İki dilim arası kat kat lezzet

Güncelleme Tarihi:

İki dilim arası kat kat lezzet
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2022 07:00

Günün her saati afiyetle yediğimiz sandviçler, çeşit çeşit malzemeyle her damağa hitap ediyor. 3 Kasım Dünya Sandviç Günü vesilesiyle USLA’nın yönetici şefi Cenk Akkaya, tavukludan füme somonluya, tiftiklenmiş etliden ızgara armut ve peynirliye, birbirinden leziz sıcak ve soğuk sandviç tarifleri veriyor. 

Haberin Devamı

KIZARMIŞ TAVUKLU SANDVİÇ

(2 kişilik)

NE LAZIM?

4 dilim ekşi maya ekmek

1 adet tavuk göğüs

50 gr göbek marul

6 dilim salatalık turşusu

Tavuk marinasyonu için;

1 su bardağı ayran

1 tatlı kaşığı soğan tozu

1 tatlı kaşığı sarımsak tozu

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı zencefil

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

Tavuk kaplaması için;

1 su bardağı un

1 tatlı kaşığı soğan tozu

1 tatlı kaşığı sarımsak tozu

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı toz kişniş

1 çay kaşığı zencefil

1’er tutam tuz, karabiber

Tavuğu kızartmak için;

Sıvıyağ

Sosu için;

4 yemek kaşığı mayonez

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı acı sos

2 yemek kaşığı ketçap

Kimyon, toz kişniş

NASIL YAPARIM?

Tavuk göğsünü kelebek şeklinde açıp 2’ye bölün ve 2 ince fileto elde edin. Ardından tüm marinasyon malzemesiyle karıştırıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

Haberin Devamı

Kaplama malzemelerini karıştırın.

2 diş sarımsağı püre haline getirip mayonez, ketçap, acı sos, kimyon ve kişnişle birleştirin.

Marulu ince kıyın, turşuyu dilimleyin.

Marine ettiğiniz tavukları kaplama harcına bulayıp sıvıyağda altın sarısı olana kadar kızartın.

Ekmekleri kızartın, her bir yüzüne sosu sürün.

Sırasıyla kızarmış tavuğu, marulu, turşuyu ekleyip sandvici kapatın.

BİRRİA TOST SANDVİÇ

İki dilim arası kat kat lezzet

(4 kişilik)

NE LAZIM?

8 dilim tost ekmeği

1/2 kg dana döş

1/2 lt et suyu

100 gr isli Çerkes peyniri

24 dilim jalapeno turşusu

1/2 adet soğan (8’e bölünmüş)

3 diş sarımsak (ezilmiş)

2 yemek kaşığı domates salçası

4-5 yemek kaşığı sıvıyağ

2-3 yemek kaşığı tereyağı

Defne yaprağı, kimyon, kekik, kurutulmuş Arnavut biberi

Tuz, karabiber

NASIL YAPARIM?

Isıttığınız tencereye sıvıyağı ekleyin ve ardından eti mühürleyip kenara alın.

Aynı tavada soğanı soteleyin, sarımsağı ekleyip sotelemeye devam edin.

Salçayı ekleyip kavurun. Et suyunu ve baharat çeşitlerini ilave edin, eti de yerleştirip orta ateşte et tiftiklenecek kadar yumuşayıncaya dek pişirin.

Haberin Devamı

Et pişince kenara alıp tiftikleyin.

Defne yaprağı ve Arnavut biberini tencereden çıkardıktan sonra tenceredeki tüm malzemeyi blender’da çekin ve etle birleştirin.

2 dilim tost ekmeğinizin arasına et karışımı, Çerkes peyniri ve jalapeno turşusu koyduktan sonra ekmeklerin dışına tereyağı sürün ve tavada renk alıncaya kadar kızartın.

FÜME SOMONLU SANDVİÇ

İki dilim arası kat kat lezzet

(2 kişilik)

NE LAZIM?

1/2 adet baget ekmek

100 gr füme somon

4 yemek kaşığı labne peyniri

2 yemek kaşığı kapari

1 avuç mini roka

1/4 adet kırmızı soğan (halka halka doğranmış)

NASIL YAPARIM?

Baget ekmeğin arasına labneyi sürün. Füme somon, kapari, mini roka ve kırmızı soğanı yerleştirip servis edin.

Haberin Devamı

BURRATA&IZGARA ARMUTLU AÇIK SANDVİÇ

İki dilim arası kat kat lezzet

(2 kişilik)

NE LAZIM?

2 dilim ekşi maya ekmek

2 dilim dana füme

1 adet burrata

1 adet armut

6 sap kuzukulağı

3 adet ceviz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

NASIL YAPARIM?

Armudu dilimleyip tavada kısa süre ızgara edin. Ekmeği zeytinyağıyla yağladıktan sonra ızgarada veya tavada kızartın.

Armut ve diğer tüm ürünleri iri iri doğrayıp ekmeğin üzerine yerleştirin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!