Bereketi davet edebilirsiniz

Bugün ilkbaharın ilk günü. Bütün zamanlarda ve kültürlerde çok önemli olan bugün, doğanın uyanışına eşlik ederek doğanın sunduğu nimetleri kabul edebilirsiniz.

Doğanın size nimetlerini sunması için, sizin de enerjinizi yansıtmanız gerekiyor.

Yansımalar evreninde yaşıyoruz. Karşılaştığımız her şey aslında bizim yansıttıklarımızdan başka bir şey değil.

Sevginizi yansıttığınız zaman sevgiyle karşılaşıyorsunuz. Öfkenizi yansıttığınız zaman öfkeyle karşılaşıyorsunuz. Fakat yaşarken, karşılaştığımız zaman daha önce neler yansıttığımızı hatırlamıyoruz ve hep dışarıdan gelenleri biliyoruz.

Bizim içimizden yükselip dışarı yansıyan halimizin, enerjimizin, istek ve davranışlarımızın farkında olamıyoruz. Sadece karşılaştıklarımızla ilgileniyoruz.

Şimdi kendimizle ilgilenme zamanı.

Dikkatimizi kendimize yöneltmeyi başardığımız zaman doğayı içimizde hissedebiliriz. Ve hatta doğanın bir parçası olduğumuzu anlayabiliriz ve doğayla bütünleşmeyi başarabiliriz. Böylece doğanın bize sunduğu nimetleri iyi değerlendirebiliriz.

Doğanın bize nimetlerini sunması için öncelikle doğayı içinizde hissetmeniz ve yaşam enerjisinin içinizden dışınıza yansımasını sağlamanız gerekiyor.

İşte bugün tam da doğanın heyecanına eşlik etmek, doğayı içinizde hissetmek için çok uygun bir zaman.

Doğayı hissetmenin birkaç yöntemi olabilir. En etkili ve kolay olan yöntem, doğaya çıkıp canlanan ve uyanan tabiatı huşu içinde izleyebilirsiniz. Böylece tabiatın uyanışa dahil olabilir ve içinizden yavaş yavaş yükselen enerjinizi serbest bırakabilirsiniz. Ve doğanın coşkusuna eşlik edebilirsiniz.

Doğanın içinde bulunma fırsatı olmayanlar, evlerinin içinde doğaya eşlik edebilirler. İnsan, algıladığından etkilenen bir varlık. İçinizdeki enerjiyi uyandırmak için, çevrenizi isteklerinizi sembolize eden objelerle, eşyalarla süsleyin. Evinizin bolluk ve bereketli olması için, bereketi sembolize eden yemekler yapın ve bunları sevdiklerinizle paylaşın.

Doğa bütün nimetlerini bizlerle paylaşıyor. Siz de paylaşın, cömert olun. Ve tabii bunu yaparken coşkuyla, neşeyle, istekle ortaya koymanız gerekiyor. Gülmek, dans etmek ve eğlenmek pozitif enerjinin açığa çıkmasına yardım eder.

Neşenizi yansıttığınız zaman, doğa da size neşeyle karşılık verecektir.

Yeni başlangıçlar zamanı

Koç Burcunda dolaşmaya başlayan Güneş, ilkbaharı müjdelerken yeni başlangıçlar yapmak için uygun zamanın geldiğini de işaret ediyor. Öğleden sonra Uranüs’ü tetikleyen Ay, değişim arzularını açığa çıkaracak. Birdenbire ortaya çıkan bazı olaylar ve nedeni anlaşılamayan durumlar şaşırtıcı olabilir. Kaza potansiyelini işaret eden gökyüzünün konumu, münakaşaların kavgaya dönüşebileceğini gösteriyor.
Yazarın Tüm Yazıları