Güzelce demlenmiş, buharı tüten bir pilavın hepimizin gönlünde yeri ayrı. Ama sıcaklar malum! O halde neden pilavları soğuk soğuk yemeyelim? Ama öyle bildiğimiz, klasik tarifler değil bu bahsettiğim... Size pirinçli ve bulgurlu çeşit çeşit tarif hazırladım. Kimini limon ve taze otlarla yapıyorum, kimini karides ve Meksika fasulyesiyle... Mozzarella ve naneyi, enginar ve çamfıstığını aynı tabakta buluşturmayı eminim siz de seveceksiniz.
#PilavTürkiye’ye geldiğimde pirinç ve pilavın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha fark ettim. Pirinç sadece pilav için değil, dolmalarda da kullanılıyor ve yemeğe kesinlikle çok farklı bir nota katıyor. İtalyanlar için risotto’nun yeri başka ama tane tane dökülen tereyağlı pilav yok mu, işte o harika!
#PirinçÜrik asit yüksekliği, kolesterol, trigliserit ve şeker yüksekliği kadar önemli bir sorun. Sadece romatizmal açıdan değil, kalp ve damarlar için de mühim bir risk. Ne var ki çoğumuz bu büyük tehlikenin farkında bile değiliz. “Peki, aşırı ürik asit birikimi bedende ne gibi sorunlar yaratır?” diyorsanız, buyurun...
#Osman MüftüoğluGelinim Mutfakta 14 Ekim Pazartesi günü 371. Bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Hafta başında yeni isimlerin dahil olduğu Gelinim Mutfakta'ya 75. Hafta Hatice ve gelini Kübra katıldı. Nur Çoban ve gelini Kıymet Çoban’ın yerine gelen ikilinin gelişiyle birlikte dengeler bir kez daha değişti. Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu?
#Gelinim MutfaktaGöbeklenme sadece “estetik” değil, aynı zamanda “metabolik” bir sorun. Tehlikeli yanı da bu zaten. Nedeni de net ve açık: Göbek çevresinin genişlemesi, özellikle kadınlarda 88, erkeklerde 100 cm’yi geçmesi şekere, tansiyona, damar sertliği ve kanserlere davetiye anlamına geliyor. Peki bu işe bir çare var mı? Olmaz mı! O çarelerden en önemlilerini 10 maddede özetledik. Buyurun...
#Osman MüftüoğluTimur Özkan Ankaralı bir gezgin. 80’den fazla ülke gezdi. Gezi yazılarından oluşan Ankaralı Gezginler 1, 2 ve 3 adlı kitapların editörlüğünü yaptı. Kendi anılarını "Gezmek Yaşamaktır" adlı kitapta bir araya getirdi. Timur Özkan, Tibet gezisinin en ilginç bölümünü oluşturan Lhasa’dan Katmandu’ya 4 günlük cip yolculuğunu Hürriyet Seyahat okurları için yazdı.
Astronotlar için yemek hazırlarken ilk düşünülecek şey, yemeğin ufalanıp ufalanmayacağı. Yer çekimi olmayan bir ortamda uçuşan kırıntıların peşinden koşturmak ister misiniz? Emirates’in dergisi Open Skies’da Kim Severson tarafından kaleme alınan bir yazı, uzay mutfağını ele alıyor. Yazıya göre, NASA’nın merkezi Houston’daki gastronomi uzmanları, çocuklarına beslenme çantası hazırlayan telaşlı anneler gibi günlerini astronotların ne yiyeceklerini düşünerek geçiriyor.