GeriKişisel Bakım Sıkı bir cilt ve mükemmel vücut hatlarının sırrı...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sıkı bir cilt ve mükemmel vücut hatlarının sırrı...

Sıkı bir cilt ve mükemmel vücut hatlarının sırrı...

Deriyi sıkılaştırıyor, sarkmaların önüne geçiyor.

Vücuttaki istenmeyen yağlardan kurtulmak için bazı kişilere laser liposuction uygulanır. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Op. Dr. Ercan Cihandide, bu işlem hakkında merak edilenleri ve laser liposuction'ın kimlere yapılabileceğini anlattı.

Halk arasında “kilo verdirme ameliyatı” gibi adlandırılsa da aslında gerçek anlamda böyle değildir. Liposuction tedavisi vücuda şekil verme ve bir kontür düzeltme ameliyatıdır. Liposuction, diyet ve spora rağmen bölgesel yağlarını gideremeyen hastalar için başvurulan ve sonuç alınan bir operasyondur.

VÜCUT HEM SIKILAŞIYOR HEM DE PÜRÜZSÜZ GÖRÜNÜYOR

Lazer liposuctionda çok küçük kanüllerle uygulanacak alanlara cilt altından girilmekte ve burada lazer enerjisi kullanarak yağlar parçalanmaktadır. Lazer enerjisi kullanılarak parçalanan yağ hücreleri cilt altında daha homojen bir şekilde dağılmakta, bu eşit dağılım sayesinde ise uygulama sonrası hastanın vücudunda uygulama yapılan alanlarda dalgalanma ya da çukurluk görüntüleri olmamaktadır. Lazer liposuctionda cilt altında dermal tabakada kontrollü ve güvenli bir şekilde yanık alanı oluşturulmakta ve orada kapalı sistem bir yara iyileşme süreci başlamaktadır. Bu etkiye bağlı olarak oradaki büzüşmenin, cildin dışarıda sıkılaşması ve gerginleşmesi anlamına gelmektedir. Bu uygulama sayesinde derinin dış yüzeyinde deri sıkılaşmakta, böylece yağ dokularının alındığı yerlerin sarkması önlenebilmektedir.

Sıkı bir cilt ve mükemmel vücut hatlarının sırrı...

LAZER LIPOSUCTION HER HASTAYA UYGULANIR MI?

Cerrahın kararsız kaldığı bir hasta grubu var, liposuction için başvuran hastaların pek çoğunun karın germe tedavisi gerekecek hastalar olabilmektedir. “Karın germe mi, yoksa liposuction mı?” sorusu arasında kalan hastalar içinse lazer liposuction yöntemi daha uygundur. Hasta, karın germe ameliyatı olmak istememekte ancak standart liposuction uygulaması sonrası hastalar deri sarkma problemi yaşayabilmekte ve ciltlerinde dalgalanma ya da çökük görüntüleri oluşabilmektedir. Bu durumdan dolayı lazer liposuction yöntemi ile deri sarkmalarını önleyebilmektedir. Lazer liposuctionın en büyük artısı ise cildi sıkılaştırması ve zemine daha iyi adaptasyon sağlayarak vücutta dalgalanma ya da çökme görüntülerinin yaşanmamasını sağlamaktır.

AYNI KİLODA KALMAK İSTEYENLER, EN İYİ HASTA PROFİLİ!

Bu operasyonu yapmadan önce hastanın boyuna ve kilosuna göre vücut kitle indeksi çıkarılmakta, sadece vücut kitle indeksi uygun olan hastalarda bu işlem uygulanmaktadır. Bu operasyonu yaptıracak en uygun hasta profili ise hedeflediği kiloya ulaşmış ve o kiloda kalmak isteyen hastalardır. Ayrıca lazer liposuction tedavisi sonrası hastada aşırı bir kilo alıp verme yaşanmazsa hastaya yapılan vücut şekillendirme işlemi de kalıcı olacaktır.

Sıkı bir cilt ve mükemmel vücut hatlarının sırrı...

HASTALAR AYNI GÜNDE TABURCU EDİLEBİLİYOR

Hasta aynı gün içerisinde taburcu edilmekte ve genel anestezi uygulamadan da sedasyon altında birkaç saat içerisinde operasyon tamamlanmaktadır. Operasyondan sonra cildin kasa yapışarak iyileşmesi gerekir, bu yüzden işlem sonrası üç hafta kalacak şekilde hastalara cerrahi korse takılmaktadır.

DOKTOR TERCİHİ YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Liposuction vücut hatlarını yeniden şekillendirme işlemidir. Bu anlamda işlemi uygulayacak hekimleri seçerken hastaların kesinlikle, bu işlem için tek yetkili branş olan plastik, rekonstrüktif ve Estetik cerrahi uzmanlarını tercih etmeleri önemlidir.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Op. Dr. Ercan Cihandide

False