Türk pizzacı o siparişi anlattı: ‘Almanya böyle bir yer mi?’

Güncelleme Tarihi:

Türk pizzacı o siparişi anlattı: ‘Almanya böyle bir yer mi’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2023 13:24

Almanya’da yabancılara ve özellikle Müslümanlara karşı her geçen gün artan ırkçı saldırılara bir yenisi daha eklendi. Irkçılar durumu öyle bir abarttı ki, online verilen pizza siparişinde pizza ismi bölümüne nefretlerini kustu.

Haberin Devamı

ALMANYA’da ırkçılık ve İslamofobi olayları artıyor. Öyle ki, en son yaşanan ırkçılık olayı “Pes artık!” dedirtti. Bremen’de bir Türk’e ait pizza dükkanına internet sitesi üzerinden sipariş verildi. Sahra S. ismiyle verilen siparişte, pizza ismi bölümüne Almanca “Filistinlilere ölüm! Bütün Müslümanlara ölüm! Çok yaşa İsrail” mesajı yazıldı. Müslüman karşıtı İsrail yanlısı ırkçı ifadeler içeren bu mesaj hem işletme sahibi Ömer Dokcan’ı hem de bölgede yaşayan yabancı kökenlileri endişelendirdi. Bugüne kadar böyle bir olayla karşılaşmadığını belirten dükkân sahibi Ömer Dokcan, olayı şöyle anlattı:

Türk pizzacı o siparişi anlattı: ‘Almanya böyle bir yer mi’
‘KİMSEYE KÖTÜLÜK YAPMADIM’
“Akşam saatlerinde iş yerinde çalışırken böyle bir sipariş geldi. Bize müşteriler online olarak sipariş verir ve bizim kasadan çıkan fişin üzerinde müşteri ne yazdıysa o gözükür. Üzerinde normalde istediği pizzaların isimleri yazılmalıydı. Sipariş kasası çalıştı ve kasadan çıkan fişi görünce şoke oldum. Ne yapacağını bilemedim. Ben burada doğup büyüdüm. Kimseye kötülük yapmadım. Fişteki telefon numarasını aradım, kimse çıkmadı. Sahte olduğunu anladım. Ardından personelle konuştuk, onlar da şaşırdı. ‘Bu ne demek, Almanya böyle bir yer mi? Ben nereye geldim böyle’ diyerek tepki gösterdiler. Başka pizzacı arkadaşlarla da irtibata geçtim. Onlara da bunun gibi sahte hesaplardan pizza siparişi verilmiş. Sipariş edilen adresi de araştırdım. Bu adres de Arapların camisi çıktı. Bu olaydan sonra sürekli düşünmeye başladım. Acaba Almanlar bizi istemiyor mu?”
İlk defa böyle bir olayla karşılaştığını ve Almanların neden böyle şeyler yaptıklarına akıl erdiremediğini belirten Ömer Dokcan, olayların bu kadar siyasileştirilmesinin ürkütücü olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!