MENÜ

Nerede Ne Yenir

Nerede Ne Yenir ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Nerede Ne Yenir haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 1.282 Nerede Ne Yenir haberi bulunmuştur.

Nerede Ne Yenir Haberleri

Fincanı 5 TLden günde 300 adet satıyorlar... Üstelik manzara da muhteşem

Fincanı 5 TL'den günde 300 adet satıyorlar... Üstelik manzara da muhteşem

Adana’nın Kozan ilçesindeki tarihi Kozan Kalesi çevresinde yetişen bitkilerden elde edilerek yapılan menengiç ve keçi boynuzu kahvesi, bölgenin manzarasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

19.03.2020Nerede Ne Yenir
Türkiyede corona virüs vakaları ortaya çıktı, kelle paçaya talep bir anda patladı

Türkiye'de corona virüs vakaları ortaya çıktı, kelle paçaya talep bir anda patladı

Türkiye’de koronavirüsün görülmesinin ardından, sakatat denince ilk akla gelen lezzetlerden olan kelle paça, en çok tercih edilen çorba oldu.

16.03.2020Nerede Ne Yenir
Elazığda Corona virüse karşı önlem olarak salebe yoğun ilgi

Elazığ'da Corona virüse karşı önlem olarak salebe yoğun ilgi

Türkiye'de görülen korona virüs vakaları sonrası vatandaşlar virüsten korunmak için doğal ürünlere yöneldi. Elazığlı bir esnaf, dükkanına astığı ‘Korona virüsüne karşı salep bulunur’ yazısı ile satışlarını artırdı.

16.03.2020Nerede Ne Yenir
Gaziantepte bir usta yaptı Dünyada ve Türkiyede bir ilk...

Gaziantep'te bir usta yaptı! Dünyada ve Türkiye'de bir ilk...

Gaziantep'te bir mekan sahibi, kadayıfa farklılık getirdi. 2 metrelik boruya sarılan kadayıf mangal ateşinde pişiriliyor.

11.03.2020Nerede Ne Yenir
Kebap yemeye gelenleri Adile Naşit, Tarık Akan ve Zeki Müren karşılıyor

Kebap yemeye gelenleri Adile Naşit, Tarık Akan ve Zeki Müren karşılıyor

Kayserili kebapçı Ümit Yiğit, işletmesinde çocukluğundan bu yana biriktirdiği yaklaşık 2 bin nostaljik eşya ile Yeşilçam'ın ünlü isimlerinin fotoğraflarını sergiliyor .

10.03.2020Nerede Ne Yenir
Genç bir girişimci icat etti, müdavimlerinin sayısı günden güne artıyor

Genç bir girişimci icat etti, müdavimlerinin sayısı günden güne artıyor

Türkiye'nin yemek kültürüyle öne çıkan kentlerinin başında gelen Şanlıurfa'da, lop etin özel tekniklerle pişirilmesiyle hazırlanan "Göbeklitepe kebabı" şehrin yeni gözde lezzetleri arasına girdi.

14 çeşit bitki ve baharatla yapılan 150 yıllık bir şifa kaynağı

14 çeşit bitki ve baharatla yapılan 150 yıllık bir şifa kaynağı

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan 150 yıllık kafede, eski dönemlerde sultanlara ikram edilen, bitki karışımıyla yapılan ‘sultan çayı’ özellikle soğuk havalarda rağbet görüyor.

Sadece Türkiyenin değil dünyanın en iyilerinden çünkü...

Sadece Türkiye'nin değil dünyanın en iyilerinden çünkü...

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle kadınların imzasını taşıyan en iyi restoranları listeledik. Bu mekanları mutlaka denemelisiniz...

