Çankaya kendini cezalandırmış!

ÖNCE Melih Gökçek’i tebrik etmek istiyorum. Hayırlı olsun. Ancak "Çankaya halkı ben kendi kendimi cezalandırmaya devam etmek istiyorum. Çankaya’lı bizim için eser önemli değil, bizim için parti önemli dedi ve bunu kendileri istedi." sözü ne demek oluyor.

Çankaya bölgesinde oturmakta olduğum içinde üzüntü duyduğumu belirtmek isterim.

Sonuçlara baktığınızda sağ oy oranı %40’a yakın. Sayın Gökçek, bu sözü bence söylememeliydi, beklerdim ki bu oya sahip çıksın.

Basında yer alan, bu sözü umarım Melih Gökçek unutur ve bu bölgeye de (Akpınar, Karapınar Mahalleri) sahip çıkar. Biz bunu umuyor ve bekliyoruz.

Nafiz ARICA

Keçiören mi Venedik mi

ÖNCEKİ gün akşama doğru Ankara’ya yağmurun yağması ile Keçiören sulara teslim oldu. Doğru dürüst altyapısı olmayan Keçiören 19 mayıs caddesi, Gün Sazak caddesi, Selçuklu caddesi, Fatih caddesi yağmur sularıyla doldu. Bu altyapı eksikligi yolların asfaltının çabuk yıpranmasına neden oluyor. Bu caddelere doğru dürüst yağmur sullarının yol kenarından gidecek şekilde çukurlar yapılması gerek. Keçiören yağmur yağınca Venedik’e dönüyor.

Osman GÜMÜŞ

Enerji tasarrufu daha da yaygınlaşmalı

ELEKTRİK üretimininin çoğunun doğalgazdan sağlandığı ülkemizde enerji tasarrufunu teşvik edici kampanyaların artırılması gerektiğini düşünüyorum. Zira zengin hidroelektrik ve jeotermal potansiyeline sahip bir coğrafyaya sahip olduğumuzu düşünürsek, üretilen elektriğin büyük kısmının doğalgazdan temin edilmesi ülkemiz için ciddi bir mali külfeti beraberinde getirmektedir.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Başkent’te Eskişehir Yolu’nda billboardlara astığı tasarruflu ampul kullanımıyla enerji tasarrufunun teşvik edilmesine yönelik afişlerinin bu konuya dikkat çekilmesinde önemli bir mihenk taşı olduğuna inanıyorum ve bakanlığı kutluyorum. Belli kaynaklara odaklı ve büyük masraflarla elde edilen enerjinin bilinçsizce heba edilmesi toplumun tümüne olumsuz yansıyacağı için üretilen enerjinin tasarrufu teşvik edilmeli ve bu yöndeki toplumsal kampanyalar artırılmalıdır.

Doğa Can KARACA-H.Ü.Siyaset Bilimi ve

Kamu Yönetimi


KISA... KISA...

GAZİ Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Anabilim Dalı, Gazi Üniversitesi TÜMARGEM ve Müzik Eğitimcileri Derneği(MÜZED)’nin düzenlediği "Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinde Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Sorunları" paneli 10 Nisan cuma 14.00’te Ankara Gazi Üniversitesi Beşevler Konser Salonu’nda. Yöneten: Prof. Selmin Tufan. Konuşmacılar: Prof.Dr. Ali Uçan, Prof.Dr. Zafer Gençaydın, Prof.Dr. Fehmi Tuncel, İbrahim Etem Yaman, Siracettin Şimşek, Dr.Salih Aydoğan, Refik Saydam.

HACETTEPE
Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin düzenlediği "Köy Enstitüleri ve Topluma Hizmet Uygulamaları" paneli 13 nisan pazartesi 14.00’de Hacettepe Üniversitesi Beytepe Mehmet Akif Ersoy Salonu’nda. Açılış: Prof.Dr. Buket Akkoyunlu, Erdal Atıcı. Katılımcılar: Talip Apaydın, Mustafa Aydoğan, İlhan Alkan, Süleyman Çalışkan, Ali E. Şahin.

GÜNÜNSÖZÜ

"Vaatler memleketinde insanlar açlıktan ölür."

(Danimarka Atasözü)
Yazarın Tüm Yazıları