GeriAile Konteyner kentte Dünya D Vitamini Günü kutlaması
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Konteyner kentte Dünya D Vitamini Günü kutlaması

Konteyner kentte Dünya D Vitamini Günü kutlaması

Her yıl 2 Kasım’da D vitaminin önemi ve eksikliği ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan Dünya D Vitamini Günü kapsamında Kahramanmaraş konteyner kentteki depremzedelere yönelik etkinlik düzenlendi. Etkinlikte ailelere ve çocuklara D vitamini’nin önemi anlatılırken, diğer yandan çocuklara yönelik; yüz boyama, illüzyon gösterileri ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

D vitamini takviyesinin de dağıtıldığı etkinlikte ailelere Doğu Pediatri Derneği Başkanı Prof. Dr. Velat Şahin ile Başkan Yardımcısı Sabahattin Ertuğrul tarafından, D vitaminin bağışıklık sistemi ve kemik sağlığı üzerindeki etkileri anlatıldı.

Prof. Dr. Velat Şahin, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte D vitamini yetersizliğinin daha da fazla olacağını belirterek, “Deprem sonrası hayatta kalanların birçoğunun barınak sorunu olduğu gibi gıda sorunu da oluştu ve bu çocukların beslenmesi ister istemez etkilendi. Maalesef hiçbir ortam ev ortamı gibi olmuyor. Özellikle kış aylarına girmemizle güneş ışığını daha az almamızla beraber bu çocukların yeterli bir şekilde D vitaminine ulaşamayacağı açık bir şekilde ortaya çıktı. Bu amaçla de D vitamini çocuklarımıza ulaştırmak ve ailelerimizi bu konuda bilinçlendirmek için bu etkinlikte bir araya geldik.” diye konuştu.

Prof. Dr. Sabahattin Ertuğrul da günümüz hava kirliliği gerek çocukların gerekse de yetişkinlerin güneşe çok çıkamaması nedeniyle D vitamini eksikliğinin her yaş gurubunda görülmeye başlandığını söyledi. 

Etkinliğe ilişkin konuşan Orzaks İlaç Genel Müdürü Yunus Emre Alimoğlu ise, 2 Kasım Dünya D Vitamini Günü kutlamasını geleneksel hale getirdiklerini, bu seneki etkinlikleri de depremzedelerle gerçekleştirmek adına Kahramanmaraş’ta bulunduklarını belirterek şunları söyledi.

Alimoğlu, “Merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat depremlerinde ülke olarak zor günler geçirdik.  Depremlerden en fazla çocuklar etkileniyor. Dolayısıyla bugün bu bölgede hem D vitamini kullanılmasıyla ilgili farkındalık oluşturmak hem de çocuklarımızın bugüne özel yüzlerini güldürmek, neşelerini artırmak, güzel anılar biriktirmelerini sağlamak amacıyla bulunuyoruz. Pandemi süreciyle D vitaminin insan üzerindeki olumlu etkilerini hep beraber gördük, bu konuda farkındalığımız arttı. Bağışıklık sistemine katkılarının yanı sıra; kas, kemik ve dişlerin korunmasını desteklemesinde D vitamininin önemli bir faktör olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.  

False