GeriSağlık Koltuk altı terlemesinin tedavi yöntemleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Koltuk altı terlemesinin tedavi yöntemleri

Koltuk altı terlemesinin tedavi yöntemleri

Tek seansta koltuk altı terleme probleminden kurtulabilirsiniz!

Aşırı terlemenin her yaş grubunda görülebildiğini söyleyen Medikal Estetik Doktoru Hilal Koral koltuk altı terlemesinin tedavi yöntemlerinden bahsetti.

Yaz aylarında hatta kışın bile koltuk altı terlemesi sosyal hayatımızı çok olumsuz bir şekilde etkiler. Bazen değişiklik gösterse de vücut metrekaresi başına dakikada bir mililitreden fazla terleme teorik olarak aşırı terleme sayılır.

Koltuk altı terlemesinin tedavi yöntemleri

AŞIRI TERLEME

Tam olarak herhangi bir nedene bağlı olmayan aşırı terleme, genellikle ergenlik döneminde kendini gösterir ve kişinin tüm yaşamı boyunca sürer. Özellikle insanların sinirli, kaygılı, stresli ve heyecanlı oldukları durumlarda daha fazla oluşan terleme, sıcaklığa bağlı olarak kışın daha az görülüyor. Aşırı terleme durumu her ırk, cins ve yaş grubunda görülebiliyor.

Tüm insanların vücudundaki doğal bir işlev olan terleme, “aşırı terleme” şeklinde ortaya çıktığı zaman kişide bir takım sıkıntılara yol açıyor. Yoğun ıslaklık ve kimi zaman rahatsız edici koku şeklinde ortaya çıkan aşırı terleme, bakteri, mantar çoğalması, enfeksiyonlar ve deri tahrişlerine neden oluyor. Böylece aşırı terleyen kişi, sağlık sorunları yaşadığı gibi psikolojik açıdan da sıkıntıya giriyor.

Aşırı terleme sorunu yaşayan insanlar çok sık yıkanma ihtiyacı duyduklarını, giysilerini günde birkaç kez değiştirdiklerini, sosyal yaşamlarında kısıtlamalar getirdiklerini ve güven kaybı yaşadıklarını ifade ederler. Bu hastalarımız aşırı terlemeden kurtulmak için kendi kendilerine çözüm yolları buluyorlar. Örneğin elleri aşırı terleyenler, ellerini saklamak için uzun kollu giyecekler giyiyorlar. Daha çok koyu renkli giysileri tercih ediyorlar ve sürekli yeni kıyafetler alıyorlar. Toplum önünde konuşmak ve tokalaşmaktan kaçınıyorlar. Oysa bunlar kalıcı çözümü sağlamaz. Aşırı terlemesi olan insanlar kesinlikle bir hekimden yardım almalıdırlar.

 

Koltuk altı terlemesinin tedavi yöntemleri
 

TEK SEANSTA KOLTUK ALTI TERLEME PROBLEMİNDEN KURTULMAK MÜMKÜN

Daha önce 6-8 aylık bir süre için kullandığımız koltuk altı Botox uygulaması artık teknolojinin gelişmesiyle kalıcı olarak ve sağlıklı bir şekilde ortadan kaldırılabiliyor. Yeterli derinliğe inebilen mikro iğneli radyofrekans vasıtasıyla koltuk altı ter bezlerine ısı enerjisini gönderilir, koltuk altındaki ekrin ve apokrin ter bezlerinin aşırı çalışması engellenir. Dolayısıyla, koltuk altındaki aşırı terleme ve onun yarattığı kötü kokular yok olur.

Aşırı terleme olmadığı için de koku problemi ortadan kalkar. Lokal anestezi uygulanarak yapılan bu yöntemde kişi uygulama sırasında acı hissetmeyerek tek seansta koltuk altı terleme probleminden kurtulabilmektedir.

Sistem, ter bezlerini tamamen yok etmediğinden, insan sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur. Kalıcı bir çözüm olduğu için kişinin özgüveni artar, sağlıklı rahat bir yaz ve yaşam sürmesine olanak tanır.

Medikal Estetik Doktoru Hilal Koral

False