İş yeri açmak oldukça meşakkatli bir iştir. Çünkü iş yeri sahipleri birden fazla prosedürle uğraşmak durumundadır. Bu prosedürlerin yanında dekor ve isim gibi konular ise tamamen iş yeri sahibinin zevkine kalan bir durumdur. İş yeri açacaklar için modern, farklı ve keşfedilmemiş Türkçe ve İngilizce isimler? Dükkan isimleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Dükkan İsimleriHande Yener niye huzursuzdu - İşadamını kapma yarışı - Lâl, Cem Yılmaz ‘türünden’ neden hoşlanıyormuş - Bodrum’un en seksileri bunlarsa, iyi ki gitmemişim - Güzin Abla’nın Erman Toroğlu’na hıncı geçmedi - Şok’un dediğini yap, yaptığını yapma - Armağan Çağlayan’ın ölmeden yapmak istediği 10 şey - Moustapha Airdogan’ın Davul’unu seyretmeye gitmeyeceğim - Galiba Hakkari’li sünnetçinin eli kaçmış... vesaire
4 çocuğu sucu dükkânında uzun yıllar boyunca istismar ettiği iddia edilen Metin Şenay’ın davası 7 Mayıs’ta görülecek. İddianamesi hayli karışık ve suç listesi de kabarık. Failin son mağduru 12 yaşındaki çocuğun ve ailesinin vekâletini alan UCİM Derneği’nin avukatlarından Yeşim Aydın Sağra’yla davanın detaylarını, dernekte bu tür vaka mağdurlarına psikolojik destek sağlayan psikolog Begümhan Seven’le de çocuklarımızı nasıl koruyacağımızı, bir çocuğun istismara uğradığını nasıl fark edebileceğimizi konuştuk.
#İstismarO bir yaşayan efsane… Gastronomi dünyasının en zarif beyefendisi, Türkiye’de adını taşıyan tüm yemeklerin kurucu babası; Beyti Güler. Bundan neredeyse 80 yıl önce dört masayla açılan lokanta, bugün adeta bir kebap mabedi haline geldi. Geçen yıl Michelin Rehberi’nin ‘öneri’ listesine giren restoranında Beyti Bey, 95 yaşında hâlâ tüm masaları tek tek ziyaret ediyor. Diyor ki: “Dünyanın her yerinden çok insan tanıdım. Hepsinden bir şeyler almaya, keşfetmeye çalıştım. Ben insan zenginiyim.”
#Beyti GülerTürkiye’nin zengin kültürel varlıklarını tanıtmak ve bu varlıkların iç turizm bağlamında farkındalığını arttırmak amacıyla hayata geçirilen Rotahane, Erzurum’da kültür ve tarih dolu bir yolculuk yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un kurucusu olduğu Rotahane’nin 66’ncı durağı olan Erzurum’da Urartulardan Osmanlılara, Selçuklulardan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemine kadar birçok eser, katılımcıların büyük beğenisini kazandı.
#RotahaneAlmanya’da yabancılara ve özellikle Müslümanlara karşı her geçen gün artan ırkçı saldırılara bir yenisi daha eklendi. Irkçılar durumu öyle bir abarttı ki, online verilen pizza siparişinde pizza ismi bölümüne nefretlerini kustu.
#AVRUPADAN HABERBilardo kompleksi, Tulumtaş Mağarası, Türk Tarih Yolu, Üniversiteliler Caddesi, tramvay projesi, fuar alanı gibi büyük ve vizyon yatırımlarla ilçenin imajını değiştirdiklerini söyleyen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Gölbaşı’nın kapılarını dünyaya açtım. Gölbaşı artık kabuğunu kırdı. Artık eski Gölbaşı değil dünyaca bilinen bir Gölbaşı var” dedi.
#Gölbaşı BelediyesiGizli cennet Caferli’de, şef Damla Uğurtaş tarafından ‘doğadan beslenirken doğayı beslesin’ felsefesiyle hayata geçirilen Çiy Restaurant, Ege Havzası’nda bölge malzemeleriyle kendi usulünce rafine-iyileştirici Akdeniz yemekleri pişiren ve odaları olan bir köy lokantası olarak öne çıkıyor. Bakkalı bile bulunmayan mahallede tek bir bitkiyi dahi yerinden oynatmadan muhteşem bir yatırıma imza atan Damla şef, “Dokunabildiğimizi iyileştirmek niyetiyle kuruyoruz sofralarımızı. Acelesiz, gerçek malzemeyle, bölgeden uzaklaşmadan bulduğumuz ürünleri zamanına saygı göstererek kendi usulümüzce işleyerek servis ediyoruz” diyor.