Kapısının önünden kuyruk hiç eksik olmuyor Üstelik bir tanesi Vedat Milordan da tam not aldı

Kapısının önünden kuyruk hiç eksik olmuyor! Üstelik bir tanesi Vedat Milor'dan da tam not aldı

Lahmacun sevmeyen yoktur ama herkesin lahmacun tercihi de farklıdır. Kimi sarımsaklı sever, kimi bol soğanlı. Kimi çıtır olsun ister, kimi yumuşak. Dolayısıyla herkesin favori lahmacuncusu da farklıdır. Sizin için İstanbul'un en sevilen lahmacunlarını yapan mekanlardan birkaçını derledik. Bir göz atmaz mıydınız?

Tadı 90 yıldır aynı Üstelik 18 çeşit üretiliyor

Tadı 90 yıldır aynı! Üstelik 18 çeşit üretiliyor

Aydın'ın Yenipazar ilçesinde mikrobiyolog Mustafa Elmas, dede mesleği pide ustalığı için kolları sıvadı. 650 metrekare kapalı alanla ilçenin en büyük işletmesinin sahibi olan Elmas, "Yenipazar pidesini zaten anlatmama gerek yok, muhteşem bir lezzet" dedi.

Şanlıurfanın lezzetlerini Eskişehire taşıdı İl dışından bile yoğun talep var

Şanlıurfa'nın lezzetlerini Eskişehir'e taşıdı! İl dışından bile yoğun talep var

Gerek geleneksel doku ve gerekse lezzetli yemekleriyle Eskişehir’de artık bir marka haline gelen Ciğerci Aziz Usta, birbirinden güzel çeşitli tadına doyum olmayan yemekleriyle günde binlerce vatandaşı ayarlarken çevre illerinde de vatandaş akın ediyor.

Antep fıstığı kuzu kaburga ile birleşti Yemek için yurt dışından geliyorlar

Antep fıstığı kuzu kaburga ile birleşti! Yemek için yurt dışından geliyorlar

Gaziantep’te bölgenin yeşil altını olarak bilinen Antep fıstığı ile kuzunun kaburga etinin buluşmasıyla ortaya çıkan fıstık kebabı, yoğun ilgi görüyor.

27.02.2020Nerede Ne Yenir
Müdavimleri herkes bilsin istemiyor Saat 14.00ten sonra arasanız da bulamazsınız

Müdavimleri herkes bilsin istemiyor! Saat 14.00'ten sonra arasanız da bulamazsınız

Herkesin döner tercihi farklı olduğu için dönerini beğendiği adres de farklı oluyor. Sizin için İstanbul'un en lezzetli dönerlerini derledik…

26.02.2020Nerede Ne Yenir
5 asırlık tarihi yapı restorana dönüştürüldü

5 asırlık tarihi yapı restorana dönüştürüldü

Tokat'ta 1500'lü yıllarda Pir Ahmed İmareti olarak yapılan ve 2010 yılına kadar da Vakıflar bünyesinde aşevi olarak hizmet veren 5 asırlık tarihi yapı, 2012 yılında yapılan restorasyonun ardından restorana dönüştürüldü. Özel bir işletmeye kiralanan bina, şimdi yöresel yemeklerin sunulduğu tesis olarak hizmet veriyor.

25.02.2020Nerede Ne Yenir
20 yıldır değişmeyen lezzet Sırrı ise her şeyin organik olması

20 yıldır değişmeyen lezzet! Sırrı ise her şeyin organik olması

Giresun’da 20 yılı aşkın süredir kuru fasulyeyi değişmeyen lezzetiyle müşterilerine sunan "Cinağa’nın Yeri" adlı restoran kente yolu düşenlerin vazgeçilmez adreslerinden biri oldu.

24.02.2020Nerede Ne Yenir
Bu uçaklardan dünyada sadece birkaç tane var, üstelik Türkiyede...

Bu uçaklardan dünyada sadece birkaç tane var, üstelik Türkiye'de...

Sizin için dünyanın çeşitli yerlerinden uçak restoranları derledik. Listedeki mekanlardan bazılarının Türkiye'de olduğunu da belirtelim.

21.02.2020Nerede Ne Yenir
Dünyada keşfedilmesi gerekenler arasında... Üstelik Türkiyede

'Dünyada keşfedilmesi gerekenler' arasında... Üstelik Türkiye'de!

