Bir arada olmanın ve paylaşmanın mutluluğunu yaşatan Ramazan sofraları için Ramazan ayı boyunca sürecek tatlı bir telaş başlıyor! Bal, pastırma, peynir gibi iftariyeliklerden bakliyatlara, meyve-sebzelerden et - balık çeşitlerine ve kolayca hazırlanabilen tatlılara kadar iftar ve sahurda gönül rahatlığıyla besleyici ve lezzetli sofralar kurabileceğiniz her çeşit ürün, güvenilir alışverişin adresi Metro’da sizleri bekliyor. Düzenli analiz ve denetimlerden geçirilen Metro Usulü ürünler, Ramazan sofralarına hem lezzet hem de kalite ve güven katıyor.
#Sponsorlu İçerikPepsiCo Türkiye Genel Müdürü Evrim Şen, “Biz tarımda sürdürülebilirliği sağlayarak gıda krizinin önüne geçilebileceğini düşünüyoruz. Ürünleri dünyada tüketiciler tarafından günde 1 milyardan fazla tüketilen bir şirketiz. Aynı zamanda dünyanın en büyük tarım işletmelerinden birine sahibiz. Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde tarım adına pozitif değişim yaratan uygulamalarımızla yarattığımız etkiyi açık bir şekilde görüyor ve ölçümlüyoruz. Ekosistemimizde yarattığımız değişimi görmek bizi gelecek adına umutlandırıyor” dedi.
#Pepsico TürkiyeGeçen hafta Slow Food Aşçı Dayanışması’nın üye şefleri Beykoz’daki Yalı 77’de bir araya geldi. Unutulma ve yok olma tehlikesi altında olan, pek çoğu artık çok az miktarda üretilen birbirinden kıymetli yerel ürünlerimizle harika tadımlıklar hazırladı. Ben de vegan biber dolması pişirdim...
#Slow Food Aşçı DayanışmasıPepsico’nun yiyecek markalarından Lay’s, PepsiCo Vakfı desteği ve Anadolu Meraları işbirliğiyle geçen yıl hayata geçirdiği ‘Lay’s Yenileyici Tarım’ projesini bu yıl ‘Ortak Hareket, Yeniden Bereket Projesi’ ismiyle depremin yaralarını sarmak için Hatay Samandağ’da hayata geçiriyor.
#PepsicoGezegenimizin iklim kriziyle mücadelede çok kritik bir noktada olduğunu anlatan Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Akten, “Ancak bu krizle mücadele ve kapsayıcı büyümenin finansmanı için halen çok ciddi bir yatırım ve finansman açığı var. Karbon emisyonlarının azaltımını sağlamak için yenilenebilir enerji projelerini ve gelişmekte olan hidrojen, karbon yakalama ve depolama gibi yeni teknolojileri desteklemeye odaklanıyoruz. Aynı zamanda sosyal alanda eşit ve adil dönüşümü sağlayacak kapsayıcı büyüme projelerine finansman sağlıyoruz” dedi.
#Sponsorlu İçerikGezegenimizin iklim kriziyle mücadelede çok kritik bir noktada olduğunu anlatan Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Akten, “Ancak bu krizle mücadele ve kapsayıcı büyümenin finansmanı için halen çok ciddi bir yatırım ve finansman açığı var. Karbon emisyonlarının azaltımını sağlamak için yenilenebilir enerji projelerini ve gelişmekte olan hidrojen, karbon yakalama ve depolama gibi yeni teknolojileri desteklemeye odaklanıyoruz. Aynı zamanda sosyal alanda eşit ve adil dönüşümü sağlayacak kapsayıcı büyüme projelerine finansman sağlıyoruz” dedi.
#Garanti BBVATarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarladan rafta oluşan fiyat farkına karşı, gündelik tüketimde yeri olan sebze-meyve ürünlerinin tüketilen yerlere yakınlığını sağlamaları gerektiğini söyledi. Yumaklı, bu amaçla Balıkesir Gönen'de dünyanın en büyük jeotermal ısıtmalı tarıma dayalı organize sanayi bölgesini kuracaklarını belirterek, "Bütün büyük şehirlere çok hızlı bir biçimde orada üretilen ürünlerin sevki söz konusu olabilecek. Tarımdaki en büyük girdi maliyetlerinden bir tanesinin enerji olduğunu düşünürsek sadece turizm amaçlı kullandığımız jeotermal enerjinin tarımda enerji oluşturmakta kullanılması bize çok ciddi bir maliyet avantajı da sağlayacak" dedi.
