GeriNasıl Yapılır? Gül nasıl çoğaltılır? Saksıda gül bakımı, sulaması ve çoğaltması
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gül nasıl çoğaltılır? Saksıda gül bakımı, sulaması ve çoğaltması

Gül nasıl çoğaltılır? Saksıda gül bakımı, sulaması ve çoğaltması

Gül güzel kokusu ve rengrenk görüntüsüyle bulunduğu alanlara güzellik katan bitkilerden biri. Bu güzel çiçeği evinizde de keyifle yetiştirip çoğaltabilirsiniz. Peki gül nasıl çoğaltılır? Saksıda gül bakımı, sulaması ve çoğaltmasıyla ilgili bilgiler...

Ev sevilen bitkilerden biri olan gülü saksıda kolayca yetiştirebilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Gelin bu detaylara birlikte bakalım...

Gül nasıl çoğaltılır?

Gül çoğaltmak için birkaç yöntem mevcut. İlk olarak bu güzel kokulu çiçekleri tohumdan çoğaltabilirsiniz. Ancak tohumların sağlıklı olmasına dikkat edin.

Gül çoğaltmak için tercih edilen yollardan biri de çelikleme yöntemi. Çelik, bir bitkinin dalının, yaprağının veya kökünün bir parçasının kesilerek uygun ortama dikilmesi yöntemidir. Gül için bu yöntem Kasım ve Mart ayları arasında uygulanır. Çelik yöntemiyle çiçeğinizi çoğaltmak için sağlıklı bir gül dalından ufak bir çelik alın. Aldığınız dalı toprağa batırıp üzerine bir pet şişe geçirin ve ara ara sulayarak bir ay bekleyin. Daha sonra bu daldan minik yapraklar çıktığını göreceksiniz. Oluşan fidanı başka bir saksıya alarak yetiştirebilirsiniz.

Saksıda gül bakımı

Gül bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta toprak seçimi. Bu hoş kokulu çiçekler killi toprağı sever. Killi ve gübreli toprak tercih ederseniz çiçeğiniz daha verimli olur.

Diğer önemli bir nokta da saksıda çıkan diğer otlar. Bu otlar, çiçeğinizi zayıflatabilir. Bu yüzden temizlemeyi ihmal etmeyin.

Gül, güneş ışığını sever. Bu yüzden, her gün mutlaka birkaç saat güneş ışığı almasını sağlayın.

Saksı seçerken de büyük boy tercih edebilirsiniz.

False