GeriSağlık Sevişirken aklınızdan neler geçiyor?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sevişirken aklınızdan neler geçiyor?

Sevişirken aklınızdan neler geçiyor?

Kadınların kendini sekse odaklayamaması orgazmı olumsuz etkiliyor.

Erkekler cinsellik konusunda görseldirler, kadınlar ise dokunsaldırlar. Yani erkekler gördüklerinden etkilenir, kadınlar ise dokunuşlardan… Burada bir başka önemli konu ise çiftlerin hem kendilerinin hem de partnerlerinin bedenlerini iyi tanımasıdır. Böylece hangi dokunuşlar hangi görünüş birbirini daha fazla cinselliğe hazırlamalarını yardımcı olacaklarını öğrenmiş olurlar. İlk başlarda orgazm problemi yaşayan çiftler, zamanla bedenlerini tanıdıkça bu problem ortadan kalkacaktır.

Kadınlarda orgazmı etkileyen psikolojik faktörler

Kadınlarda orgazmı olumsuz etkileyen bir başka konu ise, kişinin kendini sekse odaklayamaması ve dikkatinin dağılmasıdır. Bunu etkileyen şeyler şu şekildedir; iş stresi, ailenin ekonomik problemleri, ailevi problemler, çocuklarla ilgili sıkıntılar yani zihnen çok dolu olma gibi nedenler kişinin orgazm olmasını olumsuz etkiler.


Peki, bu durumda olan kadınlar neler yapmalı?

Sekse hazırlık: Çiftlerin kendilerini sekse hazır hissetmeleri için öncesinde duş alınması, gevşeme yöntemlerini kullanılması ve zihinde canlandırma yöntemi, ortamın seks için hazırlanması (çok sıcak ya da çok soğuk bir ortamın olmaması, ışıkların yeterli düzeyde olması, romantizmi artıracak müzik, mum gibi farklı şeyler kullanılması) fiziksel ve zihinsel olarak kendini sekse hazırlamasında etkili olacaktır.

Sevişirken aklınızdan neler geçiyor


İletişim kurulması: Ön sevişme sırasında ve cinsel ilişki esnasında da iletişim kurulması, çiftlerin odaklarının cinsellik üzerinde olmasına yardımcı olacaktır. İsteklerinizin dile getirilmesi de cinselliğin istediğiniz yönde ilerlemesini ve orgazmın sağlanmasını kolaylaştıracaktır.

Sevişirken aklınızdan neler geçiyor


Kasları uyarmak: Cinsellik esnasında bacak ve vajina kaslarını, çok sık olmamakla birlikte kasıp gevşetme orgazmı kolaylaştıracaktır.

Sevişirken aklınızdan neler geçiyor


Pratik yapmak: Orgazm olmakta zorlanan kişilerin yalnız başınayken egzersizler (Kegel egzersizleri) yapması orgazmı kolaylaştıracaktır.

Sevişirken aklınızdan neler geçiyor


Seks pozisyonları: Cinsel ilişki esnasında pozisyon zenginliği, orgazmı etkileyen noktalardandır. Vajinal orgazma ulaşmak isteyen kadınlar, seks esnasında üste geçerek penisin klitorisi uyarmasını ve penis derinliği kontrolünü de sağlayarak orgazma ulaşabilirler. 

Sevişirken aklınızdan neler geçiyor

Cinsel Terapist
Nur Gezek

False