Yaz Hastalığı
Yaz Hastalığı Haberleri
Dikkat! Yaz ishali yaşam kalitenizi bozabilir
Yaz ishalleri, tedavisi yapılmadığında hastanın yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Uzm. Dr. Salim Bereket, ishalin yol açtığı rahatsızlıkları ve alınması gereken önlemleri anlattı.
Sıcak havalarda çocuklarınızı hastalıklardan koruyun
Yaz aylarında çocuklarda en sık güneş yanıklarının görüldüğünü söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yrd. Doç. Dr. Canan Abdullah Göl, çocuklarda sık görülen yaz hastalıkları ile ilgili önemli bilgiler verdi…
Yazın 6 hastalığı ve çaresi
Yaz mevsimi, sıcak havaların hızla artması ile kendini iyice hissettirdi...
Çocuklarda en sık görülen 6 yaz riski
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Neslihan Korkmaz, çocuklarda en sık görülen 6 yaz riskini anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu...
Yazın oluşan cilt hastalıkları
Keyfiniz kaçmadan yaz hastalıklarına karşı önlemlerinizi alın!
Bebekleri isilikten korumanın yolları
İsilikten kurtulmanız için doğal kür tarifi…
Yaz İçin Sağlıklı Beslenme Önerileri
Güneşin artık iyice yüzünü göstermeye başladığı bu mevsimde beslenmemize daha çok dikkat etmemiz gerektiğini belirten Aksu Vital Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Senem Dinç yaz aylarında nasıl beslenmek gerektiği konusuna dikkat çekti...
Yaz hastalığı ishale dikkat
İshal yazın yaşlı, çocuk, demeden herkeste görülebiliyor. İshal olan kişiler çikolata, kuruyemiş ve kızartmadan uzak durmalı.
Küresel ısınma ishali artırdı
İshal olmamak için Küresel ısınmayla birlikte yaşanan su kesintileri büyük şehirlerde ishallere yol açtı.
Kadınların yaz hastalığı
Araştırmalara göre,kadınlar kış aylarında depresyondan, yazın manik depresyondan mustarip
Sokakta yaşıyorum
Yaz hastalığı "mantar" a dikkat..
Yaz aylarında, hava sıcaklığının artmasıyla birlikte mantar hastalıklarında artış görüldüğüne dikkat çekilerek, bu tür sorunlarla sık karşılaşanların havuz, hamam, sauna ve spor salonlarından uzak durmaları, sentetik iç çamaşırı, lastik ayakkabı ve dar giysi kullanmamaları konusunda uyarıldılar.
Koronaloji: Salgınla geçen bir yıl
Ateş, kuru öksürük, yorgunluk, tat ve koku kaybı, nefes darlığı, göğüs ağrısı... Ağır bir grip mi bu, yoksa henüz adı konulmamış bir solunum yolu hastalığı mı? Peki ya çaresi... Yaklaşık bir yıl önce kendimizi bu belirtiler ve soruların ortasında bulduk. 2020 insanlığın yaşadığı en zor yıllardan biri olarak tarihe geçti. İşte salgının başından bu yana yaşadıklarımızın özeti...
Üniversiteler ne zaman açılacak? Yeni yılla birlikte araştırmalar hız kazandı!
2021 yılının başlaması ile birlikte, en çok merak edilenlerden biri de üniversitelerin açılacağı tarih oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısının ardından yaptığı açıklamasında, MEB'e bağlı okullarda yüz yüze eğitime dair bilgiler verdi. Şimdi ise üniversitelerin akıbeti merak ediliyor. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak?
Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Uzaktan eğitimin bitiş tarihi araştırılıyor!
2021 yılının başlaması ile birlikte, en çok merak edilenlerden biri de yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısının ardından yaptığı açıklamasında, milyonlarca öğrenci ile veliyi yakından ilgilendiren uzaktan eğitime dair de bilgiler verdi. Peki, yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?
Okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor? Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'dan önemli açıklama
Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, okulların açılması sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. İlhan, "Öğretmenlerimizin aşılanması ile beraber vaka, hasta sayısı da belli bir seviyeye inerse okulların açılmasını tekrar düşünmek gerekiyor" dedi. Üniversitelerde yüz yüze eğitime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. İlhan, "Bunu da yine 15 Şubat'tan sonra ikinci dönem başlayacağı zaman değerlendirmek gerekiyor. Yine üniversitelerde uzaktan eğitime geçebilirler, yüz yüze eğitime geçebilirler, kısmi olarak yüz yüze eğitime geçebilirler. Süreyi biraz uzatarak yaz döneminde de eğitime devam edebilirler. Yeter ki risk azalsın" dedi.
