Hazırlıklarımızı tamamlayalım...

Güncelleme Tarihi:

Hazırlıklarımızı tamamlayalım...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2023 07:00

Yılbaşı akşamı adım adım yaklaşıyor. Aralık ayıyla birlikte etrafımızda rengârenk yeni yıl süslemelerini de sık sık görmeye başladık. Bu ay boyunca vereceğimiz davetler için yılın kutlama sofrası trendlerini 7 Catering’in kurucusu Ebru Erberdi’den öğrendik. Gastronometro şeflerinden de birbirinden ‘şık’ iki tatlı tarifi aldık.

Haberin Devamı

Yeni yıla haftalar kala sokaklarda, evlerde yılbaşının simgesi çam ağaçlarının rengârenk süslemelerle bütünleştiği manzaraları görmeye başladık. Mağazaları, evleri, sokakları aydınlatan ışıklandırmalar da ışıltılı görünümüyle adeta bir görsel şölen havası yaratıyor. Evi ve ağacımızı süslemek için artık seçeneklerimiz sonsuz denecek kadar fazla. Renkli ve gün ışığı rengindeki led aydınlatma şeritleriyle çam ağacına farklı bir perspektif kazandırabilir, hava karardığında tek dokunuşla yakabileceğimiz bu ışıklarla evde geçirilen vakitleri daha da keyifli hale getirebiliriz.

Çam ağacıyla evlere gelen bu canlılığı cam ve duvarlara taşıyarak sarkıt aydınlatmalarla birleştirip bütünlük sağlamak da bir seçenek. Yeni gelen sene için umut ve beklentilerimizi bize hatırlatan, küçük bir çocuk edasıyla kendimizi şımartmamıza vesilen olan ev süslemelerini tamamlayacak bir diğer unsur elbette ki davet sofraları... Sadece yılbaşı akşamı değil, ay boyunca evine misafir alacaklar için trendleri bu yıl da kurduğu yılbaşı davet sofralarıyla adından söz ettiren 7 Catering’in sahibi Ebru Erberdi’den dinledik. Erberdi “Pandemiden sonra klasiklere yani kırmızı-yeşil ağırlıklı sofralara dönülen birkaç senenin ardından bu sene biraz daha pastel ve yumuşak renkleri görmeye hazırlanın. Siz de altın renkli süslemelerle pastel pembe tonlarını, uçuk mavileri ve açık yeşilleri kombinleyebilirsiniz. Diğer yandan klasik yılbaşı renkleri elbette yine yerini koruyor.

Haberin Devamı

Daha ağır sofralar kurmak istiyorsanız siyah, koyu yeşil ve dore tonlarıyla kombinasyonlar yaratabilirsiniz. Asker yeşilleri de yine bu sene çok revaçta. Masalarda hareketi runner’lar, suplalar, şamdanlar, mumlar ve renkli renkli masa örtüleriyle sağlayabilirsiniz. Geyikler ve kar taneleriyle de tamamlanan daha romantik bir yılbaşı görüyoruz bu sene” diyor. Masayı nasıl süslediğimiz kadar yemekleri sofraya nasıl koyacağımız da bütünlük için bir o kadar önemli. Erberdi “Konu davet veya kutlama yemeği olunca görsellik elbette çok ön planda ancak pratiklik ve kişileri rahat hissettirmek de önemli. Özel günlerde masa etrafında daha uzun süre oturacağımız için göz yoran kalabalık kurgulardan kaçının. Soğuk başlangıçları her zaman ortaya koyun ki misafirleriniz de rahat rahat sohbet ederek tadını çıkarabilsinler. Tabak servisindense masanın ortasında kalması daha uygun. Yemeklerde de denge şart. Sofranızda kırmızı tonlar ve yeşiller çok hâkimse yemek süslemelerini de bu renklere boğmaktan kaçının. Pastel tonlarla yumuşak renklerden oluşan bir sofra kurduysanız iddialı tabak renkleriyle sofrayı parlatabilirsiniz. Mesela tabaklarda da kırmızı-yeşil renklere gidebilir, yemekleri nar gibi meyvelerle süsleyebilirsiniz. Mikro yeşillikler, bulabiliyorsanız kırmızı ve yeşil yenebilir çiçekler kullanabilirsiniz. Pancarla renklendirdiğiniz atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz” diyor.

Hazırlıklarımızı tamamlayalım...

Hazırlıklarımızı tamamlayalım...

Çikolatalardan masa süslemelerine...

