GeriEtkinlikler Dünden bugüne Ebru Gündeş
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dünden bugüne Ebru Gündeş

Dünden bugüne Ebru Gündeş

Son günlerde adını sıkça duyduğumuz ünlü sanatçı zor günler geçiriyor.

Son günlerde adını sıkça duyduğumuz ve birçok başarılı projede yer alan ünlü sanatçı Ebru Gündeş, 2010 yılında Azeri iş adamı Reza Zarrab'la evlendi ve 15 Ekim 2011’de kızı Alara'yı kucağına alarak anne oldu. Konfeksiyon işçisi iken bir anda şöhret basamaklarında hızla yükselmeye başlayan Gündeş'le nostaljik bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

[fotogaleri=617]

Dünden bugüne Ebru Gündeş

Sanat hayatına ilk adımını Neşe Demirkat ile tanışarak atan Gündeş, Koral Sarıtaş ile Selçuk Tekay'ın yapım şirketiyle anlaşarak ilk albümünün hazırlıklarına başladı. Albüm hazırlıkları öncesinde Emel Sayın´a vokalistlik yapan Gündeş, 1993 yılında “Tanrı Misafiri” adlı ilk albümünü piyasaya çıkardı. Sesi ile milyonları büyüleyen ünlü sanatçıyı birçoğumuz bu şarkı ile hatırlarız. 

Bu ilk albümü milyonluk satış rakamına ulaşılınca, sanatçı şöhret basamaklarında hızla yükselmeye başladı.“Tatlı Bela”, “Ben Daha Büyümedim”, “Fırtınalar”, “Kurtlar Sofrası”, “Sen Allahın Bir Lütfusun” gibi pek çok başarılı albümle sevenlerinin karşısına çıktı.

1999 yılında hayranlarının karşısına yepyeni bir albümle çıkmaya hazırlanan Gündeş, “Dön Ne Olur” adını taşıyan bu albümünün stüdyodaki tanıtımı sırasında , basın mensupları önünde beyin kanaması geçirdi. 25 yaşındaki Ebru Gündeş, geçirdiği rahatzılık nedeniyle uzun bir süre dinlenerek hayranlarından uzak kaldı ancak bu sürede albümü milyon barajını geçerek büyük bir rekora imza attı.

2006 yılında Armağan Çağlayan, Bülent Ersoy, Orhan Gencebay ile birlikte "Popstar Alaturka" adlı yarışma programında jüri üyeliği yaptı.

Sanat hayatı boyunca başarılarından dolayı sayısız ödüle layık görülen Gündeş, geçtiğimiz Eylül ayında gittiği doktor kontrolünde 9 haftalık bebeğini kaybetti ve hayranlarını bir kez daha üzdü.

“O Ses Türkiye” adlı yarışma programında jüri olan başarılı sanatçı, şu sıralar zor günler geçiriyor. İstanbul Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan, 'rüşvet ve yolsuzluk' iddialarıyla yapılan soruşturma kapsamında, eşi Reza Zarrab da yer alıyor. Ünlü sanatçı, eşi Reza Zarrab’ın gözaltına alınması sonrası fenalık geçirdi.

False