ANTALYA HABERLERİ

Antalya Mutfağı Kore'de tanıtıldı

DHA
18.05.2018 - 09:59 |Son Güncelleme :
DHA

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Mutfağı, Güney Kore'de düzenlenen uluslararası yemek festivali ve yarışması 'Korea International Challenge Culinary Cup 2018'de tanıtıldı.

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, doğal ve tarihi zenginliklerin yanı sıra, özellikle mutfak kültürümüzün araştırılması ve tanıtılmasını çok önemsediklerini söyledi. Ege, "Kore'de Antalya'nın bilinirliği günden güne artıyor. Bunu fırsata çevirmeyi düşündük ve ATAV'ın çalışmalarına her zaman katkı koyan gurme Haldun Tüzel'in de jüri üyesi olduğu Kore Aşçılık Federasyonu tarafından yapılan uluslararası yemek festivali ve yarışmasında tanıtım çalışması gerçekleştirdik. Ülkemizin hem kültürel hem de gastronomik açıdan temsil edildiği yarışmada jüri üyesi olan gurme Haldun Tüzel, Antalya Mutfağını tanıttı. 'Toroslar'dan Akdeniz'e Antalya Lezzetleri' yemek kitabımızda tarifleri de bulunan Haldun Tüzel, dünyanın dört bir yanından gelen mutfak profesyonellerine ve Korelillere yemeklerimizi tanıttı ve ATAV broşürlerihediye etti" diye konuştu.

Haldun Tüzel ise Antalya Mutfağının Kore'de büyük ilgiyle karşılandığını söyledi. Dünyada gastronomi turizminin öneminin giderek arttığını vurgulayan Tüzel, “Bölgesel mutfaklar gastronomi turizminde yeni trenddir. İyi değerlendirmek gerekir. Antalya Tanıtım Vakfı'nın bu konuda çalışmalarını çok önemsiyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Antalya haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Antalya haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Antalya Mutfağı Kore'de tanıtıldı haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

ANTALYA NAMAZ VAKİTLERİ

25 Ocak 2022, Salı
  • İmsak
    06:35
  • Güneş
    07:58
  • Öğle
    13:14
  • İkindi
    15:58
  • Akşam
    18:21
  • Yatsı
    19:39
Sayfa Başı