GeriSağlık Yediklerinizi nasıl kontrol altında tutabilirsiniz?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yediklerinizi nasıl kontrol altında tutabilirsiniz?

Yediklerinizi nasıl kontrol altında tutabilirsiniz?

Mükemmel yemek, harika ve lezzetli yiyeceklerin makul miktarda veya porsiyonda tüketildiği yemektir. Yemek sonunda aşırı tok hissedilmemeli ama aynı zamanda da masadan aç kalkılmamalı. Peki yediklerimizi nasıl kontrol altında tutabiliriz?

Dengeli beslenme için porsiyon büyüklüğü veya tüketilen yemek miktarı önemlidir. Bunun için nelere dikkat edilmeli?

- En sevilen lezzetlerin küçük porsiyonlar halinde tüketilmesi pek çok yönden işe yarar. Örneğin, diyetteyken tatlı tüketimine dikkat edilmesi gereklidir. Bunun için tatlılar küçük porsiyonla sınırlandırılmalı.

Yediklerinizi nasıl kontrol altında tutabilirsiniz

- Porsiyonları küçülterek, yiyecekler açısından daha dikkatli bir bakış açısına sahip olabilirsiniz ve sağlıklı beslenme özen göstereceksiniz.

- Günde üç dengeli öğün yemek oldukça önemli. Ayrıca sağlıklı atıştırmalıklar da ihmal edilmemeli.

- Gıdaların etiket bilgilerini okumayı ihmal etmeyin. Tüketeceğiniz yiyeceğin kaç kalori olduğu, şeker ve yağ oranı gibi bilgileri kontrol edin. Ayrıca yenen yemeğin ölçüsüne dikkat edilmesinde de fayda var.

Yediklerinizi nasıl kontrol altında tutabilirsiniz

- Bazı araştırmalara göre, günde üç öğün yiyen kişilerin, gün içinde sadece atıştırarak öğünleri atlatanlara göre daha uzun süreli kilo verdikleri görülmüştür. Bu da alınan toplam kaloriden kaynaklanıyor olabilir. Bu nedenle kilo vermeyi hedefliyorsanız, beslenmenize ve yediklerinize dikkat etmelisiniz.

- Ayrıca bazı çevresel faktörlerde yeme miktarını etkileyebilir. Örneğin, film izlerken yemek yemek veya bir şeyler atıştırmak... Bu durumlarda ölçüyü kaçırmamak için uzun süre aç kalınmamalı.

 

False