GeriEtkinlikler Harem sergisi açıldı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Harem sergisi açıldı

Harem sergisi açıldı

Padişahın Evi: Topkapı Sarayı Harem-i Hümayunu sergisi.

Harem’in hiç bilinmeyen yönleriyle yansıtılmasını amaçlayan “Padişahın Evi: Topkapı Sarayı Harem-i Hümayunu” sergisi, Topkapı Sarayı’nın ikinci avlusundaki Has Ahırlar’da tarih ve sanat sevenlerin ziyaretine açıldı.

Dört ana bölümden oluşan serginin ilk bölümünde Harem Mimarisi minyatürler, gravürler ve planlar eşliğinde anlatılırken, ikinci bölümde yine mimarideki hiyerarşik düzene uygun olarak Harem’in koruyucuları ve hizmetlileri olan haremağaları ve cariyeler teşkilatı yansıtılıyor. Üçüncü bölümde hasodalıktan hasekiliğe ve nihayetinde valide sultanlığa yükselen padişah kadınları, kız ve erkek çocukları ile kız kardeşlerinden oluşan hanedan üyelerinin Harem’deki yaşamları, eğitimleri, hiyerarşideki yerleri vurgulanıyor. Harem’de günlük yaşamın, eğlencelerin ve geleneklerin yine başyapıtlarla ve görsellerle anlatıldığı dördüncü bölümle sona eren sergi 15 Ekim 2012 tarihine kadar gezilebilecek.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Nurhan Atasoy ve Prof. Dr. Gül İrepoğlu gibi tanınmış bilim insanlarının Harem hayatını anlatacağı seminerler de yan etkinlik olarak sergi süresince Topkapı Sarayı’nda hayata geçirilecek. Seminerler hakkında BKG’nin 0212 451 62 50 numaralı telefonundan detaylı bilgi alınabilecek.  

False