Günün her saati afiyetle yediğimiz sandviçler, çeşit çeşit malzemeyle her damağa hitap ediyor. 3 Kasım Dünya Sandviç Günü vesilesiyle USLA’nın yönetici şefi Cenk Akkaya, tavukludan füme somonluya, tiftiklenmiş etliden ızgara armut ve peynirliye, birbirinden leziz sıcak ve soğuk sandviç tarifleri veriyor.
#SandviçYemek söz konusu olunca sıkışık zamanların kurtarıcısı olan sandviçler, günün her öğünü yenebilen lezzet lokmaları. Sizin için çantanıza koyup dilediğiniz yere götürebileceğiniz nefis soğuk sandviç tarifleri hazırladık. Şimdiden afiyet olsun...
#Sandviç TarifleriYılbaşı akşamı adım adım yaklaşıyor. Aralık ayıyla birlikte etrafımızda rengârenk yeni yıl süslemelerini de sık sık görmeye başladık. Bu ay boyunca vereceğimiz davetler için yılın kutlama sofrası trendlerini 7 Catering’in kurucusu Ebru Erberdi’den öğrendik. Gastronometro şeflerinden de birbirinden ‘şık’ iki tatlı tarifi aldık.
#GastronomiOkullar pazartesi günü açılıyor. Çocuklarımız için gün boyu tok tutan, sağlıklı, enerji veren gıdalarla dolu bir beslenme çantası hazırlamak önceliğimiz. Yazarımız, diyetisyen Berrin Yiğit beyni doğru gıdalarla beslediğimizde gücünü katbekat arttırabileceğimizi söylüyor. Bunun için işe yumurta, peynir, bol yeşillik, avokado, zeytin, ceviz ve tam tahıllı ekmekten başlamak gerekiyor. Çiğ kuruyemişler, kırmızı-mor meyveler ve bitter çikolata da konsantrasyonu arttıran besinler arasında…
#Beslenme Çantasıİş yerinde yemekhane imkanınız yoksa ve hep dışarda yemek zorunda kalıyorsanız, okul kantininde fast food dışında bir alternatifiniz yoksa, çok yoğun bir işiniz varsa ve yemek yemeye zaman bulamıyorsanız, dışarıda yediğiniz yiyeceklerin içeriklerinden şüphe duyuyor ve sağlıksız olduklarını düşünüyorsanız ya da aylık ticket’ınız öğle yemeklerinizi karşılamaya yetmiyorsa çok eskilerde kültürümüzde olan fakat son yıllarda demode olduğu düşünülen ‘Sefer Tası’na geri dönüyoruz!
#Fast FoodMutfak şefi Ömür Akkor, Hitit Medeniyeti'nin önemli merkezlerinden Alacahöyük'te kazılarda bulunan tabletler ışığında 4 bin yıl önceki bazı yemekleri yaptı - Akkor, bazı ekmek çeşitleri ile Hitit mutfağının kayısı ezmesi, salatalıklı ve nohutlu "beruwa", "happena", "kariya" gibi yemekleri, teknolojik alet ve ekipman kullanmadan dönemin imkanlarına göre pişirdi
#Ömür Akkor