GeriSağlık Beslenmenin saçlar üzerindeki etkisi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beslenmenin saçlar üzerindeki etkisi

Beslenmenin saçlar üzerindeki etkisi

Bu besinler güzelleştiriyor.

Doğru beslenme, sadece sağlığımızı korumuyor aynı zamanda güzelleşmemizi de sağlıyor. “Pahalı şampuanlar, bakım kremleri ve saç sağlığını geliştiren ürünlerden önce gerekli besin öğeleri içeren bir diyet düzeni oluşturmak daha mantıklı görünüyor” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Sinem Kolbakır, daha sağlıklı saçlara kavuşmak için gerekli besin öğelerini açıkladı.

- Protein, saç gelişimi için önemli bir besin öğesidir. Et grubu proteinlerden içerik olarak ekstra fayda sağlayacak olan besin ise balıktır. İçerdiği omega-3 yağ asitleri ile saç deri kalitesini güçlendirir. Somon gibi yağlı balıklar bu açıdan önerilir.

OMEGA 3'TEN ZENGİN SOMON FİLETO TARİFİNİ DENEYİN, GÜÇLÜ SAÇLARA KAVUŞUN!

- Balık tüketmekte sorun yaşanıyorsa yine omega-3 yağ asidinden zengin ceviz, badem, keten tohumu gibi besinler de günlük diyete eklenebilir. Bu tür besinler aynı zamanda saç sağlığı için önem taşıyan çinko gereksinimini de karşılar.

- Aynı şekilde, tahıllar ve kurubaklagiller de çinko, omega-3, biyotin ve demir içerikleriyle önerilir.

- Demir, A ve C vitamini içerikleriyle meyveler ve yeşil yapraklı sebzeler de mutlaka beslenme düzeninde yerini almalıdır.

- Yumurta ise mutlaka tüketilmesi gereken çok özel bir protein kaynağıdır, sadece kaliteli protein içeriğiyle değil, demir, B12 ve biyotin ile de saç sağlığınızda önemli bir rol oynar.

- Yağsız süt, yoğurt gibi ürünler de kalsiyum sayesinde güçlü saçlar için faydalıdır.

- Havucun A vitamini içeriğiyle saç derisine faydalı olduğu düşünülse de, gereğinden fazla A vitamini tüketiminin saçlarda olumsuz etkiye yol açacağı unutulmamalıdır.

- Hızlı kilo vermek amacıyla yapılan düşük kalorili, sağlıksız, şok diyet olarak da bilinen diyetlerle ciddi saç kayıplarına yol açılabileceği unutulmamalıdır. 

False