GeriNasıl Yapılır? Havuç ne zaman ekilir? Bahçede ve saksıda havuç yetiştirme yöntemleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Havuç ne zaman ekilir? Bahçede ve saksıda havuç yetiştirme yöntemleri

Havuç ne zaman ekilir? Bahçede ve saksıda havuç yetiştirme yöntemleri

Evinizde kendi sebzelerinizi kolayca yetiştirebilirsiniz. C vitamini kaynağı havuç da bunlardan biri. Peki havuç ne zaman ekilir? Bahçede ve saksıda havuç yetiştirme yöntemleri

Saksıda kendi sebzelerimizi yetiştirmek ayrı bir zevk. Domates, salatalık, biber,... Özellikle saoğuk havalarda bile evde sebze yetiştirilebiliyor. Havuç da bunlardan biri. Peki havuç ne zaman ve nasıl ekilir? İşte konu hakkında detaylar...

Havuç ne zaman ekilir?

Havucu ekme zamanı bölge sıcaklıklarına göre farklılık gösterir. Toprak ısısının 10 dereceye ulaştığı zamanlarda ekilebilir. Buna göre havuç ekimi, Şubat ve Temmuz ayları arasında yapılabilir.

Havuç ne zaman ekilir Bahçede ve saksıda havuç yetiştirme yöntemleri

Saksıda ve bahçede havuç nasıl yetiştirilir?

Havuçlar büyüyene kadar toprağın içinde kaldığından, toprağınızın kalitesi burada çok önemli. Ayrıca rahat yetişmeleri için yine tohumları aralıklarda ekmeniz gerekiyor. Bunun dışında haftada iki kez sulamanız yeterli olacaktır. Bir diğer önemli nokta, olgunlaşmış havuçları çıkarırken çok dikkatli olun. Yanlışlıkla köküne zarar verebilirsiniz.

Kendi havuçlarınızı yetiştirmek için ilk olarak cam bir kaseye su koyun. Daha sonra havuçları temizlemeden ve yıkamadan baş kısımlarını 3 parmak kalınlığında kesin. Kestiğiniz baş kısımları su dolu kaseye yerleştirin. Kesilen kısım altta kalmalı.

Ardından filizlenmesi için güneş alan bir yerde 1 hafta bekletin. Alt kısımlarda saçaklanmalar oluşacaktır. Düzenli bir şekilde suyunu değiştirin.

Havuçlar filizlenince saksıya alabilirsiniz. Saksının en al kısmına çakıl taşlarını yerleştirin. Daha sonra toprağı yarısını saksıya doldurun. Filizlenen kısımlar üstte ve açık kalacak şekilde havuçları da toprağa yerleştirin. Son olarak havuçlarınızı sulayın.

 

False