GeriEtkinlikler “Galata'nın Tembel Martısı” Çıktı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

“Galata'nın Tembel Martısı” Çıktı

“Galata'nın Tembel  Martısı” Çıktı

Behiç Ak'tan Yeni Bir Öykü...

Güneşi Bile Tamir Eden Adam, Pat Karikatür Okulu ve Kedilerin Kaybolma Mevsimi ile her yaştan okuyucusu olan Behiç Ak’ın kent insanın diğer canlılarla yaşamaları ve onların yaşam haklarına olan davranış biçimlerini düşününmelerini sağlayan bir öykü.Galata Kulesi'ni merkez alan bu öyküde teknolojik olanakların insanları yabancılaştırdığına ve mahalle kültüründe sosyal bir sorumluluğun yayılmasına tanıklık edebileceğiniz benzersiz bir kent masalı…

Ağabeyi Emre’nin tersine, Hülya’nın internetle de teknolojiyle de işi yoktu. Hayvanların dilinden anlar, mesajlarını bile güvercinlerle iletirdi o. Komşu oldukları Galata Kulesi’nde onarım başlayacağını, kulenin çepeçevre bir inşaat perdesiyle kapatılacağını öğrenince, çok endişelendi.

Çünkü kulenin taşları arasında ebabil yuvaları vardı. Ebabil yavrularını kurtarmak için el ele veren iki kardeş, belediyeye dertlerini anlatabilmek için çeşitli yöntemler düşündüler. Peki ya mahallenin martısı Murteza, yavruları kurtarmak için yerinden kıpırdayacak mıydı acaba?

False