EKSTRA
MENÜ

Nerede Ne Yenir

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 1.376 haberi bulunmuştur.

Nerede Ne Yenir Haberleri

Dünyanın en iyi 50 tatlısını seçtiler... İşte Türkiyeden listeye giren lezzetler

Dünyanın en iyi 50 tatlısını seçtiler... İşte Türkiye'den listeye giren lezzetler

CNN Travel'ın seçimiyle dünyanın dört bir yanından mutlaka tadılması gereken geleneksel tatlılar...

Seyahat Aşığı Yolda bi Blog ile Gezginlik Üzerine

Seyahat Aşığı Yolda bi Blog ile Gezginlik Üzerine

Çoğumuz Asya ve Umut’u “yoldabiblog” adıyla sosyal medyadan tanıyor. Uzun süredir birlikte seyahat eden gezgin bir çift…Son 5 yıldır da konfor alanlarından çıkıp Almanya’da yaşamaya başladıkları bir hikayeleri var.

30.03.2021Seyahat
Görkem Sevindikten çarpıcı itiraf Onsuz uyuyamıyorum

Görkem Sevindik'ten çarpıcı itiraf! 'Onsuz uyuyamıyorum'

Oyuncu Görkem Sevindik hurriyet.com.tr'de Ferit Ömeroğlu'nun konuğu oldu. Yakın zamanda Kırmızı Kamyon dizisinde başrol oynayacak olan Sevindik dizinin perde arkasını anlattı. Daha önce Kurtlar Vadisi, Söz ve Ramo'da oynadığı karakterlerle adından sıkça söz ettiren başarılı oyuncu hakkında merak edilenleri yanıtladı.

10.02.2021Televizyon
Giden yemeden dönmüyor Görüntüsü aynı kebap gibi ama...

Giden yemeden dönmüyor! Görüntüsü aynı kebap gibi ama...

Dünyanın dört bir yanından mutlaka tadılması gereken sokak lezzetlerini sizin için derledik. İşte ucuz fakat bir o kadar da ağız sulandıran sokak lezzetleri…

Ünlü çift hayranlarını şaşırttı Meğer yıllardır böyle para kazanıyorlarmış

Ünlü çift hayranlarını şaşırttı! Meğer yıllardır böyle para kazanıyorlarmış

Türkiye olduğu gibi dünyada da çok ünlü isimler müzik, sinema, spor gibi işlerinden kazandıkları paralarla yemek içme sektörüne yatırım yapıyorlar. Biz de sizin için dünyanın en tanınmış ünlüleri arasında mekan sahibi olanların listesini hazırladık. İşte ekranlardan hayran olduğunuz isimlerin hiç bilmediğiniz mekanları…

Dönerde yenilik yapmak istediler, 2 metrelik döneri ürettiler

Dönerde yenilik yapmak istediler, 2 metrelik döneri ürettiler

Bugüne kadar zurna, bazuka ve füze adı altında 70 santimetre ve 55 santimetrelik farklı döner lezzetlerini tadan tüketiciler, Adana'da bir ilke imza atan Mehmet İkram Taş’ın yaptığı 2 metre uzunluğa kadar ulaşan tek parça ekmekli dönere büyük ilgi gösterdi.

Belçikada açılacak restoran boyu, kilosu ve yaşına göre müşterinin ne yiyeceğine karar verecek

Belçika'da açılacak restoran boyu, kilosu ve yaşına göre müşterinin ne yiyeceğine karar verecek

Belçika'da bu ay sonu açılacak bir restoranın çalışanları; yaşı, boyu, kilosu, cinsiyeti ve günlük haraketliliğine bakarak müşterilerinin ne yemesi gerektiğine karar verecek. Restoranın işletmecileri, amaçlarının, insanları sağlıklı bir tabağın ne olduğu konusunda bilinçli hale getirmek olduğunu söylüyor.

Hatay künefesi 24 ayar altınla kaplandı Fiyatı dudak uçuklattı

Hatay künefesi 24 ayar altınla kaplandı! Fiyatı dudak uçuklattı

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi şehri ağına dahil edilen Hatay’ın coğrafi işaret tescil belgesine sahip tatlısı künefe, saf altın ile kaplandı.

