Antalya yöresel yemekleri birçok birey tarafında lezzetli olarak görülmektedir. Özellikle sık seyahat eden ve yeni tatlar denemek isteyen bireyler tarafından Antalya lezzetleri merak edilmektedir. En çok sorulan bu lezzetler hakkında soruların başında Antalya Yemekleri - Antalya'da ne yenir ve neyi meşhur? Antalya mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Antalya YemekleriAntalya’da, öyle güzel şeyler oluyor ki; kayıtsız kalabilene aşkolsun! Mütevazi ve genç bir Türk sanatçı, Uğur Gallenkuş...Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde bir ay sizlerle. Kentimizin çalışkan haber ajanslarından biri olan DHA ne yaptı dersiniz? Manavgat yangınlarını ölümsüzleştiren ‘Yangın Yeri’ adını verdiği bir fotoğraf sergisi açtı. Gidin, görün...
#ANTALYADünyanın sayılı kelebek zengini ülkeleri içinde (dikkatinizi çekerim; ülke diyorum, şehir değil) 183 adet kelebekle yer alan Antalya’nın neden bir kelebek parkı yok? Neden, çocuklarımıza kelebek park gezdirmek için Konya’ya götürmek zorundayız? Zor şeyler mi, bunları yapmak? HAYIR!
#ANTALYAAntalya denizi, güneşi, kumu ile olduğu kadar lezzetleriyle de sizi mutlu edecek bir şehir. Akdeniz deyince akla ilk deniz ürünleri gelse de Antalya mutfağında Yörük geleneği ön plandadır. Et, balıktan daha çok tercih edilir ve Antalya mutfağında et önemli bir yer bulur. Antalya’ya gelip de köfte-piyazının tadına bakmayan yoktur mesela. Birçok lezzette tahin kullanılır. Piyazı, hibeşi, kabak tatlısı tahinli yenir ve damak çatlatır. İşte size Antalya’dan en lezzetli mekânlar…
#Antalya LezzetleriArkası Toroslar, önü Akdeniz. Arada kalan tarih ve nefes kesen bir doğa. Burası Antalya. Dünyanın en güzel coğrafyalarından, en önemli turizm merkezlerinden… Halen güzel, halen keşfedilmeyi bekliyor ve heyecan veriyor. Otellerinden, lezzetlerine, şelalelerinden antik kentlerine… Deneyimleyecek çok şeyi var
#Akdeniz2000’lerin başıydı ve çok “zor” biten aşkımdan sonraki hâletiruhiyemi en iyi şu sözler anlatıyordu:“Bir gün gelir de bir an / Çokça zamanlardan sonra / Geri dönüp baktığında / Bilmem anlar mısın / O senin bir anının / Benim ömrüm olduğunu / Ne çok sevildiğini / Artık çok geç olduğunu / Zor, zor kadere emanet ettim seni...”
#NevSemicenk bu hafta Bostancı Gösteri Merkezi’nde konser verecek. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, keman virtüözü Midori’yle Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde olacak. Ömer Koç’un koleksiyonundaki 600’ün üzerinde eser ‘Farz Et ki Sen Yoksun’ sergisi kapsamında Arter’de yoğun ilgi görüyor.
#KonserKara kışın yüzünü iyice gösterdiği şu günler, yazın aşırı sıcaktan gezmekte zorlanılan Ege ve Akdeniz’i keşfe çıkmak için en doğru zaman… Üstelik bu yıl kış güneşi arayan Avrupalı turistlerin yeni popüler adresi Türkiye oldu. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Türkiye’de kışın ılıman olan yerler nereler?’ diye sorduk. 4 şehirden birbirinden güzel 10 adresi önerdiler.
#RotaCNN Travel, dünyadaki en iyi 20 çorbayı listeledi. Nijerya'dan Fransa'ya Çin'den Meksika'ya kadar birçok ülkeye ait çorbanın yer aldığı listeye, ülkemizden yayla çorbası dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde çorbaların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#RotaGeçtiğimiz yılın benim için öne çıkan lezzetlerini paylaşmaya devam ediyorum. Tarsus’taki Yeşilova Kebap’ta yediğim kuşgözü lahmacunun lezzeti üst düzeydi. Urla’daki Meydan Lokantası’nın terbiyeli nohut pilavı da tattığım en güzel yemeklerindendi. Belki de bir daha yaşayamayacağım fine dining deneyiminiyse elbette Japonya’da yaşadım.
#Gastronomi2023 yılı boyunca tattıklarım arasında seçim yapmak kolay değil. Avustralya’daki işlerimin başındayken Asya lezzetlerini denedim. Benjamin Cooper’ın Chin Chin restoranındaki massaman köri bence sadece bu senenin değil, her devrin en özel lezzetlerinden. Paris’teki Le Bon Georges’da çikolatalı mus da unutamadıklarımdan…
#Yemek2023 yılı gastronomi için Michelin yıldızından sürdürülebilirlik sohbetlerine, açılan yeni mekânlardan sosyal medyada trend olan yemeklere dolu dolu bir gündemle geçti. Lezzetli Hayat ekibi olarak bu yıl hangi konularda yazıp çizdik, neler duyduk, dinledik hepsini bir araya getirerek seneyi özetleyen bir derleme hazırladık.
#GİZEM DİNÇBAŞYemek eleştirileri, tarifler ve gastronomi araştırmalarıyla tanınan Hırvatistan merkezli seyahat rehberi Taste Atlas (Lezzet Atlası), dünyanın en iyi 50 tatlısını listeledi. Listeye Türkiye’den fıstıklı sarma, fırın sütlaç, baklava, Gaziantep baklavası ve Kahramanmaraş dondurması dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza ‘Türkiye’de tatlıların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz tatlılar tavsiye ettiler hem de bu şehirlerde görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular.
#SeyahatBulunduğu ülke, şehir, yöre, alan veya bölge ile özdeşleşmiş ürünler 'coğrafi işaret' ile taçlanıyor. Son yıllarda ülkemizdeki pek çok benzersiz lezzet de birbiri ardına coğrafi işaret tescili alıyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Uğruna yola düşmeye değecek coğrafi işaretli lezzetlerimiz hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz yemekler tavsiye ettiler hem de bu şehirlere kadar gitmişken görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular...
#RotaDünyadaki 28 bin yemek kitabı arasından birinci seçilen, 1937’de kurulmuş 7 Mehmet restoranının hikâyesini ve Türk mutfağına özgü tariflerini anlatan yemek kitabı dünyayı dolaşmaya hazırlanıyor. İşte kitabın yazarları Mehmet Akdağ ve Sinan Hamamsarılar ile ilk tanıtım noktaları Londra’da yaptığımız sohbetten lezzet dolu anekdotlar...
#Mehmet AkdağMevsimlerin en renklisi olan sonbahar geldi. Yapraklar yavaş yavaş ağaçlardan süzülürken, yeşilden sarıya, turuncudan kırmızıya dönen renkler gözlere adeta bayram ettiriyor. Bu renk cümbüşünü fotoğraflayacak en güzel yerlerin başında ise tarihi dokusu ve doğa manzaralarıyla büyük tatil yörelerinden ayrılan köy ve kasabalar geliyor. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Sonbaharın en çok yakıştığı köy ve kasabalar hangileri?’ diye sorduk. 10 şehirden 10 öneride bulundular.
#Rota