Sizin için suşisi en güzel mekanları listeledik. Özellikle deniz mahsulü sevenlerin bayılacağı çeşitleriyle suşiyi bir de buralarda deneyin…

20.02.2020Nerede Ne Yenir
Bu lezzet için kilometrelerce yol gidiyordu Şimdi de tatmak için yurt dışından geliyorlar

Bu lezzet için kilometrelerce yol gidiyordu! Şimdi de tatmak için yurt dışından geliyorlar

Muğla'nın Marmaris ilçesinde oturan Nuri Okan'ın, kendi deyimiyle, 'boğazına düşkünlüğü' nedeniyle her gün otomobiliyle 54 kilometre gidip, içtiği 'Muğla kebabı çorbası', mesleği oldu. Gide gele Muğla'daki eski ustalardan öğrendiği 12 saat kara fırında pişen bu çorbayı 36 yıldır, 7 masalık dükkanında Marmarislilere ve turistlere sunan Okan'ın ünü, ilçeyi aştı. Yunanistan'dan çorbayı tatmak için turistlerin geldiği dükkanda, Okan'ın bu lezzeti anlatmak için duvara astığı kağıttaki 'Bu kebap alır aklı, yaptığı şöhret haklı, içinde hayat aklı hele olursa sarımsaklı' dörtlüğü de dikkat çekiyor.

20.02.2020Nerede Ne Yenir
Bildiğiniz dönerlerden çok farklı Yurt dışından gelip yiyen var

Bildiğiniz dönerlerden çok farklı! Yurt dışından gelip yiyen var

Adana’da sucukların döner şişine geçirilip pişirilmesiyle yapılan sucuk döner rağbet gören bir lezzet oldu.

17.02.2020Nerede Ne Yenir
Uçuş ömrünü tamamlayan Airbus A300 Muğlada restoran oldu

Uçuş ömrünü tamamlayan Airbus A300 Muğla'da restoran oldu

İstanbul’dan parçalara ayrılarak getirilen Airbus A300 tipi hurda uçak, birleştirilip dekorasyonunun tamamlanmasının ardından restoran olarak hizmete açıldı.

14.02.2020Nerede Ne Yenir
Adanalılar Şalgamcı Ablanın şalgamından vazgeçemiyor

Adanalılar Şalgamcı Abla'nın şalgamından vazgeçemiyor

Adana’da, çocukluk yıllarından bu yana şalgam üretip, satarak geçimini sağlayan Nesrin Hitay’ın ürettiği şalgam, yoğun ilgi görüyor.

12.02.2020Nerede Ne Yenir
Yıllardır çivi bile çakmadı 20 metrekarelik dükkanda 100 yıllık geleneği sürdürüyor

Yıllardır çivi bile çakmadı! 20 metrekarelik dükkanda 100 yıllık geleneği sürdürüyor

Tokat'ın Zile ilçesinde üç nesildir köftecilik yapan Selen ailesinin 20 metrekarelik mekanı 100 yıldır hiç değişmeden hizmet veriyor.

12.02.2020Nerede Ne Yenir
Sevgiler Günü için henüz plan yapmamış olanlara nefis öneriler

Sevgiler Günü için henüz plan yapmamış olanlara nefis öneriler

14 Şubat Sevgililer Günü’ne çok az kaldı. Birçok kişi planlarını çoktan yaptı ama siz henüz ne yapacağınıza karar veremediyseniz bu önerilerimize bir göz atın. İşte herkese uygun seçeneklerle Sevgililer Günü tavsiyelerimiz...

11.02.2020Nerede Ne Yenir
2020de mutlaka keşfedin Üstelik biri Türkiyede...

2020'de mutlaka keşfedin! Üstelik biri Türkiye'de...

İşte lezzet tutkunlarının 2020 yılı içinde mutlaka keşfetmesi gereken adresler...

