GeriEtkinlikler İstanbul Drama Sanat Akademisi Açılıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İstanbul Drama Sanat Akademisi Açılıyor

İstanbul Drama Sanat Akademisi Açılıyor

İDSA, canlı bir sanat merkezi olma yolunda!

İstanbul Drama Sanat Akademisi (İDSA) Ekim ayında eğitim hayatına başlamak üzere 24 Eylül Cumartesi günü startını verecek. Kuruculuğunu Dr. Bilge Nur Katipoğlu’nun, Genel Sanat Yönetmenliğini usta sanatçı Ayla Algan’ın yaptığı açılış töreni saat 14.00’de Yeşilyurt’taki merkezde gerçekleşecek.

Türk Çağdaş Sanatı'nın yaratıcı ve ünlü isimlerinden Ressam Hüseyin Rüstemoğlu’nun sürpriz bir performans sergileyeceği açılışa sanat, spor, iş ve siyaset dünyasının çok önemli isimlerinin yanı sıra Ayla Algan’ın bugüne kadar yetiştirdiği ve birçok filmde rol alan öğrencileri de davetli olarak katılacak.

İstanbul Drama Sanat Akademisi (İDSA), Türk toplumunun zengin kültür çeşitliliğinden beslenerek, canlı bir sanat merkezi olma amacı taşımaktadır. Öğrencilerin, oyunculuk, diksiyon, enstrüman, dans, düzyazı ve resim dersleri ile sanat duyarlılıklarının geliştirilmesi hedeflenmiş ve bu hedefe akademik müfredat ile ulaşılması amaç edinilmiştir. İstanbul Drama Sanat Akademisi öğretmenleri ve öğrencileri, çok kültürlü toplumun üretken ve barışa inanan üyeleri olarak ömürleri boyunca sanat ateşini içlerinde taşıyacaklardır.

Uluslararası Akadamisyenler ile Bireysel Eğitim

İDSA, Derya Alabora, Asım Ekren, Nur Onur, İlknur Açıkel(TAL), Sevi Algan(TAL), Erol Babaoğlu(TAL), Mehmet Selçuk Bilge(TAL), Babek Sobhi, Berç Yeremyan, Gökhan Avcı gibi uluslararası başarılara imza atmış sanatçılar ve konusunda uzman birçok akademisyenle, bireysel eğitimlerin yanı sıra büyük kurum ve kuruluşlara da eğitim verecek. Özgün müfredatı ile uluslar arası düzeyde eğitim vermeye hazırlanan İDSA, yurt içinde ve yurt dışında önemli üniversitelerle ve merkezlerle gerçekleştireceği iş birliği için görüşmeleri başlatmış bulunmaktadır. İDSA bu konudaki ilk adımını Okan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OKSEM) ile yaptığı iş birliği ile atmıştır. Özgün müfredatı Ayla Algan tarafından oluşturulan ve yabancı dil öğrenimine yeni bir bakış açısı getiren “Tiyatro ile İngilizce Sertifika Programı” Ekim ayında İDSA ve OKSEM'de başlayacaktır.

www.istanbul-drama.com

False