Beyaz Kalpler’de Lezzetli Pilavlar Yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Beyaz Kalpler’de Lezzetli Pilavlar Yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2015 10:49

KOCAELİ BEYAZ KALPLER EĞİTİM VE ORYANTASYON MERKEZİ’NDE EN GÜZEL PİLAV YARIŞMASI DÜZENLENDİ.

Kocaeli Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi’nde en güzel pilav yarışması düzenlendi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi Aşçı Yardımcılığı Bölümü öğrencileri en güzel pilavı yapmak için birbirleriyle yarıştılar. En güzel pilavı belirleyen jüri, Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi eğitmenlerinden oluştu. Ayrıca jüriye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Bekir Köksal ile Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Mücahit Arslan da eşlik etti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen en güzel pilavı yapma yarışması için ikişer kişiden oluşan 4 farklı grup oluşturuldu. Patates, Armut, Çilek ve Cacık isimleriyle kurulan gruplar kendilerine verilen 40 dakikalık zaman içerisinde en iyi pilavı yapmak için yarıştılar. Pilav yarışması hijyen, hazırlık, yemek ve sunum aşamalarıyla değerlendirildi.
Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmada öğrenciler sade, şehriyeli, havuçlu ve sebzeli pilav yaparak hünerlerini sergiledi. Yemekleri ile olduğu kadar sunumlarıyla da göz dolduran öğrencilerin yaptıkları pilavları jüri tarafından kontrol edildi. Yarışmanın sonunda ‘’Cacık’’ isimli grup jüriden tam puan olarak yarışmayı birinci tamamladı. Kazanan gruba ödüllerini Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Bekir Köksal takdim etti.
12-18 yaş arasındaki sosyal risk grubunda bulunan çocuklar uzman personeller tarafından saha çalışması yapılarak bulunuyor. 1 ayı kapsayan inceleme süresince psikolog ve sosyologlar tarafından çocukların aileleri ve sosyal çevreleri ile görüşmeler gerçekleştiriliyor. 1 yıl süre ile merkezden eğitim alabilen gençlerin toplum içerisinde daha etkin ve faydalı hale gelebilmeleri amaçlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi’nde öğrenciler drama, aşçı yardımcılığı, servis elemanlığı, cam boncuk, ritim, spor gibi birçok alanda boş zamanlarını değerlendirerek, hem öğreniyorlar hem de kaliteli ve keyifli zaman geçiriyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!