Bugün ne yiyelim

Güncelleme Tarihi:

Bugün ne yiyelim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2007 21:23

Tas kebap (4 KİŞİLİK) MÖNÜn Tas kebap n Sebzeli pilav n Kazandibi MALZEMELER:600 gr Kuzu eti 1 fincan Sıvı yağ1 adet Kuru Soğan 1 adet Havuç 4 adet Domates1/2 baş Sarımsak1 adet Sivri biber1 adet Kereviz1 yemek kaşığı Un. 1 yemek kaşığı Salça2 su bardak Su, Tuz, KarabiberHAZIRLANIŞI:Tencereye sıvı yağı koyup, içine soğan, sarımsak, havuç ve kerevizi ekleyerek etle beraber kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra un ve salçayı ilave ediyoruz. Domatesi ve sivri biberi ilave edip, suyu ekleyip pişiriyoruz. Piştikten sonra etleri kevgir yardımıyla başka kaba çıkartıyoruz. Kalan malzemeyi ister süzdürüp, istersek de blenderda çekerek sos haline getirip, tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra etin üzerine döküyoruz.Sebzeli pilav (4 KİŞİLİK) MALZEMELER:2 su bardağı Pirinç1 fincan Sıvı yağ1 yemek kaşığı Tereyağı4 su bardağı Su1 adet Havuç1 adet Kabak 10 adet taze Fasulye1 adet Yeşil Biber1 adet Kırmızı Biber1 fincan Bezelye Üç bağ Maydanoz (kıyılmış)Karabiber, TuzHAZIRLANIŞI:Pirinci tuzlu ve ılık suda yarım saat beklettikten sonra, birkaç defa soğuk suda yıkayıp süzdürüyoruz. Tencereye koyduğumuz tereyağı ve sıvı yağa pirinci atarak kavuruyoruz. Daha sonra sırasıyla minik küpler şeklinde doğradığımız havucu, biberleri, fasulyeyi, kabağı ve bezelyeyi atarak karıştırıyoruz. Üzerine sıcak suyu döküp, tuz ve karabiberini ilave ediyoruz. Pilav pişip, dinlendikten sonra kıyılmış maydanozla üzerini süsleyerek servis ediyoruz. Kazandibi (4 KİŞİLİK) MALZEMELER:4 su bardağı Süt 1.5 su bardağı Şeker1 paket Vanilya1 fincan Nişasta1 fincan Pirinç Unu2 yemek kaşığı Pudra şekeri 1 yemek kaşığı MargarinHAZIRLANIŞI:Nişasta ve pirinç ununu yarım bardak ayırdığımız sütün içinde eziyoruz. Kalan sütü şeker ve vanilya ile ocakta kaynatıyoruz. Ayırdığımız süt karışımını içine çırpma teliyle karıştırarak, azar azar ekliyoruz. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocaktan alıyoruz. Başka bir yerde teflon veya alüminyum tepsiyi yağlayarak içine pudra şekerini serpiyoruz. Muhallebi kıvamındaki karışımı teflon veya tepsiye dökerek, kısık ateşte altı kızarana kadar ocakta tutuyoruz. (10-15 dakika kadar) Daha sonra tepsinin altını soğuk su veya buz koyarak soğutuyoruz. Soğuttuktan sonra spatula yardımıyla rulo yaparak çevirerek servis ediyoruz.
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!