Türkiye’nin dört bir yanından bayram lezzetlerini araştırırken birkaç nokta dikkatimi çekti. Bu lezzetlerin bazıları unutulma noktasına gelmişti, bazılarıysa eskiden sadece bayramlarda yapılırken artık tüm yıl bulunduğu için ‘özel’ olma sıfatı lafta kalmıştı. Cevizli ev baklavasından kalburabastıya, yuvalamadan içliköfteye bayramın yemek geleneklerine birlikte bakalım...
#BayramGaziantep Türkiye’nin Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan bir ilidir. Şehir sanayi alanında oldukça gelişmiştir. Ayrıca tarihi açıdan da Türkiye’nin yaşana en eski ili olarak bilinmektedir. Gaziantep denince, baklava, fıstık ve kale akla gelmektedir. Gezilecek pek çok yeri ve tadılacak pek çok lezzeti vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Antep YemekleriDepremler sebebiyle bu ramazan biraz buruk geçecek belki ama sofralar yine birlik ve beraberlik için kurulacak. Peyniri, zeytini, mercimeği, pirinci derken iftar ve sahur alışverişini tamamlamak için az bir süre kaldı. Tüm bu ürünleri afet bölgesinden satın alarak oradaki yerel üretici ve kooperatiflere destek olabiliriz. Jürimize favori adreslerini sorduk...
#Deprem BölgesiHatay’da enkaz altından 108 saat sonra kurtarılan 62 yaşındaki Selma Güneş, ile 112 sağlık ekibiyle 21 gün sonra telefonla konuşarak hasret giderip, yaşanan o anları anlattı. Güneş, "Yaşadığıma çok sevinemiyorum, çünkü eşim yok. Kocam başkaydı, o benim sol yanımdı" dedi.
#DepremHatay’da enkaz altından 108 saat sonra kurtarılan 62 yaşındaki Selma Güneş, ile 112 sağlık ekibiyle 21 gün sonra telefonla konuşarak hasret giderip, yaşanan o anları anlattı. Güneş, "Yaşadığıma çok sevinemiyorum, çünkü eşim yok. Kocam başkaydı, o benim sol yanımdı" dedi.
#Selma GüneşBiri etkili bir sosyal sorumluluk projesi, diğeriyse iyi bir eğitimin sonucunda neler yapılabileceğine örnek şahane bir menü ve bu menüyle kazanılmış bir yarışma... Son zamanlarda iki üniversitenin gastronomi bölümlerinden içimi ısıtan haberler paylaşmak istiyorum.
#GastronomiKahke, Gaziantep mutfağının tescilli lezzetlerinden biri. Bayramların vazgeçilmez lezzeti olan kahke, uzun süre bayatlamadan, tazeliğini koruyor. Ayrıca hem tuzlu hem de şekerli çeşitleri de hazırlanabiliyor. Peki kahke nasıl yapılır? İşte kahke tarifi...
#Kahke TarifiTürkiye'deki 100 olağanüstü kadının hayatı kitap haline geldi... O kadınlardan biri de Fatih'de küçük bir dükkanda mücadele veren Gürsel Altınöz... CNN TÜRK muhabiri Sema Akbulut ve kameraman Ahmet Akpolat, Gürsel Altınöz'ü dükkanında ziyaret etti. Mersin'den İstanbul'a uzanan o hayatı görüntüledi.
#İstanbulTürkiye'deki 100 olağanüstü kadının hayatı kitap haline geldi... O kadınlardan biri de Fatih'de küçük bir dükkanda mücadele veren Gürsel Altınöz... CNN TÜRK muhabiri Sema Akbulut ve kameraman Ahmet Akpolat, Gürsel Altınöz'ü dükkanında ziyaret etti. Mersin'den İstanbul'a uzanan o hayatı görüntüledi.
#Kahkeci Gül AblaTürkiye'nin yemek konusunda öncü illerine bu hafta da devam ediyoruz. Türkiye’nin “lezzet başkenti” Gaziantep’in mutfağı UNESCO tarafından tescilli. Binlerce yıl öncesine dayanan geçmişini zengin Anadolu gelenekleri ve mutfağıyla harmanlayarak bir araya getirmiş Gaziantep, şu anda sofralarımızdaki birçok ünlü lezzetin çıkış noktası olan bir gastronomi şehri. Gaziantep’e gittiğinizde nokta atışı yapabileceğiniz en nefis lezzetlerin ve en ünlü mekanların listesini aşağıda sizler için derledim.
#Gaziantep'Türkiye'de mutfağı en iyi olan şehir deyince aklınıza neresi gelir?' diye bir soru sorulsa sanırım bir çok kişi Gaziantep cevabını verir. Öyle bir şehir ki, Gaziantep'in tarihi güzellikleri, müzelerinin önüne geçmiş yemekleri... Katmerden yuvalamaya, kebaptan baklavasına bir çok detay var. Gaziantep'i hâlâ görmediyseniz, yemeklerini tatmadıysanız hayatınızda büyük bir eksik var demektir. Gaziantep, gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) “Yaratıcı Şehirler Ağı”na giren Türkiye’deki iki şehirden biridir.
#GaziantepGüngören’de öyle bir mahalle var ki birbirini kesen dört-beş sokakta yan yana 50 kadar kebapçı sıralanmış. Mahallenin üstü, haftanın yedi günü ızgara dumanı; kimseye sormadan ızgara kokularını takip ederek de bulabilirsiniz. Burası sanki günlük hayatın, sohbetlerin, ekonominin, turizmin hep kebabın etrafında döndüğü, bambaşka bir ülke gibi.
#KebabistanGASTRONOMİ DALINDA BİRLEŞMİŞ MİLLETLER EĞİTİM, BİLİM VE KÜLTÜR ÖRGÜTÜ’NÜN (UNESCO) “YARATICI ŞEHİRLER AĞI”NA DAHİL EDİLMEYE HAK KAZANAN GAZİANTEP’İN BAŞARISI, İSTANBUL ÇIRAĞAN KEMPİNSKİ PALACE İSTANBUL’DA GAZİANTEP VALİSİ ALİ YERLİKAYA VE GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN’İN KATILIMIYLA YEREL, ULUSAL VE ULUSLARARASI BASIN MENSUPLARIYLA PAYLAŞILDI.