11.02.2020Nerede Ne Yenir
Tokat kazına şehrin meşhur bağ yaprağı ile farklı bir lezzet kattılar

Tokat kazına şehrin meşhur bağ yaprağı ile farklı bir lezzet kattılar

Tokat’ın Yeşilyurt ilçesinde yetiştirilen kazlar, kentin ünlü bağ yaprağı ile harmanlanarak farklı bir tat ortaya çıkarıldı.

10.02.2020Nerede Ne Yenir
Birçok hastalığa iyi geliyor, günün her saati zevkle tüketiliyor

Birçok hastalığa iyi geliyor, günün her saati zevkle tüketiliyor

1960 yılından beri hizmet veren Paçacı Fazıl Usta, Diyarbakır ve İzmir şubeleriyle sağlık ve lezzet kaynağı olan paça çorbasını ve zengin doğu lezzetlerini müşterileriyle buluşturuyor.

Adanada gribe çare acılı ve baharatlı mercimek çorbası

Adana'da gribe çare acılı ve baharatlı mercimek çorbası

Adana'da acı ve baharatlardan gribe karşı yapılan çorbaya kış günlerinde vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Hasta olup çorbayı içenler önce ter attıklarını, sonra iyileştiklerini söyledi.

31.01.2020Nerede Ne Yenir
11 yıl önce açtığı lokantayı aile müzesine çevirdi

11 yıl önce açtığı lokantayı aile müzesine çevirdi

Çanakkale’nin Çan ilçesinde yaşayan ve yaklaşık 11 sene önce açtığı lokantada aile büyüklerine ait asırlık eserleri sergileyen Gürcan Kiraz, müşterilerini tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.

31.01.2020Nerede Ne Yenir
Hamburgerin tadı Boğazda bir başka olur

Hamburgerin tadı Boğaz'da bir başka olur

İstanbullu lezzet avcılarının favori mekanları arasında daima başları çeken yerler, deniz manzaralı olanlardır. Bu tarz restoranların iyi fast food yapması pek beklenmez, fakat Glamour Lounge hem başarılı hamburgerleri hem de şık atmosferiyle dillere çoktan pelesenk olmuş durumda.

Bu bir ilandır.

27.01.2020Nerede Ne Yenir
Bu restorana gazlı içeceklerin girmesi yasak

Bu restorana gazlı içeceklerin girmesi yasak

Eskişehir’de, Osmanlı geleneklerini yaşatmak ve yeni nesle bu tadı unutturmamak adına Ayten Usta Gurme Restoran tarafından gazlı içecek yerine Osmanlı şerbetleri sunuluyor.

23.01.2020Nerede Ne Yenir
Hıdırellezde beklenen ’Babafingo’nun adını yeni tatlıya verdiler

Hıdırellez'de beklenen ’Babafingo’nun adını yeni tatlıya verdiler

Edirneli şekerlemeci Arif Meriç, kendi üretimi olan tatlıya Hıdrellez şenlikleriyle bütünleşen mitolojik karakter ‘Babafingo’’nun ismini vererek Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan tescilletti.

23.01.2020Nerede Ne Yenir
Bu pizzalar çok farklı Görenler şaşırıyor

Bu pizzalar çok farklı! Görenler şaşırıyor

İzmir'de, bir restoranda mürekkep balığından elde edilen özel bir sıvıyla yapılması nedeniyle siyah olan pizzayı gören müşteriler şaşırıyor.

22.01.2020Nerede Ne Yenir
Hamsi, pide ile buluştu

Hamsi, pide ile buluştu

Trabzonlu ses sanatçısı Resul Sarıkoç, yaptığı hamsili pide ile vatandaşların beğenisini kazandı. Trabzon tereyağı ile pişen hamsili pideyi yiyen vatandaşlar farklı ve çok lezzetli olduğunu ifade etti.

22.01.2020Nerede Ne Yenir
İki şekilde yapılıyor, lezzetiyle de damak çatlatıyor

İki şekilde yapılıyor, lezzetiyle de damak çatlatıyor

Türkiye'de Gaziantep ve Hatay'ın ardından gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dahil olan Afyonkarahisar mutfağının önemli yöresel tatlıları arasında yer alan "kabak tatlısı"na ilgi her geçen gün artıyor.

