GeriEtkinlikler Çocukların Yeni Yeri “Düşevi”
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocukların Yeni Yeri “Düşevi”

Çocukların Yeni Yeri “Düşevi”

Çocuklar için özenle seçilmiş kitapların bulunduğu, keyifli ve sıcak bir ortam.

Çocuklar artık kitap okumanın ve eğlencenin tadına, sadece onlara ait, hayallerini süsleyen bir yerde, Düşevi’nde varacaklar.

Düşevi temelde çocuklar için bir kitapevi; yerlere oturup, sayfaları karıştırabilecekleri, daha çıkarken yeniden gelmek isteyecekleri bir yer...

Çocuk kitabı alanında iddialı yayınevlerinin özenle seçilmiş kitaplarının bulunduğu, keyifli ve sıcak bir ortam. Sadece kitap da satılmıyor burada. Minik eller için tasarlanmış orijinal ve tamamen sağlıklı (nerdeyse yenebilir) boyalar, aktivite setleri, yapbozlar ve kutu oyunları da Düşevi`nde büyükleri ve çocukları bekliyor.

Çocukların Yeni Yeri “Düşevi”

Ayrıca ebeveynler rahatça kitaplara bakabilsin, istediklerini seçebilsin diye çocukların oyalanabileceği, resim yapabileceği, oynayabileceği bir alan da var. Kocaman bir duvar, çocukların -ve tabii çocuk kalanların!!- resimleriyle süslenmeyi bekliyor... Çocuklar ayrılmak istemezse, büyükler de bir nefes alıp dinlesin diye konmuş rahat bir okuma koltuğunu da unutmamak lazım.

Burada her cumartesi, 4-9 yaş arası çocuklar için atölye çalışmaları var. Marmara Güzel Sanatlar mezunu olan sevgili Perlet Boveland’la yapılan atölyelerde yaşa uygun olarak çeşitli art- craft çalışmaları hazırlanıyor. Bunların arasında çeşitli malzemelerle süslemeler, ahşap boyama, moda tasarımı, fümo hamurundan takı tasarımı, papier mache gibi değişik çalışmalar yer alıyor.

Düşevi, canlı ve sıcak bir mekan; yaşayan ve her an kendini yenileyen, değişen bir yer. Çocukların da büyüklerin de geldiğinde çıkmak istemediği keyifli bir kitapevi. Kitap kurtlarının olduğu kadar, kitaba yeni yeni ısınanların da favori yerlerinden birisi olmaya aday.

Yolunuz düşerse, bulması çok kolay. Göktürk’te İstanbul Caddesi üzerindeki İş Bankası’nın sokağındaki beyaz ahşap kapı, Düşevi’nin büyülü dünyasına açılıyor. 

False