Doğal antibiyotik beyranın popülerliği Gaziantep dışında da artıyor

Doğal antibiyotik beyranın popülerliği Gaziantep dışında da artıyor

Muş'ta, ilk defa Varto ilçesinde bir lokantada hazırlanan beyran çorbası, ağır kış koşulları ve koronavirüs salgını nedeniyle büyük talep görüyor. Günde 200 sipariş alan beyran, tabağı 15 TL'den satılıyor.

Yeni yıl için süslenen tarihi şekerci Kadıköylülerin gözdesi oldu

Yeni yıl için süslenen tarihi şekerci Kadıköylülerin gözdesi oldu

Kadıköy'deki ünlü şeker dükkanı yılbaşı konseptine uygun bir şekilde süslendi. Şekercide kimi ziyaretçiler alışveriş yaptı kimi ziyaretçiler ise sadece fotoğraf çektirdi.

28.12.2020Nerede Ne Yenir
Ecevit çorbasını yeni nesillere tanıtmak için restoran açtı

Ecevit çorbasını yeni nesillere tanıtmak için restoran açtı

Kastamonu'nun Küre ilçesinde yaşayan Emin Çelik, ailesiyle işlettiği restoranda müşterilerine yöresel lezzet "Ecevit çorbası" sunuyor.

Bu baklavanın piştiği ocak bile farklı İçinde 1 gram hayvansal ürün yok

Bu baklavanın piştiği ocak bile farklı! İçinde 1 gram hayvansal ürün yok

Gaziantep’te baklava ustası Ömer Çelebioğulları, içerisinde hiçbir hayvan katkısı bulunmayan ’vegan baklava’ ürettiklerini söyledi.

Testi kebabını paket servis yerine testiyle müşterilere sunuyorlar

Testi kebabını paket servis yerine testiyle müşterilere sunuyorlar

Yozgat’ta bir restoran kentin yöresel lezzetlerinden biri olan testi kebabını, alışılmışın dışına çıkararak paket servis yerine testi ile müşterilerinin hizmetine sunuyor.

Buranın kahvesi 94 yıldır aynı taş değirmende öğütülüyor

Buranın kahvesi 94 yıldır aynı taş değirmende öğütülüyor

Sivas’ta 1926 yılında Vakıflar İşhanı’nın giriş katına kurulan kahvecinin ürünleri, 94 yıldır aynı taş değirmende öğütülerek satılıyor.

İki geleneksel lezzet Kayseride bir araya geldi: Pastırmalı suşi

İki geleneksel lezzet Kayseri'de bir araya geldi: Pastırmalı suşi

Kayserili girişimci Dilek Albayrak, memleketinin asırlık lezzeti pastırmayı, Japon mutfağının en eski ve bilinen lezzetlerinden suşi ile birleştirdi

İlk kez 56 yıl önce üretildi, Sinopun simgelerinden biri haline geldi

İlk kez 56 yıl önce üretildi, Sinop'un simgelerinden biri haline geldi

Sinop'ta 56 yıl önce iki tartolet arasına hafif krema ve üzeri çikolatayla kaplanıp, fıstık serpilerek üretilen ‘prenses tatlısı', ilgi odağı oluyor. Kentin simgesi olan tatlı, sipariş üzerine yurt dışına da gönderiliyor.

19.11.2020Nerede Ne Yenir
Fındık, ceviz hatta midye... Tam 110 çeşit turşu yapıyor

Fındık, ceviz hatta midye... Tam 110 çeşit turşu yapıyor

Samsunlu turşucu, aralarında fındık, ceviz, muz, çilek, brokoli, mandalina, karpuz kabuğu ve midyenin de bulunduğu 110 çeşit turşu yapıp satıyor.

Bu aile 85 yıldır aynı dükkanda aynı lezzetle boza üretiyor

Bu aile 85 yıldır aynı dükkanda aynı lezzetle boza üretiyor

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde 4 kuşak boyunca boza ve helva üreten aile 85 yıldır ticaretlerini sürdürüyor.

Vanlıları Erzurumun cağ kebabı ile tanıştırdı

Vanlıları Erzurum'un cağ kebabı ile tanıştırdı

Van’da kadın girişimci Gül Çelik’in açtığı lokantada, Erzurum'un meşhur cağ kebabı, farklı konseptiyle Vanlıların damak tadına sunuldu. Açılışa katılan davetliler, 37 yıllık cağ kebap ustası Abdullah Korkmaz’ın yaptığı cağ kebabın tadına doyamadıklarını söyledi.

