GeriBebek Sağlığı Bebeğe tahin verilir mi ve ne zaman verilir? Bebeğe tahin yedirmek yararlı mı yoksa zararlı mıdır
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebeğe tahin verilir mi ve ne zaman verilir? Bebeğe tahin yedirmek yararlı mı yoksa zararlı mıdır

Bebeğe tahin verilir mi ve ne zaman verilir? Bebeğe tahin yedirmek yararlı mı yoksa zararlı mıdır

Genelde tahin, pekmez ile birlikte karıştırılır ve tüketilir. Aynı zamanda en sağlıklı Besin kaynakları içerisinde yer alır. Peki, bebeğe tahin verilir mi ve ne zaman verilir? Bebeğe tahin yedirmek yararlı mı yoksa zararlı mıdır detayları ile derledik.

7'den 70'e herkesin tüketebileceği sağlıklı besin kaynakları içerisinde tahin gelir. Ancak söz konusu bebekleri olduğu zaman bu konuda birçok spekülasyon olduğunu ifade etmek mümkün. Yanlış bilgilerden dolayı anne ve babalar bu konuda ne yapıp yapmayacağına hayır kararsızlığa düşüyor.

Bebeğe Tahin Verilir mi?

Tahin oldukça faydalı bir besin kaynağı olarak öne çıkar. Çevrede dolaşan bilgiler arasında bebeğe tahin verilmemesi gerektiği dile getirilir. Fakat bu doğru değildir. Doğru miktarda ve zamanda tüketilmesi ile beraber, bebeğe tahin vermek mümkün. Aynı zamanda bazı karışımlar üzerinden sağlıklı bir şekilde bebek bu besin kaynağını tüketebilir. Tabii bunu gerçekleştirmeden önce mutlaka bir uzman doktordan bilgi almak önemlidir. Böylece bebeğin durumu ve büyümesine bağlı olarak, tahinin kaçıncı ayda verilmesi gerektiğine dair bilgi elde edilir. Böylece alınan bilgiler doğrultusunda doğru zaman içerisinde kız ve erkek bebekler için yeterli oranda tahin verilebilir.

Bebeğe Tahin Ne Zaman Verilir?

Bebekler için tahin verme zamanı önemli bir yer taşır. Bu durumda uzman doktorların dile getirdiği gibi 8 aydan itibaren Bebeklere tahin vermek mümkün. Ancak bundan önce tahin vermemeye özen ve dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü 8 aydan önce bebeklerin mide ve sindirim sistemi tam olarak gelişmesi için sorun yaratabilir. Ancak bu gelişimin tamamlanması ile birlikte bebeklere tahin verilebilir. Böylece onun bağışıklık sistemi başta olmak üzere gelişimi ve büyümesi noktasında yararlı bir etki yaratılabilir. Doktor muayenesi ve kontrolü dahilinde, bebeğe 8 aydan itibaren tahin vermek mümkün.

Bebeğe Tahin Yedirmek Yararlı mı Yoksa Zararlı mıdır?

Dünya çapında en yararlı besin kaynakları içerisinde tahin gelir. Bu yüzden alerjisi olmayan yediden yetmişe çocuk veya yetişkin herkes tahin tüketebilir. Aynı zamanda bu durum bebekler için de geçerlidir. Özellikle 8 ayını doldurmuş olan bebekler, bu andan itibaren tahin tüketebilir. Çünkü mide ve sindirim sistemleri bu aydan sonra önemli oranda gelişmiş olur. Elbette bundan emin olmak için önce uzman bir doktora görünmek ve muayene olmak önemlidir. Doktordan alınacak onay ile beraber tahin tek başına veya farklı karışımlar üzerinden bebeklere verilebilir. Minik yavru için oldukça sağlıklı Besin kaynakları içerisinde yer alır.

 

False