HER ŞEY DAHİL ANTALYA 

Güncelleme Tarihi:

HER ŞEY DAHİL ANTALYA
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2021 09:57

Antalya’da, öyle güzel şeyler oluyor ki; kayıtsız kalabilene aşkolsun! Mütevazi ve genç bir Türk sanatçı, Uğur Gallenkuş...Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde bir ay sizlerle. Kentimizin çalışkan haber ajanslarından biri olan DHA ne yaptı dersiniz? Manavgat yangınlarını ölümsüzleştiren ‘Yangın Yeri’ adını verdiği bir fotoğraf sergisi açtı. Gidin, görün...

Haberin Devamı

YENİDE eskisiyi aramak bulmak...
Mutlulukla, hüznü harmanlamak...
Olumsuzlukları görüp haline bir kez daha şükretmek...
Hepsi de, insanlığa dair duygular.
Yaşayabilene, hissedebilene ve en önemlisi farkında olabilene gelsin bu yazı diyorum ve güzel Antalya’mda, mis kokan yağmurların, o yağmurların parlattığı yeşilin ve aydınlık güneşin olduğu eylülün sonuna yaklaşırken sevgi dolu bir ‘Günaydın’ herkese.
Antalya’da, öyle güzel şeyler oluyor ki; kayıtsız kalabilene aşkolsun! Gerçi, doğan her yeni gün bir nimet ve Antalya’da doğuyorsa o gün kat kat büyük bir nimet. Ben burada doğdum diye midir bilmem... Objektif olamayabilirim elbette, ‘bülbülü altın kafese koymuşlar yine de vatanım’ demiş. Gelin, ‘Her şey dahil Antalya’ya bir bakalım.

AH BE!
Bu haftaya, ‘Ahilik Haftası’ ile başlandı Antalya’da. Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın her yıl hazırladığı programda bu yıl ilk defa olabildim ve bir ‘Ahiliğe adım atış’ töreni izledim. Edilen yeminler, babamın hep dediği gibi ‘sözün senet olması’ ve daha nice etik kurallar ticarete yön verecek insanlara anlatılışı, gerçekten ‘ah be’ dedirtti bana. Günümüzde gelinen nokta, sözü seneti takmayan onca, hatta tonlarca iş insanı, kendinden başkasını düşünmeyen ticaret yapıyorum diye ortada gezen kötü sıfatları düşününce içim burkuldu. ‘Geçmişin, dürüstlüğü ve naifliği altında ezilmeli şimdiler’ dedim. 

İYİ Kİ BE!
Haftanın ikinci günü, bir basın lansmanı yaptık. İstanbul’dan iki yıldır Antalya’ya Uluslararası Ace of Mice Fuarı ödül töreninden ödül yağıyor. Konuşmamda, ‘Biz Antalya Tanıtım Vakfı olarak, ödülleri almakla yetinmedik, bu yıl ‘ödül törenini buraya taşıyoruz’ dedim ve haksız da değilim. Ne mutlu ki; dünya ekonomisine yöne veren yüzlerce firmanın toplantı ve satışını üstlenen üst düzey insan 7-9 Kasım’da  Belek bölgesinde, toplantılar ve büyük etkinlikler ve kırmızı halıda bir araya gelecek. İstanbul’dan, Antalya’ya artık görünüyor hem de öyle böyle değil. İştah kabartıcı ve ağız sulandırıcı bir şekilde. E bu toplantılar sonrasında elbette, büyük bir ticaret hacmi olacak. Çünkü bu kente gelip aşık olmadan giden, bu kentte ağırlanıp memnun kalmayan pek olmadı, olmaz da. Bir işi sahiplenir ve elinizden gelen emeği verirseniz, eninden sonunda bir başka güzellik ile tekrar kapınızı çalıyor, ben bunu gördüm. Antalya’da ‘95 yılında kurulmuş olan Antalya Kongre Bürosu,(kurucularına, akıl edenlere sonsuz minnetim var) bu kent için bir velinimettir. ‘İyi ki be’ dediğim...

Varlığının daha iyi anlaşılacağı bol toplantılı, etkinlikli günler çok yakında! İstanbul’da bu fuar ve ödül törenini planlayan, düzenleyen ekip arkadaşlarımıza yürekten teşekkürler. Antalya lezzetleri ve en iyi ağırlaması ile büyük teşekkürü şimdiden hak ediyor. ‘Antalya, bir olursa yapamayacağı iş yoktur, önemli olan bir araya getirebilmek’ diyorum ve başka bir güzelliğe geçiyorum.

SANAT BE!
Dijital sanatta bir yıldız desem doğru olacaktır, mütevazi ve genç bir Türk sanatçı, Uğur Gallenkuş... Antalya’da, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde 16 Eylül-16 Ekim tarihleri arasında bir ay sizlerle. Gidin, gezin görün... Görünce bir teşekkürünüzü alırım. Muratpaşa Belediyesi Kültür Daire’ye ‘böyle bir sergi var Türkiye’de ilk defa Antalya’da olacak bu sergi. Ne dersiniz’ dediğimiz anda tüm kapılar sonuna kadar açıldı ve Türk hızıyla büyük bir iş başarıldı. İyi ve kötüyü, sevgi ve acıyı, hüzün ve mutluluğu gidin görün, daha da bir yoruma gerek yok. Hem kendinizi hem çocuğunuzu götürün etkinliği!

Kentimizin çalışkan haber ajanslarından biri olan Demirören Haber Ajansı ne yaptı dersiniz? Manavgat yangınlarını ölümsüzleştiren ve adeta, ‘bu yaşandı, unutmayın, unutturmayın’ dediği, ‘Yangın Yeri’ adını verdiği bir fotoğraf sergisi açtı. Kapalı spor salonu yanı Antalya Kent Müzesi’nde on gün boyunca ücretsiz. 

Size, bir tane daha, hem kendinizi hem çocuğunuzu  götürün etkinliği!

Bitmedi... Cumartesi akşamımda elbette Aspendos’ta Uluslarası Aspendos Opera ve Bale Festivali temsili için büyüleyici Aspendos Antik Tiyatrosu’nda olacağım ve ‘Pandemi Balesi’ni izleyeceğim. Sağlık çalışanlarımızın da içinde olduğu bu naçizane eseri Antalya Devlet  Opera ve Bale sahneleyecek. 

İşte böyle bir Antalya, hızı baş döndürür yaşamayı bilir ve farkında olur iseniz.. Yok farkında olmazsanız, ‘Antalya’da yapılacak bir şey yok’ diye geçer günleriniz .

Sevgiyle ve sağlıkla kalınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!