16.11.2020Nerede Ne Yenir
Tam 52 yıllık bir işletme... Nesilden nesle aynı lezzetle devam ediyorlar

Tam 52 yıllık bir işletme... Nesilden nesle aynı lezzetle devam ediyorlar

Sakarya'da bulunan Tarihi Uzun Çarşı'da 1968 yılında Rıdvan Ademoğlu'nun dükkanı, mesleği öğrettiği 2 oğlu tarafından işletiliyor.

10.11.2020Nerede Ne Yenir
Çakallı menemeninin ünü sınırları aştı Ustası adım adım yapılışını anlattı

Çakallı menemeninin ünü sınırları aştı! Ustası adım adım yapılışını anlattı

Menemen ustası Cengiz Toprak, ünlü Çakallı menemeninin püf noktalarını verdi.

Yöresel lezzetler ve muhteşem bir atmosfer bir arada: Başhan Hanı

Yöresel lezzetler ve muhteşem bir atmosfer bir arada: Başhan Hanı

Mimari yapısı, süslemeleri ve görkemli yapısıyla 500 yıllık tarihin izlerini taşıyan Başhan Hanı, Bitlis'in yöresel yemekleriyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

Lezzeti 1958den beri hiç değişmedi Sırrını ustası açıkladı

Lezzeti 1958'den beri hiç değişmedi! Sırrını ustası açıkladı

Ordu'nun en bilindik lezzetlerinden olan ‘Ordu tostu’, 72 yaşındaki Kahraman Usta tarafından yıllardır yapılıyor.

Glutensiz beslenenler Karadeniz mutfağına davetli

Glutensiz beslenenler Karadeniz mutfağına davetli

Karadeniz mutfağının geleneksel tariflerini özel reçeteleriyle yorumlayan bir Karadeniz restoranında, çölyak hastalığı olan veya glutene alerjisi olan kişiler rahatlıkla yemek yiyebilecek.

Eğitim için gittiği Bosnada tattığı yemeği Türkiyede mekana dönüştürdü

Eğitim için gittiği Bosna'da tattığı yemeği Türkiye'de mekana dönüştürdü

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki Emre Aksal, üniversite eğitimi gördüğü Bosna Hersek'te tattığı "közde börekten" yola çıkarak hazırladığı "közde mantıyı" müşterilerine gitar eşliğinde söylediği şarkılarla sunuyor.

22.10.2020Nerede Ne Yenir
Antepte bir usta 6 aylık çalışmanın sonucunda üretti Talebe yetişemiyorlar

Antep'te bir usta 6 aylık çalışmanın sonucunda üretti! Talebe yetişemiyorlar

Müşterilerin büyük ilgisini çekti, talebe yetişemez oldular...

21.10.2020Nerede Ne Yenir
Pandemide kapanan dükkan hamsili pilav sayesinde yeniden açıldı

Pandemide kapanan dükkan hamsili pilav sayesinde yeniden açıldı

Adana’nın Kozan ilçesinde bir kadın, pandemide eşinin kapattığı dükkanı Karadenizli arkadaşıyla hamsili pilav yaparak açtı.

20.10.2020Nerede Ne Yenir
Malatyada bir usta yaptı İçine hiç akla gelmeyecek bir malzeme eklediler

Malatya'da bir usta yaptı! İçine hiç akla gelmeyecek bir malzeme eklediler

"Müşteriler tadını çok merak ediyordu, bu nedenle deneyelim dedik."

Tabelası bile yok ama müdavimi çok Bazen müşteri sinirleniyor

Tabelası bile yok ama müdavimi çok! "Bazen müşteri sinirleniyor"

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde Alaadin Kılıç adından bir esnaf, 17 yıl önce kahvaltı salonu açtı. İş yeri tabelası yapan Kılıç, yoğunluktan tabelayı asmayı unuttu.

19.10.2020Nerede Ne Yenir
Tava ciğerine pandemi çözümü: Tava ciğer dürüm

Tava ciğerine pandemi çözümü: Tava ciğer dürüm

Edirneli işletmeci Erdal Akgün, kentin meşhur lezzeti tava ciğeri Anadolu’nun vazgeçilmez hamur işi lavaşla birleştirerek ’tava ciğer dürüm’ adıyla yeni bir lezzet ortaya çıkardı.