#İbrahim YumaklıÇok klasik bir giriş olacak ama gerçekten çok özel topraklarda yaşıyoruz. Doğasıyla, tarihiyle, kaynaklarıyla tıpkı bir hazine sandığı gibi Anadolu. Her köşesi eşsiz, her bölgesi ilgiyi hak ediyor. Geçen ay Akdeniz’den başladığımız rotamıza bu ay Ege’nin kuzeyine doğru ilerleyerek devam edelim. Muğla’nın ve İzmir’in doğal güzelliklerini keşfedelim. Ülkemizin en güzel sahillerini ve tatil duraklarını listeleyelim.
#Saffet Emre TonguçÜlkemizin en gözde tatil beldesi Bodrum, bu mevsimde birçok ünlü şefi ağırlayarak ziyaretçilerine deniz, kum ve güneş kadar gastronomik bir deneyim de vaat ediyor. Londra’nın sevilen mekânlarından The Counter’ın şefi Kemal Demirasal’ın bu yaz Bodrum’a gelmesi en heyecan verici şeylerden biri... Loft Elia’nın mutfağına giren ürünleri bir çiftlikte özel olarak ürettiren şef Deniz Aşan’dan her cumartesi ‘atıksız sofralar’ kurulan Barbaros Farm’a, zeytinyağlı kalburabastısıyla ünlü Kısmet’ten şef Mehmet Yalçınkaya’nın yeni restoranı Denizden’e beldede mutlaka gidilmesi gereken yeme-içme mekânlarına bakalım.
#Ebru ErkeYeni Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, görevi Vahit Kirişci'den devraldı. Yumaklı, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada "Türkiye Yüzyılı ile üretim yüzyılının başladığının altını çizmek istiyorum. Gıda güvenliğinde her türlü tedbiri alırken tüketicinin makul fiyatlarla ulaşmasına yoğunlaşacağız. Tarımı milli güvenliğin parçası olarak değerlendirdik" dedi.
#İbrahim YumaklıBinyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikâye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşırken Bursa’da da Türk Mutfağı Haftası etkinliklerle kutlandı.
#Ramazan BAŞANİnsanı doğadan ayıran sınırların ortadan kalktığı yerlere bayılıyorum. Hele de bu yerlerde toprak, ürün ve yemek üzerine idealist şeyler kurgulanmışsa orayla gönül bağım da çok farklı oluyor. Tıpkı Katar’da, çölün ortasında kurulan ekoçiftlik Heenat Salma’da olduğu gibi…
#SofraTarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, şap aşısı hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişci, Nisan sonu itibarıyla hayvanlardaki şap hastalığının sönümleneceğini söyledi. Kirişci aşılamaların hızla devam ettiğini ve insana bulaşmasının söz konusu olmadığını söyledi.
#Vahit KirişciGıdaya olan taleplerin son günlerde zirve yaptığını ve dünyada gıda milliyetçiliği kavramının oluştuğunu ifade eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Gıda arz güvenliğinin öneminin artacağını öngördük ve biz de bu yönde vizyon projelerimizi belirledik” dedi.
#Vahit KirişciDışarıda hava buz gibiyken sıcacık bir mekâna girdiğimiz o anı hayal edin. Yanan ateşe doğru uzattığımız ellerimizin sıcaklıkla buluştuğu o saniyelerin güzelliği bir başkadır. Çıtır çıtır yanan odunun sesi aynı zamanda huzurlu geçecek birkaç saatin de habercisidir. Uzman jürimize kışın tadını çıkarabileceğimiz, şöminesi hep yanan mekânları sorduk.
#En İyi 10 Şömineli MekânArtan dünya nüfusunun etkisiyle, değişen tüketici beklentileri, sürdürülebilir ham madde tedariği ve çevresel sorunlar gibi konular hem ülkemizin hem de dünyanın gündemini her geçen gün daha fazla meşgul ediyor... Tam da bu noktada ‘sürdürülebilirlik’ kavramı hayatımıza artık çok daha sık bir şekilde girmeye başladı. Gıda sektörünün köklü markalarından Nestlé, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için gıda sektörünün sürdürülebilir dönüşümüne öncülük etmek amacıyla pek çok alanda önemli faaliyeti hayata geçiriyor. Gelin Nestlé’nin Türkiye’de dahil olmak üzere dünyada 186 ülkede yürüttüğü bu faaliyetlere yakından bakalım…
#NestléTürkiye'nin havuç ihtiyacının yaklaşık yüzde 40'ının karşılandığı Beypazarı’nda kışlık havucun tarladan sofraya hasat serüveni başladı. Hasat edilen havuçlar tesislerde iri, kıtır ve kırık olarak üçe ayrılıyor, depolarda muhafaza ediliyor. Üreticiler, “Geçen yıllara bakarak rekoltemiz biraz düşük” diyor.
#Havuç Üretimi