Haberin Devamı

◊ Başlangıçlar yapacağımız yeni bir yılı karşılamaya hazırlanırken Metro Türkiye de müşterilerine tüm ihtiyaçlarını tek bir noktadan temin etme kolaylığı sunuyor. Yılbaşı alışverişi için dekoratif ürünlerden dış mekân çözümlerine, A’dan Z’ye ihtiyacınız olabilecek tüm ürünleri tek çatı altında topluyor. Farklı boylarda yılbaşı ağaçlarından ışıklandırmalara, kar kürelerinden parıltılı mum ve yıldızlara, sarı ışık zincirinden fındıkkıran gibi eğlenceli süslere, göz alıcı toplardan rengeyiklerine kadar 150’den fazla dekorasyon ürünü var.
◊ Kendi Tarrington House markası altında 120 santimden 240 santime kadar değişen uzunluklarda çam ağaçları mağazalarda mevcut. Bu ağaçları süsleyecek renk renk ve çeşit çeşit süs toplarını 20’li, 50’li hatta 100’lü setler halinde bulabilirsiniz. Simli geyik, dekor kurdele, yılbaşı çorabı, dekor pelüş, kar küresi gibi birbirinden çeşitli dekorasyon ürünleriyle hem evinizde hem de bu ay gerçekleştireceğiniz kutlama sofralarında kullanabilirsiniz. Dış mekânlar için birbirine bağlanarak istenen uzunluğu elde etme fırsatı veren ışık seçeneklerine de Metro Professional markası altında ulaşmak mümkün.
◊Tarrington House ve Metro Professional markası altında yılbaşı enerjisini taşıyan birbirinden renkli ve gösterişli dekoratif ürün var. Bu ürünlerle hem evlerde hem de yeme-içme işletmelerinde yılbaşı ruhunu yaşatacak süslemeler yapabilirsiniz.
◊Yine MetroTürkiye’nin kendi markası Fine Life altındaysa sofralarınızda sunabileceğiniz veya
sevdiklerinize hediye edebileceğiniz farklı boyut ve şekillerde tematik çikolatalar da mevcut. Noel Baba figüründen çam ağacına, yıldızdan trene çeşitli ambalajlarla sunulan bu çikolataları dekoratif bir şekilde yılbaşı ağacınıza süs olarak da asabilirsiniz. Ayrıca 2024’e gün sayabileceğiniz takvim formunda çikolata arayışında olanlar Fine Life Takvim Çikolata ürününe de göz atabilir. Damağına düşkün kişiler için pürüzsüz ve yumuşak yapıya sahip, fındık parçacıklı trüf çikolataları da tatlı bir hediye alternatifi olarak düşünülebilir.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’nun şeflerinden yılbaşına özel tatlı tarifleri...

Hazırlıklarımızı tamamlayalım...

Orman meyveli pavlova (6 kişilik)

NE LAZIM?

Mereng için
◊ 150 gr yumurta akı
◊ 300 gr toz şeker
Pastacı kreması için
◊ 300 ml süt
◊ 60 ml krema
◊ 80 gr yumurta sarısı
◊ 70 gr toz şeker
◊ 6 gr yaprak jelatin
◊ 170 gr tereyağı
Süslemek için
◊ Orman meyveleri

NASIL YAPARIM?

◊ Mereng için yumurta ve şekeri benmari usulü pişirmeye başlayın. Şeker eriyene kadar çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Şeker eriyince karışımı mikser yardımıyla en hızlı devirde 5 dakika kadar çırparak kabartın.
◊ Mereng karışımını sıkma torbasına alıp yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye eşit boyda daireler halinde sıkın. Önceden 110 dereceye ısıttığınız fırında 1-2 saat boyunca kurumaya bırakın.
◊ Pastacı kreması için süt ve kremayı kaynatıp altını kapatın. Yaprak jelatinleri soğuk suda yumuşatın. Ayrı bir kapta şeker, yumurta sarısı ve nişastayı çırpıp homojen hale getirin. Sıcak sütlü karışımla ısılarını eşitleye eşitleye karıştırıp ocağa alın. Kısık ateşta karıştırarak pişirin. Koyu kıvama gelince ocaktan alıp içine sırasıyla jelatin ve tereyağı ekleyin. Eriyene kadar karıştırın ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
◊ Pastacı kreması dinlenince sıkma torbasına koyun. Pavlovaların içine sıkıp orman meyveleriyle süsleyerek servis yapın.

Hazırlıklarımızı tamamlayalım...

Fıstık dondurmalı gofret (6-8 kişilik)

NE LAZIM?

Haberin Devamı

◊ 500 gr un
◊ 100 gr toz şeker
◊ 40 gr yaş maya
◊ 600 ml süt
◊ 80 gr tereyağı
◊ 4 yumurta
◊ 1 kutu Metro Chef Antep fıstıklı dondurma

NASIL YAPARIM?

◊ Gofret hamurunu hazırlamak için mikser kabının içine süt ve yaş mayayı alın. Yaş maya sütün içinde çözünene kadar karıştırın. Hemen ardından şeker ve yumurtayı ekleyip çırpmaya başlayın. Son aşamada unu ekleyerek tekrar çırpın ve homojen hale getirin.
◊ Hamuru buzdolabında en az
1 saat dinlendirin. Kullanacağınız zaman çıkarıp tost makinesine sıkın. Altın sarısı rengi oluncaya kadar kızartın.
◊ Servis için iki kat gofret arasına ince şekilde kesilmiş fıstıklı dondurma koyun ve sandviç görünümü elde edin. Dilerseniz yanında orman meyveleriyle süsleyerek servis yapın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!