GeriSağlık Çayı yemekle birlikte tüketmeyin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çayı yemekle birlikte tüketmeyin!

Çayı yemekle birlikte tüketmeyin!

Bilinçli içildiğinde tam bir şifa kaynağı...

Yeterli ve sağlıklı beslenildiğinde siyah çay tüketimi bilinenin aksine faydalıdır. Antioksidan ögeleri açısından baktığımızda gerek yeşil çay gerek siyah çay gerekse beyaz çay arasında fark yoktur.

ÇAY ZİHİNSEL PERFORMANSI ARTIRIYOR

Siyah çayın içerisinde bulunan ‘eltianil’ adı verilen madden bir miktar kafeinle birlikte tüketildiğinde zihinsel performansı arttırıcı yönde etki gösterir. Günde 3-4 bardak içilen çay zihinsel performansı artırır. Yani zinde olma, odaklanma, algıda seçicilik, canlılık gibi etkiler söz konusu. Çay bilinçsiz tüketildiğinde ise sayılan bu faydalar elde edilemiyor. Kalp damar hastalıklarında ve birtakım felçlerde günde 2-3 bardak çay içmenin bu riskleri azalttığı ile ilgili birçok çalışma var.

Çayı yemekle birlikte tüketmeyin

NE ZAMAN, NASIL TÜKETİLMELİ?

Çay mümkün olduğu kadar yemeklerden sonra tüketilmelidir. Yemekle birlikte tüketilmesini ise tavsiye etmiyoruz. Günlük beslenmemiz sağlıklı ve dengeliyse çay; sudan sonra, su ihtiyacımızın tamamlanmasında iyi bir alternatif olabilir. Bilinçsiz içildiğinde ise kansızlık ve gerginlik gibi istenmeyen sebeplere maruz bırakabilir. Aslında çay günlük toplam sıvı alımı için ilave olarak son derece önemli bir katkıdır. Mümkünse çayın öğünler arasında tüketilmesini tavsiye ediyoruz.

Yemek yerken tüketilmemelidir. Özellikle gebe ve emziren kadınların çok sık çay içmemesi gerekir. Hatta günlük 200 mg’dan daha fazla kafein oranı aşılmamalıdır. Hassas olan kişilere ise çayı mümkün olduğu kadar açık ve limonlu olarak tüketmelerini öneriyoruz. Kahvaltı edilirken önerilen içim yöntemi yine çayın açık ve limonlu olmasıdır. Çocuklarda ise çay tüketimini önermiyoruz.

İHA

STRESİ AZALTAN SAKİNLEŞTİRİCİ ÇAY TARİFİ!

False