Korona gölgesinde 2020'ye damga vuranlar
Koronavirüs, salgın, kısıtlama, karantina, mutasyon ve aşı gelişmeleriyle hop oturup hop kalksak da 2020 birçok önemli gelişmeye de ev sahipliği yaptı.
Bu hatalar böbrek taşı yapıyor! Korunmak için doğal besinlerin gücünden faydalanın
Gece saatlerinde şiddetli sancılarla uykudan uyandıran böbrek taşı sorunu kimi zaman hayatı kabusa çeviriyor. Bu sorunla başa çıkan kimselerin ise denemediği yol kalmıyor. Peki, böbrek taşının oluşmaması için neler yapabiliriz? Böbrek hastalıklarının tedavisine yardımcı olan ve böbreklere iyi gelen besinler neler? İşte merak edilen sorulara dair uzmanlardan öneriler…
Gebelikte ilk 3 ay çok önemli, anne adayı düzenli olarak takip edilmeli
Hamilelik sürecinin ilk 3 ayında yaşanan sorunlar ilgili önemli bilgiler veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzm. Opr. Dr. Özge Piri Mantar, gebelikte ilk 3 ayın çok önemli olduğunu belirterek, "Bu dönemde düşük riski çok yüksek olabilir. Düzenli olarak anne adayının takip edilmesi gerekiyor" dedi.
Samsun'da yeni uygulama! Covid-19 temaslılarından evde numune alınıyor
Sağlık Bakanlığı'nca Samsun’a gönderilen PCR test cihazı sayısı 13'e olurken, İl Sağlık Müdürü öğretim üyesi Dr. Muhammet Ali Oruç, yeni uygulamayı hayata geçirdiklerini belirtti. Oruç, “Vaka düşüş eğrisini hızlandırmak ve asemptomatik vakaları erken dönemde yakalamak için temaslıların hepsinden evde numune almaya başladık. Bu sayede temaslıların evden çıkmadan izole olmalarını sağladık” dedi.
Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara: Ülkemizde tespit edilmiş mutasyon verisi yok
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, İngiltere'de koronavirüsün yüzde 70 daha hızlı yayılmasına neden olan mutasyonun, hastalığın daha ağır seyrine neden olmadığını belirtti. Prof. Dr Kara, "Türkiye'de de mutasyon takipleri yapılıyor. Bizim ülkemizdeki genetik takiplerde ve mutasyon incelemelerinde şu ana kadar tespit edilmiş böyle bir verimiz yok. Diyelim ki bulaşmayı hızlandırmıştır. Coğrafyamızda şu anda bulaşmanın atlayarak hızlandığı bir yer yok" dedi.
Turizm sektöründe 2021 öngörüleri yüksek
Bu yıl dünya genelinde 500 milyon turistin maske ve mesafe kurallarına uyarak tatil yaptığını ifade eden Antalya Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı Recep Yavuz, 2021 sezonunun nasıl olacağına dair öngörülerde bulundu. Aşının bulunmasının psikolojik olarak moral oluşturduğunu belirten Yavuz, "Herkesin aşılanması 2022’ye sarkar. Birçok ülke turiste aşı kartı ile izin verecek" dedi. 2021 sezonunun, sayısal anlamda 2019 ile 2020 yılının karışımı olacağını kaydeden Yavuz, "Sağlık konusunda güvenli, inandırıcı ve kapasiteli ülkeler tercihte öne çıkacaktır. Bu şartlarda 2021 yılının 3. çeyreğinde, yani haziran sonuna doğru turizm ancak mümkün olur" diye konuştu.
Pandeminin çocuk beslenmesine etkileri
Koronavirüs hastalığı Aralık 2019 tarihinde Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktı. Çin ve birçok ülkede artan vaka bildirimleri nedeniyle, 30 Ocak 2020’de Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Komitesi tarafından koronavirüsü dünya çapında acil olarak önlem alınması gereken bir sağlık durumu olarak ilan edildi.
Filyasyon ekiplerinden çağrı: 9 aydır ailemi göremiyorum lütfen evde kalın
Korona virüs salgınıyla mücadelede önemli rol üstlenen filyasyon ekipleri, Düzce’de vaka sayılarının arttığı bugünlerde de yoğun şekilde çalışmaya devam ediyor. Yaklaşık 9 aydır ailesini göremediğini ifade eden filyasyon ekipleri şefi Mehmet Cüceler, vatandaşlara evlerinde kalmaları uyarısında bulundu.