20.01.2020Nerede Ne Yenir
Siyez unundan pide yaptılar, suşiyle bile tüketiliyor

Siyez unundan pide yaptılar, suşiyle bile tüketiliyor

Adana’da bir fırıncının siyez buğdayından yaptığı pide, kentin en ünlü restoranlarından birinde dünya mutfağıyla buluştu. Restoran sahibi Gürkan Şeref, “Siyez pideyle tanıştık ve dünya mutfağıyla siyez pidesinin buluşabileceğini düşündük. Suşinin yanında siyez pidesinin tüketildiğini gördük” dedi.

17.01.2020Nerede Ne Yenir
32 farklı ilden getirdikleri ürünlerle Van kahvaltısına rakip oldular

32 farklı ilden getirdikleri ürünlerle Van kahvaltısına rakip oldular

Eskişehir’de, 32 farklı ilden getirilen ürünlerle hazırlanan ‘Destan Kahvaltısı’, meşhur Van kahvaltısına rakip oldu.

14.01.2020Nerede Ne Yenir
Yenilik yapmak için işe başladı, ortaya tescilli bir lezzet çıkardı

Yenilik yapmak için işe başladı, ortaya tescilli bir lezzet çıkardı

Gastronomi kenti Gaziantep'te dede mesleği tatlıcılığı sürdüren Kenan Süzerer'in bir süre önce geliştirip yöreye özgü oturma minderlerinden esinlenerek isim verdiği tatlı, tasarım tescil belgesi aldı

Nasıl yapıldığı sır gibi saklanıyor, köpüğü 3 santimetre kalınlığında oluyor

Nasıl yapıldığı sır gibi saklanıyor, köpüğü 3 santimetre kalınlığında oluyor

Eskişehir'de bir restoranda yapılan ve tarifi sır gibi saklanan Sultan Kahvesi'nin servisinde de birçok sembol bir arada kullanılıyor.

Türkiyenin en sevilenleri belli oldu Birinci sırada ne döner var ne baklava

Türkiye'nin en sevilenleri belli oldu! Birinci sırada ne döner var ne baklava

Dünyanın dört bir yanından yemek tutkunlarının otantik mekanları ve geleneksel tatları öne çıkarmak için bir araya geldikleri içerik sitesi TasteAtlas'ta Türkiye’nin en popüler 100 lezzeti belirlendi. Liste Türk mutfağı meraklıları için çok faydalı bir rehber niteliğinde. İşte puanlarıyla, mekan önerileriyle Türkiye’nin en popüler 100 lezzeti…

İstanbulun dört bir yanı lezzetli kahvaltı sofraları

İstanbul'un dört bir yanı lezzetli kahvaltı sofraları

Geceleri uykuya dalarken sabah yapacağınız şahane kahvaltıyı düşünenlerdenseniz, size İstanbul’un dört bir yanından muhteşem kahvaltı mekânı önerilerimiz var.

Bu bir ilandır

Bir tabak asla yetmez... Vedat Milorun da favorilerinden

Bir tabak asla yetmez... Vedat Milor'un da favorilerinden

Birçok kişi annesinin, anneannesinin kuru fasulyesinin lezzetini anlata anlata bitiremez ama bu listedeki mekanların fasulyeleri de anne mutfağını hiç aratmıyor

Ankara’da nerede kahvaltı yapılır

Ankara’da nerede kahvaltı yapılır?

Her şeyin olduğu gibi yeni günün de başlangıcı çok mühim. Bir yanda alelacele bir elde poğaça bir elde meyve suyuyla geçiştirilen kahvaltılar var bir de kallavi kahvaltı sofraları… Ankara gibi bir şehirde yaşayıp da kahvaltıyı geçiştirmek hiç olur mu?

Bu bir ilandır.

