Kaşkaloğlu 300 bin hastaya ışık oldu

Haberin Devamı

2000 yılında Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu ve Uz. Dr. Selma Kaşkaloğlu tarafından kurulan Kaşkaloğlu Göz Hastanesi, Ege Bölgesi’nin ilk özel göz hastanesi unvanını taşıyyor. Ayda 2 bin hastaya bakıp, 12 yılda 300 bin hastaya ışık olan hastane, yurt dışından gelen hastalara da geniş tedavi olanakları sunuyor. Amaçlarının topluma kaliteli sağlık hizmeti vermenin yanında hijyen, hızlı ve doğru teşhisi koymak olduğunu belirten Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, “Bizim için hasta memnuniyeti birinci sırada geliyor” diyerek, göz hastalıkları konusunda tüm branşlarda hizmet verdiklerini söyledi, göz sağlığı hakkında önemli ipuçlarını paylaştı.

Sarı nokta hastalığı
Sarı nokta hastalığı, 55-60 yaş üzeri yaş kitlesinde en sık görme kaybı yaratan hastalıkların başında gelir. Sarı nokta hastalığı olan kişiler okuma, araba kullanma, kişilerin yüzlerini seçme, televizyon seyretme gibi günlük işleri yapmakta sorun yaşarlar. Tıp alanında “Makula dejenerasyonu” olarak adlandırılan sarı nokta hastalığı retinada meydana gelen göz kusurlarından biridir. Makula, ayrıntı ve renk bakımından en hassas görüntünün oluştuğu bölgedir. Bu bölge görüş alanının merkezindeki nesnelere odaklanmayı sağlar. Zamanla bu bölgede ışığa duyarlı hücrelerin yapısında bozulma görülür. Yani sarı nokta hastalığı yaşlılıkla doğrudan ilişkilidir. Hastalık, oluşumu bakımından iki tip altında incelenir. Kuru tipte retina altında birikmeler meydana gelir. Bu durum ilerleyen dönemde görüş kaybına neden olur. Yaş tipte ise bölgede anormal yapıda damarlar oluşur ve bu damarlar retinaya doğru ilerler. Bu tip, nadir görülmektedir ancak hızlı ilerler ve daha büyük görme kaybına neden olabilir. Bu hastalık körlüğe neden olmaz, ancak kişinin görme kalitesini yüksek oranda bozar.

Haberin Devamı

Kaşkaloğlu 300 bin hastaya ışık oldu

Katarakt ameliyatı
Halk arasında lazer olarak bilinen “Katarakt Fakoemülsifikasyon” yöntemi ile iğnesiz ve dikişsiz yapılıyor. Katarakt ameliyatı lazer ile belli aşamaya kadar yapılabilir. Ameliyat sonrasında göz içine mercek yerleştirilir. Ameliyat süresi kataraktın yoğunluğuna ve tipine göre değişmekle birlikte, ortalama 10 dakikadan kısa sürmektedir.

Haberin Devamı

Göz tansiyonuna dikkat
Göz tansiyonu problemi yaşayan hastalar mutlaka bir göz doktoru tarafından kontrol edilmeli. Göz tansiyonu, ileri safhalara kadar belirti vermeyip tedavi edilmediğinde körlükle sonuçlandığından erken teşhisi çok önemlidir.

Retina dekolmanı
Retina dekolmanı, görme kaybı ile sonuçlanabilen ve aciliyet gösteren bir hastalıktır. Bu yüzden belirtileri önem taşır. Bu belirtiler şunlardır;
* Göz açık ya da kapalı iken hissedilen ışık çakmaları
* Fazla sayıda uçan cisimlerin ani olarak ortaya çıkması
* Görme alanı içinde herhangi bir yönden gelişen gri-siyah perde göz kırpma ile geçmeyen görme bulanıklığı ya da kaybı
Eğer bu belirtilerden bir ya da birkaçı mevcut ise, vakit kaybetmeden bir retina muayenesinden geçilmelidir.

Yazarın Tüm Yazıları