19.10.2020Nerede Ne Yenir
TEM Otoyolundaki kapatma çalışmaları onlara yaradı

TEM Otoyolu'ndaki kapatma çalışmaları onlara yaradı

D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinde bulunan et lokantaları yol kapatma çalışmalarının ardından eski günlerine geri döndü.

16.10.2020Nerede Ne Yenir
5 metrekarelik bir dükkan ama önünde her öğlen kuyruk oluyor

5 metrekarelik bir dükkan ama önünde her öğlen kuyruk oluyor

Bu köftecinin 5 metrekarelik dükkanının önünde her gün uzun kuyruklar oluşuyor.

13.10.2020Nerede Ne Yenir
Sütlü baklavadan sonra bu kez sütlü kadayıf ürettiler

Sütlü baklavadan sonra bu kez sütlü kadayıf ürettiler

Türkiye'de ilk kez Diyarbakır'da üretilen soğuk kadayıf, müşterilerden tam not aldı.

13.10.2020Nerede Ne Yenir
Kermeste yaptığı içli köfteler girişimcilik serüvenin ilk adımı oldu

Kermeste yaptığı içli köfteler girişimcilik serüvenin ilk adımı oldu

Konya'da, ev hanımıyken, oğlunun okul kermesine gönderdiği içli köftelerin beğenilmesinin ardından girişimcilik hikayesi başlayan Habibe Gülcan Demir, açtığı ev yemekleri lokantasıyla işinin patronu oldu.

12.10.2020Nerede Ne Yenir
90 yaşındaki Eşref Dede 68 yıldır kahvaltı menüsü hazırlıyor

90 yaşındaki Eşref Dede 68 yıldır kahvaltı menüsü hazırlıyor

İzmir'in Bergama ilçesinde yaşayan 90 yaşındaki Eşref Taşkın, geleneksel lezzetlerle hazırladığı kahvaltı menüsü ile 68 yıldır müşterilerinin karşısına çıkıyor.

12.10.2020Nerede Ne Yenir
1991 model hurda halk otobüsünü aldı ve bakın ne hale getirdi

1991 model hurda halk otobüsünü aldı ve bakın ne hale getirdi

Müşteriler bol bol fotoğraf çekiyor, yol kenarında görenler merak edip yanına uğruyor.

Kışın soğuklara karşı tasarlandı, koronavirüs nedeniyle ilgi çok arttı

Kışın soğuklara karşı tasarlandı, koronavirüs nedeniyle ilgi çok arttı

Sivas’ta, kışın müşterilerin soğuktan korunması için yapılan ’iglo’ tarzı cam fanuslu ve sosyal mesafeli tasarımlı kafe, koronavirüs sürecinde ilgi görüyor.

2 masalık bir mekanla başladı, 20 yıllık bir marka haline geldi

2 masalık bir mekanla başladı, 20 yıllık bir marka haline geldi

İstanbul'da Dürümcü Mahsun Usta olarak müşterilerine hizmet sunan Mahsun Gökçur, ‘’Markamız, 20 yıllık bir birikim ve emeğin ürünü. 2 masalık bir yerle başladık, 5 kardeşim ile birlikte ciddi emek ve zaman harcayarak bu günlerimize geldik’’ dedi.

Türk wafflecıya waffleın ana vatanından büyük ödül

Türk waffle'cıya waffle'ın ana vatanından büyük ödül

İzmirli Waffle'cı Akın, bu lezzetin ana vatanı Belçika'dan büyük ödül aldı. 3 yıl önce merkezi Brüksel’de olan Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsünce (iTQi) "Üstün Lezzet Ödülü" alan Waffle'cı Akın, bu kez yine Michelin yıldızlı şeflerin değerlendirmesiyle Üstün Lezzet Ödülü'nün sahibi oldu. Waffle'cı Akın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Geren, "İlk ödülümüz, yüksek kalitede ürün elde etmek için gösterdiğimiz çabamızın karşılığı. İkinci ödülümüz ise lezzetimizin değişmediğinin kanıtı" dedi.

Antepte bir kebapçı yeşil altınlı kebap yaptı Yiyen mest oluyor

Antep'te bir kebapçı yeşil altınlı kebap yaptı! Yiyen mest oluyor

Gastronomi kenti Gaziantep’te, bir kebapçı yeni mahsul yeşil altın Antep fıstığı ile kebabı birleştirdi. Yeni kebap türü hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle kebap ve fıstık müdavimlerini mest etti.

Adanalı bir usta icat etti Öyle bir şekilde tanıttı ki...

Adanalı bir usta icat etti! Öyle bir şekilde tanıttı ki...

Adana’da bir döner ustası ürettiği 1,5 metrelik piton döneri çok ilginç bir şekilde tanıttı.

18.09.2020Nerede Ne Yenir
Tokatta bir restoranda icat edildi, çok beğenilince patenti alındı

Tokat'ta bir restoranda icat edildi, çok beğenilince patenti alındı

Tokat’ta ilk kez bir restoran tarafından yapılan ve Türk Patent ve Marka Kurumu’nca tescillenen kubbeli kebap, kentin yeni lezzeti oldu.

11.09.2020Nerede Ne Yenir
Gastronomi başkentinin yeni lezzeti: Haşhaşlı dondurma

Gastronomi başkentinin yeni lezzeti: Haşhaşlı dondurma

Afyonkarahisar'da tatlıcı esnafı Salih Sayır'ın sarı ve siyah haşhaş tanelerinden ürettiği dondurma, tadıyla beğeni topluyor.

10.09.2020Nerede Ne Yenir
Bir seferde 17 porsiyon yiyen oldu Bir asırdır değişmeyen lezzetin sırrı...

Bir seferde 17 porsiyon yiyen oldu! Bir asırdır değişmeyen lezzetin sırrı...

Çanakkale'nin Biga ilçesinde yaklaşık bir asırdır köftecilik yapan aile, tescilli damak tadını katkısız üretim ve hiç değiştirmedikleri dede yadigarı ızgarayla yakalıyor.

Torosların lezzetleri Yöreden Kafede Mersinlilerle buluşacak

Torosların lezzetleri Yöreden Kafe'de Mersinlilerle buluşacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yıl içerisinde Kültür Park’a kazandırılan Limon Kafe, Kır Kahvesi, Bizden Kafe ve Bakkal’ın ardından Toroslar'ın lezzetini Akdeniz esintisiyle buluşturacak olan Yöreden Kafe'nin de hizmete açıldığı bildirildi.

Gaziantepli usta üzerinde 3 ay çalıştı Çok beğenilince patent başvurusu yapıldı

Gaziantepli usta üzerinde 3 ay çalıştı! Çok beğenilince patent başvurusu yapıldı

Gaziantepli katmer ustası Coşkun Yaycı, midye baklavadan esinlenerek, 3 aylık çalışmanın ardından midye şeklinde katmer üretti.

27.08.2020Nerede Ne Yenir
80 usta 2 ay boyunca çalıştı Bir parça tadan bir tepsi sipariş veriyor

80 usta 2 ay boyunca çalıştı! Bir parça tadan bir tepsi sipariş veriyor

Türkiye'nin ilk gastronomi kenti Gaziantep'te bir firma, 80 baklava ustasıyla 2 ay süren çalışma sonrası "tahinli baklava" üretti.

Yazar Sonuçları

Tadı damaklarda kalan kent

İnsanların yaşamak için yemek yedikleri değil, yemek yiyebilmek için yaşadığı Gaziantep’te elbette tadı damakta bırakacak başka şeyler de var... Çarşı bölgesi, Karagöz’den kalealtına kadar olan bölüm, hanlar, el sanatı dükkanları, baklavacılar bana Halep günlerimi hatırlatan eski taş evlerle süslü sokaklar...

14.02.2021

Bozanızı sade mi alırsınız meyveli mi?

Kışın tam ortasındayız. Hava buz gibi. Doğu’da beyaz esaret hükümdarlığını sürdürürken, Batı nispeten ılıman. Bu kritik pandemi günlerinde hasta olmamak için kendimize iyi bakmalı ve yediğimize içtiğimize özen göstermeliyiz. En önemlisi ise Bilim Kurulu’ndaki profesörlerin söylediği gibi bağışıklık.

25.01.2021

Kaş’ta nerede ne yenir?

Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi yazın da son demlerini yaşadığımız şu günlerde Antalya’nın Kaş ilçesindeki mekanlardan bahsederek sezonu kapatıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş rotamızı kışlık mekanlara çevireceğiz. Kaş’ta yıllar geçse de her daim adından söz ettiren adreslerle birlikte, birkaç farklı mekanın listesini sizler için bir nevi rehber olması adına paylaşıyorum.

22.10.2020