#1Yolunuz Saraybosna’ya düşerse o zaman güne börekle başlamanız şart. Başçarşı’da neredeyse adım başı bir börekçi görebilirsiniz ama ara sokaklara dalıp en iyisini yapan Sac’ı arayın. Sonra Miljacka Nehri’nin kuzey kıyısındaki çarşının labirent gibi sokaklarını keşfedin. Bir ‘aşçinitza’ya yani esnaf lokantasına uğrayıp yöresel lezzetleri tatmayı da ihmal etmeyin.
#GastronomiYedi gün boyunca sabahtan geceye İstanbul’da sıradışı deneyimler sunmayı vaat eden ‘Monday to Sunday Istanbul’ kitabı basit bir turist rehberi değil. Gezilecek tarihi ve sanatsal yerlerin yanında en iyi yeme-içme, eğlence, alışveriş mekânları hakkında da öneriler veren, şehri tadına vararak gezmemizi sağlayan bir kaynak…
#Monday To Sunday IstanbulHae Min Lee, ortadan kaybolduğunda henüz 18 yaşındaydı. Cansız bedeni 1,5 ay sonra bir parkta gömülü halde bulundu. Polisin bir numaralı şüphelisi ilk günden itibaren masumiyetini savunsa da hayatının 23 yılını hapiste geçirdi. Bir podcast sayesinde ABD'nin ve dünyanın gündemine yerleşen bu olay, bu hafta başında bir kez daha manşetlere taşındı. Peki neler olmuştu, bundan sonra ne olacak? İşte 8 soruda Adnan Syed davası...
#Adnan SyedKiracılarını tahliye etmekte veya kira ücretini piyasa koşullarına çıkarmakta zorlanan ev sahipleri için günlük ya da kısa süreli kiralama da artık cazip bir yol gibi görünüyor. Bu tarz kiralamalar tatil siteleri, İstanbul, Ankara gibi büyük kentlerde yaygınlaşırken birçok yeni sorun da yaşanıyor. Okurlarım, bu uygulamanın Kat Mülkiyeti Kanunu’na (KMK) uygun olup olmadığını soruyorlar. Günlük ve kısa süreli kiralama nedeniyle kiracıların sık sık değişmesinin güvenlik sorunu yarattığından yakınıyorlar. Bu konudaki sorularınızı Kat Mülkiyeti Hukuku uzmanı İstanbul Barosu avukatı Mustafa Şeref Kısacık yanıtladı.
#ApartmanHer şey 1960’lı yıllarda, Ankara’nın merkez semti Cebeci’de ufak bir bakkal dükkânında başladı… Ticarete atıldığında henüz 13 yaşındaydı ama daha o günlerde bile bir ‘işkolik’ olduğunu söylüyor. İki milyonu aşkın üyesiyle bugün Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu’nun (TESK) 30 yıldır tepe ismi olan Başkan Bendevi Palandöken ile eski günleri konuştuk…
#Bendevi Palandökenİstanbul’un tarihi lokantaları ve tarihi lezzetleri saymakla bitmez. Özellikle bir çok eski ilçede birden fazla nam salmış, bir çok İstanbullunun hayatına dokunmuş lezzet durakları vardır. Hemen hemen hepsinin müdavimlerindenim. Üşenmem canım istedikçe giderim, ilk günkü lezzeti aldığım yerlere uğrar yemeğimi yerim. Hatta 2013’te tadı damağımda kalan “köfte” krizim geldiğinde Cevabi yemek için Saraybosna’ya gitmişliğim de vardır. Merak etmeyin, sizi o kadar uzağa göndermeyeceğim. En az onun kadar lezzetli bir başka yerden, Tarihi Ahmet Usta Merkez Efendi Köftecisi bahsedeceğim... Tam 60 yıllık mazisi olan rahmetli Ahmet Usta’nın kurduğu bir mekan. Günümüzde bu mekanı, hem esnaflığını, hem insanlığını, güler yüzünü sevdiğim Bülent İlçi Usta işletiyor. Gelin babadan oğula kalan köfte aşkının hikayesini meşhur köfteci Bülent Usta’dan dinleyelim.
#Köfte