Yılbaşında hindi yerine boru ve açma kebabına yoğun talep

Yılbaşında hindi yerine boru ve açma kebabına yoğun talep

Adana’da yılbaşı gecesini yöresel lezzetlerle kutlamak isteyen çok sayıda kişi, hindi dolması yerine kaburga etinden elde edilen kıymayla yapılan boru ve açma kebabına ilgi gösteriyor.

31.12.2019Nerede Ne Yenir
Türkiyede bir ilk Servisi müşterilere drone ile gönderiyorlar

Türkiye'de bir ilk! Servisi müşterilere drone ile gönderiyorlar

İstanbul'da bir lokanta sahibi, servis ağına drone ekleyerek teknolojiye ayak uydurdu.

31.12.2019Nerede Ne Yenir
Sabah 7den itibaren dolup taşıyor, sıcak sıcak bir tabak asla yetmiyor

Sabah 7'den itibaren dolup taşıyor, sıcak sıcak bir tabak asla yetmiyor

Türkiye'nin dört bir yanından en nefis çorbaların adresi...

31.12.2019Nerede Ne Yenir
Bornova’da maceranın ve lezzetin adresi aynı

Bornova’da maceranın ve lezzetin adresi aynı!

Haydi birlikte farklı ve keyifli bir gün planlayalım! Homeros Vadisi’nde, 20.000 m2 alana kurulmuş; Homeros Adventure Doğa Sporları Merkezi'nde maceraseverler ve doğa aşıkları için muhteşem bir gün geçirmek kaçınılmaz.

Bu bir ilandır.

27.12.2019Nerede Ne Yenir

Yazar Sonuçları

Gaziantep’in dünyaca ünlü tescilli lezzetleriyle tanışalım mı?

Türkiye'nin yemek konusunda öncü illerine bu hafta da devam ediyoruz. Türkiye’nin “lezzet başkenti” Gaziantep’in mutfağı UNESCO tarafından tescilli. Binlerce yıl öncesine dayanan geçmişini zengin Anadolu gelenekleri ve mutfağıyla harmanlayarak bir araya getirmiş Gaziantep, şu anda sofralarımızdaki birçok ünlü lezzetin çıkış noktası olan bir gastronomi şehri. Gaziantep’e gittiğinizde nokta atışı yapabileceğiniz en nefis lezzetlerin ve en ünlü mekanların listesini aşağıda sizler için derledim.

1.03.2020

UNESCO'ya Afyonkarahisar mutfağı da dahil oldu

Türkiye’de Gaziantep ile Hatay’ın ardından gastronomi alanında 2019 UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Afyonkarahisar da dahil oldu ve hak ettiği unvana kavuştu. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2020 yılının “Türk Mutfağı Yılı” olarak belirlenmesinin ardından bu yıl Türk mutfağı ve gastronomisi oldukça konuşulacağa benziyor. Bu iki sevindirici haberi alır almaz, 2020’de ilk rotamı Afyonkarahisar olarak belirledim ve ikinci kez ziyaret ettiğim gastronomi cenneti şehrin, geleneksel lezzetleri ile ilgili deneyimlerimi aşağıda sizler için derledim.

21.02.2020

Ekonomik döner zincirlerinden daha fazla verim alma rehberi

2020’nin ilk yazısından herkese merhaba! Her gün döner yiyebilecek kapasitede bir insan olarak herkese en sevdiği yemeği tüm yıl boyunca sıkılmadan tüketebileceği bir yıl diliyorum!

11.01.2020

Kaymaklı Afyonkarahisar Gezisi

Bu soğuk havalarda gezmek için en iyi fikir ailecek bir termal tesisine gitmektir dedim ve bizimkileri alıp bol kaymaklı bir Afyon tatiline gittim. Daha önceki yazımda size Eskişehir’i anlattım. Afyonkarahisar’a gelmeden önce bir gece Eskişehir’de konakladık ve yaklaşık bir buçuk saatlik bir araba yolculuğuyla Afyon’a ulaştık.

9.01.2020