GeriKişisel Bakım Sağlıklı beslenin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sağlıklı beslenin!

Sağlıklı beslenin!

Sizin için hazırladığımız bu program yemeği ziyafete dönüştürmenize yardımcı olacak.

KEYİFLE YEMEK HAZIRLAYIN!

Sağlıklı beslenin

Yoğun iş temposu ve günlük koşuşturmalar çoğumuzu esir alarak yemek saatimizden de çalmaya başladı! İnsanlar artık ‘zevk’ için değil, ‘yemek yemiş olmak’ için besleniyor. ‘Ne kadar hızlı bitirirsem, o kadar zaman kazanırım’ düşüncesi, ayaküstü beslenme tarzını da beraberinde getirdi. Ailenizle ya da arkadaşlarınızla en son ve ne zaman yemek yediğinizi hatırlıyor musunuz? Veya en son ne zaman keyifle yemek hazırladığınızı? Yoğun koşuşturma içinde belki de uzun zamandır tek başına ve ayaküstü bir şeyler atıştırıyor olabilirsiniz.

Sizin için hazırladığımız bu program, yemeği ziyafete dönüştürmenize yardımcı olacak; yemek yemek size daha fazla keyif verecek. Üstelik programımızdan sağlığınız ve formunuz da nasibini alacak! ‘’Bunca iş arasında yemek yapmaya nasıl zaman ayırabilirim ki?’’ demeyin!

Çünkü sağlığınızı korumak, ince ve zinde bir bedene sahip olmanın sırrı, ‘’slow food’’da saklı!

ZAMAN SORUNU:

Sağlıklı beslenin

Yoğun iş hayatı, trafikte geçen saatler ve evin sorumlulukları derken yemeği ikinci plana atıyoruz. Yemek yemeyi neredeyse boşa harcanan bir zaman olarak düşünüp bu süreci mümkün olduğunca azaltmaya çalışıyoruz.

SEVGİSİZLİK:

Sağlıklı beslenin

Sosyal hayatınız içinde yeterince sevgi alamadığımızda bizi ‘mutlu’ edebilecek en kolay yol, yemek yemek! Bu durumlarda besinlere hücum edip mutsuzluğumuzu unutmaya çalışıyoruz.

STRES:

Sağlıklı beslenin

Sinirli ya da gergin olduğumuz anlarda yemeğe saldırıyoruz. Çoğu zaman olumsuz bir psikolojinin tetiklediği yeme dürtüsüyle birlikte ne bulursak yemeye başlıyoruz ve yine bilinçsizce sağlıksız besinlere yöneliyoruz. Sağlıklı ve doğal beslenmek hepimizin arzusu. Kendinize değer veriyorsanız, vücudunuzun bir çöplük olmadığının her zaman bilincinde olmalısınız. Ayrıca yediğiniz besinlerle ilgilenmeli ve yaraları ya da zararları hakkında bilgi edinmelisiniz.

HER GÜN 2 ŞİŞE MADEN SUYU

Sağlıklı beslenin

Fast food tarzı beslenmeyi bırakmak, daha az yağ, şeker, aroma ve katkılı maddeler tüketmek demek! Peki ya ’slow food’? Tabii ki taze sebze ve meyveleri, keyifle yapılan hazırlıkları ve ağız tadıyla yemek yemeyi ifade ediyor. Bunun sonucunda vücudunuz, yaşamsal önemi olan vitaminleri ve mineralleri yeterli miktarda alabiliyor.

Ayrıca vücudumuzun gün içinde kaybettiği mineral ve sıvı ihtiyacını karşılamak ve zinde hissetmek için en az her gün 2 şişe Beypazarı doğal maden suyu tüketilmeli. Ayrıca bu beslenme tarzı sayesinde ince ve zinde bir vücuda da sahip olabiliyorsunuz! Çünkü bilinçli ve yavaş yediğimizde hızla doyumu ulaşıyor ve ayaküstü yapılan atıştırmalardan daha az yiyorsunuz.

False