GeriSağlık Çalışan anne olmak
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çalışan anne olmak

Çalışan anne olmak

Çalışan anneler hayatınızı ciddi manada iyi planlamalı.

Modern hayat bize pek çok nimetle beraber çok fazla da külfet getirdi. İhtiyaçlarımız arttıkça evdeki masraflar da artıyor ve artık ailede tek kişinin çalışması bütün masrafları karşılamada yetersiz kalıyor.

Çalışma hayatındaki kadınların birçok sorumlulukları hali hazırda zaten fazlasıyla mevcuttur. Ev içi düzenden, bir eş olarak yapmasına gerekenlere, bir çalışan olarak mevcut yükümlülüklerinden bir de üstüne anne sorumluluğu eklendiğinde bu işin içinden çıkmak gerçekten güçlü bir irade ile sağlanabilir. Çalışan bir anneyseniz, hem ev hem de işle ilgili olarak ciddi sorumluluklar taşımakla birlikte, asıl sorumluluğunuzu çocuğunuza karşı hissedersiniz. Hatta bazen bu sorumluluk sizde bir başka olumsuz duyguyu da beraberinde getirebilir ki, o da suçluluktur.

Hayatınızı planlayın

Her çalışan anne gibi çocuğunuza ayıracağınız zaman hep kısıtlı olacaktır. Bunu maksimuma çıkartmalısınız. Çalışan bir anne olarak yapmanız gereken tek şey hayatınızı ciddi manada iyi planlayabilmektir. İşinize, evinize, eşinize, ailenize, arkadaşlarınıza, kendinize ve çocuğunuza ayıracağınız zamanı iyi hesaplamak ve programlamak işinizi inanılmaz şekilde kolaylaştıracaktır... İçinizdeki suçluluk duygusunu bir kenara bırakmalı ve bunun yerine ailenize ve çocuğunuza iyi bir gelecek hazırlayabilmenin çabasını sarf ettiğiniz için bir huzur sarmalıdır.

Çalışan bir anne olmak demek tüm çağdaş gelişmelerden daha fazla haberdar olmak demektir. Daha kültürlü, daha bilinçli ve daha iyi bir anne olmak demektir. Tüm bunlara yeteri kadar önem verirseniz siz de göreceksiniz ki istediğiniz düzen ve içinizdeki sıkıntı ile stres bir anda sona erecek ve huzurlu olduğu kadar çocuğu için her fedakarlığı yerine getirmiş bir anne olacaksınız. Dolayısı ile çocuğunuzu ve ailenizi mutlu edecek sizde mutlu olacaksınız. Bir anne daha ne ister ki...

False