Ezel’i beyzbol sopasıyla kovaladılar

İntikam ateşiyle Ezel olan Ömer, geride kalan sezonlarda tüm hesabını gördükten sonra, dizinin son bölümünde yeniden Ömer olmaya karar verdi.

Bunun için de ilginç bir yöntem kullandı: Önce üstüne ucuz bir tişörtle gömlek geçirdi sonra da Ezel’e ait ne varsa kırdı döktü. Kıymetli tabloları, tasarım kanepeyi, içinde tüm planların ve dosyaların olduğu bilgisayarı... Anladık, yeniden o saf, temiz halk çocuğu olmaya çalışıyor da, Ezel’i kovalamak için kullandığı o beyzbol sopası nedir Allah aşkına?

YATIRIMCILIK
Gitti güzelim İnkılap


1961 Glasgow yapımı olan İnkılap, İstanbul’un en güzel vapurlarından biriydi. Vapur gibi vapurdu; zarif ve mütevazı. Sözüm ona İstanbullu’nun oylarıyla yapılan yeni vapurlar gibi iskeleye yanaşırken, yeri göğü inleten bir ucube değildi. Şehir Hatları’nda ömrünü tamamlayan İnkılap, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 25 bin dolara Yalova Belediyesi tarafından satın alınmıştı. Müze, nikah salonu ve restoran olacaktı. Ama belediye yönetimi değişince vapur da 22 yıllığına Atalaylar Turizm’e kiraya verildi. Şirket restoran ve otel olarak kullanacağı İnkılap’a kat çıktı, altına beton atıldı. Sonunda İnkılap da bir ucubeye döndü ve gemi özelliğini yitirdi. Şimdi ya batırılacak ya da sökülecek.

SİVİL HAREKET
Fahişe yürüyüşü


Dünyanın en sorunsuz, en zengin ülkelerinden biri olan Kanada’da her zaman iyi şeyler olmuyor. Bir süre önce bir polis memuru, “Kadınlar taciz kurbanı olmak istemiyorlarsa, fahişe gibi giyinmemeliler” dedi. Protesto dalgası o gün bugündür domino etkisiyle devam ediyor. Slutwalking (fahişe yürüyüşü) hareketi 15 ülkeye yayıldı. En son Brezilya Sao Paulo’da yürüdü kadınlar.

ÇEVRE
Açılmayan santralın 2071'deki kapanışı


Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’deki tüm santrallerin 2071’de kapanacağını duyurdu. Şu anda Türkiye’de faaliyet gösteren bir nükleer santral bulunmuyor. Bu arada her zaman olduğu gibi bu tarihin seçilmesinin de özel bir nedeni var: Malazgirt Zaferi’nin 1000. yıldönümü olması. Yine şanslıyız, ya 2090’a kadar şanlı tarihimizde kayda değer bir durak olmasaydı? Tabii insan keşke Malazgirt Zaferi’ni 1015’te kazansaymışız da diyor. Bakan Yıldız’a uzun ömürler diliyor, verdiği sözü 2071’de unutmayacağını umuyoruz.

MİNİ TEST

1. Avustralya’nın gündeminde şu anda hangi çevre felaketi var?
a. Ozon tabakasındaki deliğin büyümesi
b. Sayıları giderek artan kanguruların otomobillere saldırması
c. Yılda 300 bin otomobil kadar metan gazı salınımı yapan yabani develer
d. Koalaların giderek tembelleşmesi

2. Kars’taki İnsanlık Anıtı’nı yıkan belediyenin yeni sanat projesi nedir?
a. Meçhul kaz anıtı
b. Gravyer müzesi
c. Tereyağlı ballı ekmek bienali
d. Kaşar ve bal heykeli

3. Geçen haftanın en önemli müzik olayı neydi?
a. Cem Yılmaz’ın Berlin Filarmoni’nin başına getirilmesi
b. Serdar Ortaç’ın Pink Floyd’dan ‘Another Brick In The Wall’un bir kuplesini söylemesi
c. Başbakan Erdoğan’ın mitinglerde “Aynı yoldan geçmişiz biz...” diyerek seçim şarkısı terennüm etmesi
d. Ferhat Göçer’in 10 tenorla düet yapması
Cevaplar: 1. c, 2. d, 3. b
Yazarın Tüm Yazıları