Işık saçıyor

Haberin Devamı

KİMDİR?

Adı: Mahmut Kaşkaloğlu

İşi: Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu

Eğitimi: Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi

Doğum yeri: İzmir

Medeni durumu: Göz hekimi Opr. Dr. Selma Kaşkaloğlu’yla evli. Nazlı adında bir kızı var.

Binlerce göze ışık oldu

 

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, bugüne kadar binlerce insana ışık olan deneyimli bir hekim. Mükemmeliyetçi bakış açısı ve işindeki titizliği, onun sadece Türkiye’de değil, dünya çapında da adından övgüyle söz edilen isim olmasını sağlamış. Bugün Ege Özel Hastaneler Derneği ve Karadeniz Oftalmoloji Derneği Başkanı olarak sektörel önemli görevler de üstlenen Prof. Kaşkaloğlu’nun, resim sanatına koleksiyoner düzeyindeki büyük ilgisini, golf merakını, sığınılacak bir liman olarak gördüğü Urla Uzunkuyu’daki çiftliğini Poodle cinsi köpeği ‘Lady’yi, keçilerini ve hayata sıradışı bakışını konuştuk...

Haberin Devamı

Işık saçıyor

HAYAT FELSEFESİ

Hayat felsefem, “Eğer hayatı dolu dolu yaşamak istiyorsanız çok çalışın” şeklinde özetlenebilir. Çok çalışmalıyız ki, yaşamak istediklerimizi sağlayabilecek olanaklara sahip olalım.

OTOMOBİL

Önceliğim sağlamlık

* İlk arabam sarı renkte Murat 131 idi. 1985’te zar zor almıştım.

* Şimdiki otomobilim ise bej renkte 10 yıllık Mercedes. Seviyorum ve çok güveniyorum.

* Bir arabada sağlamlığa, konfora ve güçlü motor yapısına önem veririm.

* Trafikte son derece kurallara uyan biriyim, uymayanlara da çok kızarım.
 
BESLENME

Somon ve cızbız köfte

* Kahvaltıyla takıntıları olan biri değilim. Pazar hariç genelde işyerinde yaparım. Ufak tefek atıştırmalıklardan oluşur. Pazar günleri evde ailece kahvaltı yapmaya çalışıyoruz. Gevrek vazgeçilmezimiz.

* Öğlenleri somon ya da cızbız köfte yerim. Bu ikilinin dışına pek çıkmam.

* Akşamları ise oldukça hafif beslenmeye çalışıyorum. Sebze ağırlıklı beslenirim.

* Evde yemek seçmem, ama dışarıda yiyeceksek mutlaka seçim yaparım.

Haberin Devamı

* Mutfakla aram olduğunu söyleyemem.

MEKAN

Gerçek lezzeti ararım

* Kalabalıktan çok hoşlanan biri değilim. O yüzden genelde öğlen saatlerinde dışarıda yemek yemeyi tercih ederim. Bir restoranda olması gerekenlerin dışındaki şeyleri ararım. Servis kalitesi, güleryüz ve ambiyans mutlaka olması gerekenler. Ben bunların dışında gerçek lezzeti ve tazeliği ararım. Gün içinde pişmiş şeyleri yerim. Bir gün öncesinden kalan bir yiyeceği bana kimse yediremez.

* İzmir’de ayda 1-2 defa cumartesi öğlenleri Deniz Restoran’a giderim. Çin yemeği yiyeceksem Red Dragon, et istersem Naci Usta’nın Etçi Başı’nı tercih ederim.

* Yurtdışına çıktığımda ön araştırma yaparım. Gurme restoranlarını belirlerim. Gitmeden önce rezervasyonumu mutlaka yaparım.

Haberin Devamı

* Londra’da öğle yemeği için şef Gordon Ramsey’in ‘Maze’ ve şef Heinz Beck’in ‘Apsley’ restoranlarını öneririm. Roma’da ‘La Fortunata’ ve ‘Il Convivio’ benim için vazgeçilmez mekanlar arasında yer alıyor.

SPOR

Golf beni rahatlatıyor

* Ne yazık ki spora ayıracak çok fazla vaktim olmuyor. Zaman buldukça hafta içi Kordon’da yürüyüş yapıyorum. Son zamanlarda golfe merak saldım. Kuşadası Golf Klubü’ne her hafta gidiyorum. Golf hem kolay hem zor bir spor. İki tezat kavramı içinde barındırıyor. Açık havada bol oksijen alarak spor yapmanın keyfi bir başka. Hem şehir hayatından uzaklaşıyorsun hem zihnini boşaltma imkanın oluyor. Bir spor salonuna üye değilim. Kendi başıma küçük yürüyüşler yapıyorum.

Haberin Devamı

Işık saçıyor

TATİL

Uzakdoğu’yu seviyorum

* Aile olarak kısa süreli tatilleri tercih ediyorum. İşim gereği yılda 12-15 defa yurtdışına gidiyorum. Bunu hem tatil hem de iş olarak değerlendirmeye çalışıyorum.

