devamı

HELLO! dergisi tüm edisyonlarında onu 2011’in stil ikonları arasında birinci sıraya yerleştirdi.
Bazı moda otoriteleri onun trend yaratan değil, ancak trendleri takip eden bir zevki olduğunu iddia etseler de, İngiltere ve Amerika’da özellikle haftalık dergi kapakları haftalardır onun tekelinde. Öyle ya da böyle, 29 yaşındaki Cambridge düşesi Kate Middleton, kraliyet ailesinin en yeni üyesi olmanın avantajlarını kullanarak bir süredir tüm dikkatleri üzerine çekiyor.
Sadece o mu? Kız kardeşi Pippa Middleton da, 29 Nisan’dan beri geniş bir hayran kitlesine sahip. Geçtiğimiz hafta doğum gününü kutlayan Pippa’nın moda seçimleri basit, trendy ve sportif olarak tanımlanıyor.
Hiç kuşku yok ki, Middleton kardeşlerin gece ve sokak stillerini konuşmaya daha uzun süre devam edeceğiz. Dekorasyon stilleri ise henüz bir soru işareti.
Maison Française dergisinin eylül sayısında Kate Middleton’ın giyim stilinden yola çıkarak evi için yapacağı seçimleri tahmin etmeye çalıştık. Pippa ise evcimen’e kaldı!

Haberin Devamı

KATE MIDDLETON

9 Ocak 1982 doğumlu Kate Middleton, bir oğlak burcu kadını. Oğlaklar geleneklerle köklenmiş insanlar oldukları için evleri de tarih ve kültür kokar. Eskitilmiş ahşaptan dolaplar, yumuşak renklerde pahalı kumaşlar, edebi klasiklerin bulunduğu bir kütüphane, taş ve deri gibi doğal malzemeler tam onların zevkine göredir.
Moda stili: Evlendiği gün bütün dünyayı Sarah Burton imzalı Alexander McQueen marka gelinliğiyle kendisine hayran bırakan düşes, Prens William’la gerçekleştirdikleri Kanada ve Amerika seyahatlerinde zarif stiliyle alkışlandı. Nerede nasıl giyinmesi konusunda hiç yanlış yapmıyor; geleneksel görünümleri nasıl modernize edeceğini çok iyi biliyor.
Renk seçimleri: Genellikle elbiselerinde karmaşık desenlerden ve çok renklilikten uzak duruyor. Lacivert, koyu mavi, siyah-beyaz, bej tonları, gri, pudra tonları ve füme Kate’in sık sık kullandığı renkler arasında.
Yaz aylarında bu renk skalasına pastel sarıları ve lilayı ekleyen düşes, çiçek desenlerini de pastel tonlarda ve abartısız formlarda kullanmayı tercih ediyor.
Marka seçimleri: Erdem, Alexander McQueen, Jenny Peckham, Reiss, Diane von Furstenberg.
Dekorasyon seçimi: Sevgili düşes kendi dekore ettiği bir apartman dairesinde yaşasaydı nasıl bir stil yaratırdı? Üzerinde genellikle kırmızı-beyaz, siyah-beyaz, lacivert-gold gibi ikili renk kombinasyonlarına izin veren Kate Middleton’ın salonunun klasik ve modern arasında denge kuran bir kimlikte olması muhtemel.
Çağdaş çizgileri ile dikkat çeken modern bir kanepenin üzerinde çizgili, düz ve modern-etnik desenli yastıklar, evdeki yuva hissini kuvvetlendiren büyük bir avize, Venedik aynaları ve beyaz aksesuvarlar ona çok uygun gözüküyor.
Beyaz, fildişi, krema ve sabun köpüğü gibi renklerde elbiseleriyle her zaman güzel görünmeyi başaran Kate’in yatak odası için ilk tercihi bu renk paletinde ipeksi tekstiller olabilir.

Haberin Devamı

PIPPA MIDDLETON

6 Eylül 1983 doğumlu Pippa Middleton ise, bir başak burcu kadını. Başak burcu, tüm burçlar içinde en titiz ve detaylara önem veren burç olma özelliğine sahiptir, bu nedenle evindeki eşyaların ve renklerin birbirleriyle uyumuna, dokusuna, aydınlatmaya ve diğer tüm detaylara çok özen gösterirler.
Yalınlığı seven başakların evi tıkış tıkış eşya dolu olmaz; az ama öz eşya bulunur. Sade ve doğal renkleri seçerler.
Moda stili: Pippa, düğünde giydiği Sarah Burton tasarımı fildişi rengi zarif elbiseyle dikkatleri üzerine çekti; o günden sonra da tıpkı kız kardeşi gibi global bir figür oldu. Bazen bohem/vintage, bazen romantik, bazen pembe konçla tamamladığı çılgın bir elbiseyle karşımıza çıkıyor; günlük hayatta ise jean’li kombinasyonlardan hiç vazgeçmiyor.
Renk seçimleri: Pastel mavi ve pudra rengi ile siyah-beyaz kombinasyonu en çok tercih ettiği renkler. 
Marka seçimleri: J Brand, Maje, Alice Temperley, Zara, Azzaro, Gucci.
Dekorasyon seçimi: Pippa sosyal bir kelebek olarak anılıyor; zaten işi de a’dan z’ye parti organizasyonları yapmak. Bu işi çok sevdiğini çünkü “mutlu atmosferler” yaratmaya bayıldığını söyleyen Pippa, Buckingham Sarayı’nı disko toplarıyla süslemeyi düşünecek kadar cesaretli. Kendi evinde de düzenli, organize ama yaratıcı fikirlerle çeşitlendirilmiş bir tarz ona eşlik edebilir.
Sık sık davet vereceği düşünülürse büyük alanları, geniş bir yemek bölümü ve lounge tarzı büyük kanepeleri sevecektir. Natürel renkleri koyu renklerle kombinleyeceğini, bu paleti yumuşak dokulu kumaşlar, büyük yapraklı tropik bitkiler ve farklı malzemeden aksesuvarlarla ısıtacağını söyleyebiliriz. Yatak odası içinse denizden ilham alan bir düzenleme onu rahatlatacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları