Nerede Ne Yenir
Toplam 1.376 haberi bulunmuştur.
Nerede Ne Yenir Haberleri
Dünyanın en iyi 50 tatlısını seçtiler... İşte Türkiye'den listeye giren lezzetler
CNN Travel'ın seçimiyle dünyanın dört bir yanından mutlaka tadılması gereken geleneksel tatlılar...
Seyahat Aşığı Yolda bi Blog ile Gezginlik Üzerine
Çoğumuz Asya ve Umut’u “yoldabiblog” adıyla sosyal medyadan tanıyor. Uzun süredir birlikte seyahat eden gezgin bir çift…Son 5 yıldır da konfor alanlarından çıkıp Almanya’da yaşamaya başladıkları bir hikayeleri var.
Görkem Sevindik'ten çarpıcı itiraf! 'Onsuz uyuyamıyorum'
Oyuncu Görkem Sevindik hurriyet.com.tr'de Ferit Ömeroğlu'nun konuğu oldu. Yakın zamanda Kırmızı Kamyon dizisinde başrol oynayacak olan Sevindik dizinin perde arkasını anlattı. Daha önce Kurtlar Vadisi, Söz ve Ramo'da oynadığı karakterlerle adından sıkça söz ettiren başarılı oyuncu hakkında merak edilenleri yanıtladı.
Giden yemeden dönmüyor! Görüntüsü aynı kebap gibi ama...
Dünyanın dört bir yanından mutlaka tadılması gereken sokak lezzetlerini sizin için derledik. İşte ucuz fakat bir o kadar da ağız sulandıran sokak lezzetleri…
Ünlü çift hayranlarını şaşırttı! Meğer yıllardır böyle para kazanıyorlarmış
Türkiye olduğu gibi dünyada da çok ünlü isimler müzik, sinema, spor gibi işlerinden kazandıkları paralarla yemek içme sektörüne yatırım yapıyorlar. Biz de sizin için dünyanın en tanınmış ünlüleri arasında mekan sahibi olanların listesini hazırladık. İşte ekranlardan hayran olduğunuz isimlerin hiç bilmediğiniz mekanları…
Dönerde yenilik yapmak istediler, 2 metrelik döneri ürettiler
Bugüne kadar zurna, bazuka ve füze adı altında 70 santimetre ve 55 santimetrelik farklı döner lezzetlerini tadan tüketiciler, Adana'da bir ilke imza atan Mehmet İkram Taş’ın yaptığı 2 metre uzunluğa kadar ulaşan tek parça ekmekli dönere büyük ilgi gösterdi.
Belçika'da açılacak restoran boyu, kilosu ve yaşına göre müşterinin ne yiyeceğine karar verecek
Belçika'da bu ay sonu açılacak bir restoranın çalışanları; yaşı, boyu, kilosu, cinsiyeti ve günlük haraketliliğine bakarak müşterilerinin ne yemesi gerektiğine karar verecek. Restoranın işletmecileri, amaçlarının, insanları sağlıklı bir tabağın ne olduğu konusunda bilinçli hale getirmek olduğunu söylüyor.
Hatay künefesi 24 ayar altınla kaplandı! Fiyatı dudak uçuklattı
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi şehri ağına dahil edilen Hatay’ın coğrafi işaret tescil belgesine sahip tatlısı künefe, saf altın ile kaplandı.
Doğal antibiyotik beyranın popülerliği Gaziantep dışında da artıyor
Muş'ta, ilk defa Varto ilçesinde bir lokantada hazırlanan beyran çorbası, ağır kış koşulları ve koronavirüs salgını nedeniyle büyük talep görüyor. Günde 200 sipariş alan beyran, tabağı 15 TL'den satılıyor.
Yeni yıl için süslenen tarihi şekerci Kadıköylülerin gözdesi oldu
Kadıköy'deki ünlü şeker dükkanı yılbaşı konseptine uygun bir şekilde süslendi. Şekercide kimi ziyaretçiler alışveriş yaptı kimi ziyaretçiler ise sadece fotoğraf çektirdi.
Ecevit çorbasını yeni nesillere tanıtmak için restoran açtı
Kastamonu'nun Küre ilçesinde yaşayan Emin Çelik, ailesiyle işlettiği restoranda müşterilerine yöresel lezzet "Ecevit çorbası" sunuyor.
Bu baklavanın piştiği ocak bile farklı! İçinde 1 gram hayvansal ürün yok
Gaziantep’te baklava ustası Ömer Çelebioğulları, içerisinde hiçbir hayvan katkısı bulunmayan ’vegan baklava’ ürettiklerini söyledi.
Testi kebabını paket servis yerine testiyle müşterilere sunuyorlar
Yozgat’ta bir restoran kentin yöresel lezzetlerinden biri olan testi kebabını, alışılmışın dışına çıkararak paket servis yerine testi ile müşterilerinin hizmetine sunuyor.
Buranın kahvesi 94 yıldır aynı taş değirmende öğütülüyor
Sivas’ta 1926 yılında Vakıflar İşhanı’nın giriş katına kurulan kahvecinin ürünleri, 94 yıldır aynı taş değirmende öğütülerek satılıyor.
İki geleneksel lezzet Kayseri'de bir araya geldi: Pastırmalı suşi
Kayserili girişimci Dilek Albayrak, memleketinin asırlık lezzeti pastırmayı, Japon mutfağının en eski ve bilinen lezzetlerinden suşi ile birleştirdi
İlk kez 56 yıl önce üretildi, Sinop'un simgelerinden biri haline geldi
Sinop'ta 56 yıl önce iki tartolet arasına hafif krema ve üzeri çikolatayla kaplanıp, fıstık serpilerek üretilen ‘prenses tatlısı', ilgi odağı oluyor. Kentin simgesi olan tatlı, sipariş üzerine yurt dışına da gönderiliyor.
Fındık, ceviz hatta midye... Tam 110 çeşit turşu yapıyor
Samsunlu turşucu, aralarında fındık, ceviz, muz, çilek, brokoli, mandalina, karpuz kabuğu ve midyenin de bulunduğu 110 çeşit turşu yapıp satıyor.
Bu aile 85 yıldır aynı dükkanda aynı lezzetle boza üretiyor
Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde 4 kuşak boyunca boza ve helva üreten aile 85 yıldır ticaretlerini sürdürüyor.
Vanlıları Erzurum'un cağ kebabı ile tanıştırdı
Van’da kadın girişimci Gül Çelik’in açtığı lokantada, Erzurum'un meşhur cağ kebabı, farklı konseptiyle Vanlıların damak tadına sunuldu. Açılışa katılan davetliler, 37 yıllık cağ kebap ustası Abdullah Korkmaz’ın yaptığı cağ kebabın tadına doyamadıklarını söyledi.
Tam 52 yıllık bir işletme... Nesilden nesle aynı lezzetle devam ediyorlar
Sakarya'da bulunan Tarihi Uzun Çarşı'da 1968 yılında Rıdvan Ademoğlu'nun dükkanı, mesleği öğrettiği 2 oğlu tarafından işletiliyor.
Çakallı menemeninin ünü sınırları aştı! Ustası adım adım yapılışını anlattı
Menemen ustası Cengiz Toprak, ünlü Çakallı menemeninin püf noktalarını verdi.
Yöresel lezzetler ve muhteşem bir atmosfer bir arada: Başhan Hanı
Mimari yapısı, süslemeleri ve görkemli yapısıyla 500 yıllık tarihin izlerini taşıyan Başhan Hanı, Bitlis'in yöresel yemekleriyle ziyaretçilerini ağırlıyor.
Lezzeti 1958'den beri hiç değişmedi! Sırrını ustası açıkladı
Ordu'nun en bilindik lezzetlerinden olan ‘Ordu tostu’, 72 yaşındaki Kahraman Usta tarafından yıllardır yapılıyor.
Glutensiz beslenenler Karadeniz mutfağına davetli
Karadeniz mutfağının geleneksel tariflerini özel reçeteleriyle yorumlayan bir Karadeniz restoranında, çölyak hastalığı olan veya glutene alerjisi olan kişiler rahatlıkla yemek yiyebilecek.
Eğitim için gittiği Bosna'da tattığı yemeği Türkiye'de mekana dönüştürdü
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki Emre Aksal, üniversite eğitimi gördüğü Bosna Hersek'te tattığı "közde börekten" yola çıkarak hazırladığı "közde mantıyı" müşterilerine gitar eşliğinde söylediği şarkılarla sunuyor.
Antep'te bir usta 6 aylık çalışmanın sonucunda üretti! Talebe yetişemiyorlar
Müşterilerin büyük ilgisini çekti, talebe yetişemez oldular...
Pandemide kapanan dükkan hamsili pilav sayesinde yeniden açıldı
Adana’nın Kozan ilçesinde bir kadın, pandemide eşinin kapattığı dükkanı Karadenizli arkadaşıyla hamsili pilav yaparak açtı.
Malatya'da bir usta yaptı! İçine hiç akla gelmeyecek bir malzeme eklediler
"Müşteriler tadını çok merak ediyordu, bu nedenle deneyelim dedik."
Tabelası bile yok ama müdavimi çok! "Bazen müşteri sinirleniyor"
Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde Alaadin Kılıç adından bir esnaf, 17 yıl önce kahvaltı salonu açtı. İş yeri tabelası yapan Kılıç, yoğunluktan tabelayı asmayı unuttu.
Tava ciğerine pandemi çözümü: Tava ciğer dürüm
Edirneli işletmeci Erdal Akgün, kentin meşhur lezzeti tava ciğeri Anadolu’nun vazgeçilmez hamur işi lavaşla birleştirerek ’tava ciğer dürüm’ adıyla yeni bir lezzet ortaya çıkardı.
TEM Otoyolu'ndaki kapatma çalışmaları onlara yaradı
D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinde bulunan et lokantaları yol kapatma çalışmalarının ardından eski günlerine geri döndü.
5 metrekarelik bir dükkan ama önünde her öğlen kuyruk oluyor
Bu köftecinin 5 metrekarelik dükkanının önünde her gün uzun kuyruklar oluşuyor.
Sütlü baklavadan sonra bu kez sütlü kadayıf ürettiler
Türkiye'de ilk kez Diyarbakır'da üretilen soğuk kadayıf, müşterilerden tam not aldı.
Kermeste yaptığı içli köfteler girişimcilik serüvenin ilk adımı oldu
Konya'da, ev hanımıyken, oğlunun okul kermesine gönderdiği içli köftelerin beğenilmesinin ardından girişimcilik hikayesi başlayan Habibe Gülcan Demir, açtığı ev yemekleri lokantasıyla işinin patronu oldu.
90 yaşındaki Eşref Dede 68 yıldır kahvaltı menüsü hazırlıyor
İzmir'in Bergama ilçesinde yaşayan 90 yaşındaki Eşref Taşkın, geleneksel lezzetlerle hazırladığı kahvaltı menüsü ile 68 yıldır müşterilerinin karşısına çıkıyor.
1991 model hurda halk otobüsünü aldı ve bakın ne hale getirdi
Müşteriler bol bol fotoğraf çekiyor, yol kenarında görenler merak edip yanına uğruyor.
Kışın soğuklara karşı tasarlandı, koronavirüs nedeniyle ilgi çok arttı
Sivas’ta, kışın müşterilerin soğuktan korunması için yapılan ’iglo’ tarzı cam fanuslu ve sosyal mesafeli tasarımlı kafe, koronavirüs sürecinde ilgi görüyor.
2 masalık bir mekanla başladı, 20 yıllık bir marka haline geldi
İstanbul'da Dürümcü Mahsun Usta olarak müşterilerine hizmet sunan Mahsun Gökçur, ‘’Markamız, 20 yıllık bir birikim ve emeğin ürünü. 2 masalık bir yerle başladık, 5 kardeşim ile birlikte ciddi emek ve zaman harcayarak bu günlerimize geldik’’ dedi.
Türk waffle'cıya waffle'ın ana vatanından büyük ödül
İzmirli Waffle'cı Akın, bu lezzetin ana vatanı Belçika'dan büyük ödül aldı. 3 yıl önce merkezi Brüksel’de olan Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsünce (iTQi) "Üstün Lezzet Ödülü" alan Waffle'cı Akın, bu kez yine Michelin yıldızlı şeflerin değerlendirmesiyle Üstün Lezzet Ödülü'nün sahibi oldu. Waffle'cı Akın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Geren, "İlk ödülümüz, yüksek kalitede ürün elde etmek için gösterdiğimiz çabamızın karşılığı. İkinci ödülümüz ise lezzetimizin değişmediğinin kanıtı" dedi.
Antep'te bir kebapçı yeşil altınlı kebap yaptı! Yiyen mest oluyor
Gastronomi kenti Gaziantep’te, bir kebapçı yeni mahsul yeşil altın Antep fıstığı ile kebabı birleştirdi. Yeni kebap türü hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle kebap ve fıstık müdavimlerini mest etti.
Adanalı bir usta icat etti! Öyle bir şekilde tanıttı ki...
Adana’da bir döner ustası ürettiği 1,5 metrelik piton döneri çok ilginç bir şekilde tanıttı.
Tokat'ta bir restoranda icat edildi, çok beğenilince patenti alındı
Tokat’ta ilk kez bir restoran tarafından yapılan ve Türk Patent ve Marka Kurumu’nca tescillenen kubbeli kebap, kentin yeni lezzeti oldu.
Gastronomi başkentinin yeni lezzeti: Haşhaşlı dondurma
Afyonkarahisar'da tatlıcı esnafı Salih Sayır'ın sarı ve siyah haşhaş tanelerinden ürettiği dondurma, tadıyla beğeni topluyor.
Bir seferde 17 porsiyon yiyen oldu! Bir asırdır değişmeyen lezzetin sırrı...
Çanakkale'nin Biga ilçesinde yaklaşık bir asırdır köftecilik yapan aile, tescilli damak tadını katkısız üretim ve hiç değiştirmedikleri dede yadigarı ızgarayla yakalıyor.
Torosların lezzetleri Yöreden Kafe'de Mersinlilerle buluşacak
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yıl içerisinde Kültür Park’a kazandırılan Limon Kafe, Kır Kahvesi, Bizden Kafe ve Bakkal’ın ardından Toroslar'ın lezzetini Akdeniz esintisiyle buluşturacak olan Yöreden Kafe'nin de hizmete açıldığı bildirildi.
Gaziantepli usta üzerinde 3 ay çalıştı! Çok beğenilince patent başvurusu yapıldı
Gaziantepli katmer ustası Coşkun Yaycı, midye baklavadan esinlenerek, 3 aylık çalışmanın ardından midye şeklinde katmer üretti.
80 usta 2 ay boyunca çalıştı! Bir parça tadan bir tepsi sipariş veriyor
Türkiye'nin ilk gastronomi kenti Gaziantep'te bir firma, 80 baklava ustasıyla 2 ay süren çalışma sonrası "tahinli baklava" üretti.