* Türkiye’de tatil için bir yere gitmiyorum. Eşim Avrupa’yı seviyor, ben ise Uzakdoğu’yu tercih ediyorum. Aramızda bir orta nokta bularak, ‘Biraz orada, biraz burada’ diyerek, ufak tatil kaçamakları yapıyoruz.

* Ne kadar tatile de çıksam işten çok uzaklaşamıyorum ne yazık ki... Akıllı telefonlar çıktı çıkalı her an bir elektronik posta düşüyor telefonunuza. Genelde görmediğimiz yerlere gitmeyi seviyorum. Değişik mekanlar, farklı kültürler öğrenmek, onu yaşamak hoşuma gidiyor.
 
HOBİ

Haberin Devamı

Resim koleksiyoneriyim

* Resim sanatını çok seviyorum. Küçük çapta bir koleksiyonum da var. Bazı koleksiyon parçalarını hastanemizde de sergiliyoruz. Genelde yerli ve oryantalist sanatçıların eserlerini topluyorum. Yurtdışında da satın aldığım pek çok eser mevcut.

* Bunun dışında bahçeyle ilgilenmeyi çok seviyorum. Uzunkuyu’da bir çiftlik evimiz var. Orada muhtelif organik ürünler yetiştiriyorum. Toprakla içli dışlı olmak inanın insanı çok rahatlatıyor. Urla Çeşmealtı’ndaki 10 bin ağaçlık Kaşkaloğlu Ormanı da bizim için büyük bir gurur ve huzur kaynağı.

KARİYER

Hayalimdeki meslekti

* İlk ve ortaöğrenimimi Bornova Yavuz Selim Ortaokulu’nda, liseyi İzmir Koleji’nde okudum. Ardından Ege Üniversitesi’ni kazandım.

* Küçüklüğümden beri doktor olmayı hedefliyordum. Bu planlar doğrultusunda kariyerime yön verdim.

* Aklıma bir şeyi koyarsam onu yaparım. Sanırım bu bana küçüklüğümden kalma bir miras.

* İlk paramı liseyi bitirdikten sonra kazandım. O zamanlar turizm rehberliği yapıyordum. Az çok bir şeyler kazanıyordum, kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılardım.

TOPLANTI

Ben merkezli değilim

* Başkanlığını yaptığım Ege Özel Hastaneler Derneği ve Karadeniz Oftalmoloji Derneği’ndeki toplantılarda mümkün olduğunca yönetim kurulundaki diğer isimlerin görüş ve önerilerini dikkate alırım.

* Kendi hastanemizde de bu yapıyı sürdürüyorum ancak nihai kararları yine benim almam gerekebiliyor.

* Toplantılarımız sıkıcı bir ortamda geçmez. Hiçbir zaman başkan hegemonyasında olmaz. Toplantıya katılan herkesten düşüncelerini paylaşmasını beklerim. Görüşleri alırım ve tüm çalışanlarımızın kabul edebileceği bir karar veririm. Ben merkezli bir yapım yok.

Işık saçıyor

GÜNE BAŞLANGIÇ

Manşetlere göz atarım

* Genelde 24:00 gibi yatarım. Sabah ise 07:30’da kalkarım. Daha geç uyandığımı hatırlamıyorum. Güne standart bir başlangıcım var. Elimi yüzümü yıkar ve gazetelerin manşetlerine bakarım. Haberin içerik kısımlarını genelde sabah okumam. Hazırlanır ve evden çıkarım. En geç 09:00’da işyerinde olurum.

MODA

Hikmet Alcan giydiriyor

* Spor giyinmeyi severim. Alışveriş yaptığım belli başlı markalar var. Adını söylemeden geçemeyeceğim arkadaşım modacı Hikmet Alcan sağolsun, giyimde bana çok yardımcı oluyor.

* Alışverişimi genelde kendim yaparım. Eşimin de arada aldığı şeyler olur. Benim giyim zevkimi iyi bilir. Onun aldığı şeyleri giymekten mutlu olurum.

* Renk tercihim mevsime göre değişir ama çok renkli de giyinen biri değilim.

TEKNOLOJİ

Son çıkan bende olmalı

* Teknolojiyle aram çok iyi. Yenilikleri takip etmeyi seviyorum. En son çıkan ürünün bende olması hoşuma gidiyor. Hem özel yaşamımda kullandığım cihazlarda hem de hastanemizde her daim son teknoloji ürünleri seçerim. Moda diye teknolojiyi almam. Teknolojik ilerlemesi varsa alırım.

* İyi bir sosyal medya kullanıcısıyım. Hem Facebook’ta hem Twitter’da yer alıyorum ve aktif olarak kullanıyorum.

ASTROLOJİ

İlgilenmediğim bir konu

* Yay burcuyum ama burçlara karşı nötr yapım var. Pek ilgilenmiyorum.

SEVİMLİ DOSTLAR

Lady iyi bir arkadaş

* ‘Lady’ adında Poodle cinsi köpeğim var. 3 yaşında ve prenses edasında yetişiyor. Çok iyi bir arkadaş. Her duyguyu çok iyi anlar. Onun dışında çiftlikte keçiler var. Onlarla zaman geçirmekten büyük keyif alıyorum.

 

Yazarın Tüm Yazıları