Polio aşısı nedir? Çocuk Felci (Poliomyelit) Hastalığı tedavisi ile ilgili bilgiler
Poliomiyelit, üç tip enterovirüs (poliovirus tip 1, 2 ve 3) kaynaklı bir merkezi sinir sistemi hastalığıdır. Poliomiyelit aynı zamanda 'çocuk felci' olarak da bilinir, çünkü genellikle küçük çocuklarda ve çocuklarda felce neden olur. Hastalıktan korunmanın tek yolu aşılamadır. Çocuk felcinin iki farklı aşısı mevcuttur. İşte polio aşısı ve çocuk Felci (Poliomyelit) hastalığı hakkında detaylı bilgi...
Son dakika haberler: Koronavirüs aşısı ne zaman koruma sağlamaya başlıyor? İşte araştırmalardan çıkan sonuç..
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Balık, "Aşı, ikinci dozdan 10 gün sonra korumaya başlıyor. Bu süreden daha önce virüsle karşılaşanlar enfeksiyon almış olabilir." dedi.
Son dakika haberler… Koronavirüs aşısı ile ilgili çok önemli 10 gün detayı! Gönüllüler üzerindeki aşı uygulaması..
Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, gönüllüler üzerindeki aşı uygulamalarının sonuçlarının önümüzdeki günlerde çıkacağına işaret ederek, "Aşı, ikinci dozdan 10 gün sonra korumaya başlıyor. Bu süreden daha önce virüsle karşılaşanlar enfeksiyon almış olabilir." dedi.
Virüsün yayılmasını engellemek için misafir ziyaretlerinden kaçının
Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılıç Toker, koronavirüs salgınında vaka artışının nedeninin, insanların kapalı ortamlara girmesi olduğunu belirterek, "Kış aylarında ev oturmalarından ve çay partilerinden kaçınmak gerekir" dedi.
Son dakika haberler: Koronovirüs geçiren hastalarda kritik 3 ay uyarısı
Son dakika haberi... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "Covid-19’u geçiren bir kişi teorik olarak 3 ay kadar bu hastalıktan korunabilir. Ama 3 ay geçtikten sonra vücudunuzda yeterli bir antikor oluşmamışsa yeniden hastalığa yakalanabilirsiniz, eğer tedbirsiz davranırsanız" dedi. Öte yandan uzmanlar, koronavirüs tedavisinde verilen ilaçları kullanmakta tereddüt eden vatandaşları uyardı. Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "İlacı kullanmıyor, 3-4 gün sonra 112 ile acil servise başvuruyor. Bu sefer biz bu kişiyi yoğun bakıma alıyoruz. İlaç kullanılmadığı takdirde sonu ölüme kadar gidebiliyor" dedi.
Vajinal Mantar Nedir? Vajinal Mantar Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
Kadınlarda en yaygın görülen enfeksiyonlardan birisi vajinal mantar enfeksiyonudur. Kadınların yüzde 90’ı hayatlarının bir döneminde mantar enfeksiyonu ile karşılaşırlar. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer konu hakkında önemli bilgiler verdi.
Kışın çocukların D vitamini seviyesi ölçülerek ihtiyaç halinde verilmeli
Uzmanlar, kışın gelmesiyle birlikte güneş ışınlarının azalmasına paralel olarak vücuttaki D vitamini sentezinin düştüğünü bu sebeple çocukların sağlığına dikkat edilmesi için ebeveynleri uyardı.
Rozasea (Gül Hastalığı) Nedir? Rozasea Belirtileri Nelerdir?
Yüzde kızarıklık, yanma, batma hissi, damarlarda belirginleşme, sivilce benzeri kızarıklıklarınız varsa ve zaman zaman aniden yüzünüz kıpkırmızı oluyor ve bu durum sık sık tekrar ediyorsa rozasea hastalığınız olabilir. Deri ve Zührevi Deri Hastalıkları Uzmanı Tuba İşeri, rozasea hastalığı hakkında bilgi verdi.
Otomotive virüs bulaştı
Ağustos ayı sonunda gerçekleştirilen basın toplantısında, otomotiv sektörünün ilk dalgayı sorunsuz atlattığını vurgulayan TAYSAD Başkanı Alper Kanca bu haftaki konuşmasında, “Çember daralıyor, tüm önlemlerimize rağmen kontrolsüz sosyal hayat otomotiv sektörü çalışanlarına virüsü bulaştırdı” şeklinde konuştu. Mart-kasım dönemi pozitif çalışan oranı yüzde 5.4 iken yalnızca 1 günde (5 Kasım 2020) yüzde 1.8 oranında pozitif çıktı. Başkan Yardımcısı Kemal Yazıcı, “Buna karşın kapanma öngörmüyoruz” dedi.
