Çiğdem’de hiç çiğdem açmıyor

SİZE tam iki yıl önce yazmıştım. Kısa bir süre sonra caddemizin ışıkları yanar hale getirilmişti. Teşekkürler...

Ama devamı var.
Yaklaşık 11 yıldır Çiğdem Mahallesi’nde oturuyorum, sık sık gazetelerde yer alan Çukurambar’ın hemen üzerindeyiz. Çukurambar’ın yaşadığı görünüm değişikliği nasıl inanılmazsa, bizdeki yaşanmamış degişiklik de inanılmazdır.
Oturan kişilerin kalitesi, semtimizin gerçekten nezih, sakin bir mahalle olması sebebiyle ev fiyatları da oldukça yüksektir. Buraya kadar hepsi çok iyi... Ancak tüm bunlara rağmen iddia ediyorum bu mahalle ne seçim zamanı, ne de başka bir zaman yatırım yapılmamış, uğraşılmamış Ankara’daki en bakımsız en unutulmuş semttir.
Garip ama mahallede kaldırım bulunmamaktadir, yollar kimbilir hangi tarihte yapılan yamalarla delik deşiktir, yol kenarındaki otlar doğal koşullarla kendi kendine büyür, kırılır yollara saçılır, çöp koyteynırları dışına atılmış çöpler öylece durur, kışın karlar kendi kendine erir, yollar açılır. Sanki bu semtte oturanlara bilinmez bir sebeple ceza verilmistir.

UNUTULMUŞLUK

Diğer yandan herhangi bir semtten evime gelirken aradaki farka hayret etmeme ve sinirlenmeme rağmen bu mahallenin diğer sakinlerinin aynı şekilde düşünüp düşünmediğini ya da bugüne kadar kime nasıl tepkilerini gösterdiklerini de hep merak ederim.
Ben köşenizden yetkililere ulaşarak, anlayamadığım bu unutulmuşluk konusunda ya bir açıklama ya da bir değişiklik yapılarak hizmet getirmelerini bekliyorum.
Ahmet KESKIN
(ahmet.keskin@tnt.com)

Ümitköy’e Gökçek cezası


ZAMAN zaman benzer şikayetleri duyuyor olmalısınız: Ümitköy’e gidebilmek için çoğu zaman 30-45 dakika otobüs beklemeniz gerekmekte. Üstelik verdiğim bu bekleme süreleri, mesai başlama saatleri öncesi, yani otobüs trafiğinin en fazla olması gereken saatler. Son zamanlarda Kızılay-Ümitköy seferleri iyice azaltıldı. Vatandaş, yağmurda soğukta perişan vaziyette otobüs bekliyor. Nihayet bir otobüs geldiğinde de biriken yolcu sayısına yeterli olmuyor. Yolcuların sayısız girişimi de sonuçsuz kaldı. Herkesin kafasında sadece bir tek açıklama var: Ümitköy’den Gökçek’e oy çıkmaması. Başkan şimdi vatandaşı cezalandırıyor.
EGO bizi dinlemiyor ama belki siz sesimizi duyurmamıza yardımcı olabilirsiniz. Engin ÖKTEM

Neyin isyanı budur


DAĞLARDA, mağaralarda (inlerde), yaşayan bebek katili için fazlası ile lüks bir koğuş. Bir eli yağda bir eli balda binlerce vatandaşın katili keyif sürsün; bunu dahi beğenmeyen DTP isyan başlatsın.
Neyin isyanı DTP, neyin hesabını yapıyorsunuz; PKK terörüne destek vermekten başka? Tokat’ta yapılan hain saldırı sonucu sokaklara Türk halkını sokaklara döküp bir çatışma, kargaşa ortamı yaratılmak istenmektedir.
Kapatılsın açılım kapısı!..
Nuray TALAY

Bu da halkın iradesi


KIBRISLA ilgili görüşmeler...
Kıbrıs Türk halkını da unutmamak lazım. Son ‘oyu’nu da onlar sahneleyecek!
Ayrıca, bu sürecin M. Ali Talat’ın istediği gibi gitmesine izin vermeyecek, bir Cumhuriyet Meclisi’nin de olduğunu unutmayalım.
KKTC Anayasası’na göre, görüşmelerde M. Ali Talat ‘yetkisizdir’.
Son sözü de Cumhuriyet Meclisi söyleyecektir.
Yani halkın iradesi!
Sefa KARAHASAN
Yazarın Tüm Yazıları