20 Kasım'da vizyonda
Pandemi nedeniyle vizyon tarihi ertelenen “Hababam Sınıfı Yaz Oyunları”, izleyiciyle buluşmak için gün sayıyor.
Bipolar Bozukluk Nedir? Bipolar Bozukluk Belirtileri Nelerdir?
Bipolar bozukluk esasen çok da bilinmeyen ancak toplumda neredeyse 50 kişiden birinde görülen bir ruh sağlığı sorunudur. Bipolar bozukluk en basit haliyle; zaman zaman kişinin çökkünlük ve taşkınlık dönemler yaşamasıdır. Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd.Doç.Dr.Rıdvan Üney, bipolar bozukluğu düşündüren durumları açıkladı.
Son dakika haberler... Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Alpay Azap, 2021 yılı için uyardı
Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Kovid-19 hastalığının 2020 yılından itibaren mevsimsel hastalık özelliği kazanacağını belirtti. ''Salgının başında kendisinden önceki SARS virüsü gibi ortadan kaybolacağına dair umudumuz vardı. Artık bunun böyle olmayacağını çok net olarak biliyoruz" diyen Azap, ''2020-2021'de büyük bir salgın geçireceğiz. Yaz ayının pek bir faydası olmayacak'' uyarısında bulundu.
Pandemide Hamilelere 10 Sonbahar Uyarısı
Tüm dünyayı sarsan Covid-19 enfeksiyonundan korunmak hamilelik döneminde ayrı bir önem sahip. Bunun nedeni ise hamilelik sürecinde bağışıklık sistemindeki değişimlerin anne adaylarını viral solunum yolu enfeksiyonlarına daha duyarlı hale getirmesi ve Covid-19 enfeksiyonunun daha ağır seyredebilmesi.
Kışa girerken dikkat! Sedef hastalığı bu aylarda alevleniyor
Sedef hastalığı (psoriasis), deride sedef rengi pullarla kaplı kızarıklıklar şeklinde ortaya çıkan bir hastalık... Genellikle 15-35 yaş aralığında ortaya çıkıyor, yaşam boyu iyileşmeler ve tekrarlarla devam ediyor. Soğuktan etkilenen cilt nedeniyle kış aylarında daha aktif hale geliyor. Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Öztürkcan, 29 Ekim Dünya Sedef Haftalığı (Psoriasis) günü öncesinde hastalık hakkında detaylı bilgiler verdi, konuyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı.
Bu Alanlar Mantar Hastalığına Zemin Hazırlıyor
Ortak kullanım alanlarındaki terlik ve havluların, mantar bulaşmasına uygun zemin hazırladığını belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Çelen, havuz, plaj, güzellik salonu, kuaför ve spor salonu gibi ortak kullanılan alanların mantar bulaşması açısından riskli olduğunu söyledi.
Rinoplastide İyileşme
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Baş Boyun Cerrahisi Yrd. Doç. Dr. Kağan İpçi, rinoplastide iyileşme sürecini ve dikkat edilmesi gerekenleri sizler için anlattı.
Pandemi sürecinde grip ve zatürre aşısı yapılmalı mı?
Zatürre ve grip aşıları hakkında bilgiler veren Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Yüzüak, Covid-19 salgınında vaka sayılarının her geçen arttığına dikkate çekerek, “Bu süreci en hafif zararla atlatabilmek için zatürre ve grip aşılarının yapılması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
Trump’a deneysel tedavi
Koronavirüs teşhisi konduktan sonra helikopter ile Walter Reed askeri hastanesine götürülen ABD Başkanı Donald Trump’ın öksürük, burun akıntısı,hafif ateş gibi semptom gösterdiği açıklandı. Trump’a Renegeron tarafından geliştirilen 8 gramlık antikor kokteyliyle deneysel tedaviye başlandı.
‘Hem grip hem korona olunmaz’
Alman virolog Hendrik Streeck, griple birlikte koronavirüse yakalanma ihtimalinin çok zayıf olduğunu söyledi. Hastalığı hafif atlatmak için enfeksiyon dozunun düşük olmasının önemli olduğunu belirten Streeck, sosyal mesafe ve maske kuralına uymak gerektiğini söyledi.