GeriAlışveriş Babanıza lezzetli bir sürpriz yapın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Babanıza lezzetli bir sürpriz yapın

Babanıza lezzetli bir sürpriz yapın

Babalar Günü için lezzetli bir menü hazırlamaya ne dersiniz?

Babanıza lezzetli bir sürpriz yapmaya ne dersiniz? Babalar Günü’nde birbirinden lezzetli yemeklerle hazırlanmış güzel bir sofrayla onu şaşırtabilirsiniz. İşte pratik ve lezzetli yemek tarifleri


İslim kebabı

Babanıza lezzetli bir sürpriz yapın

Malzemeler

3 adet uzun boy patlıcan
4 adet sivri biber
2 adet domates

Köftesi için

200 gr kıyma
3-4 dilim ekmek içi
1 adet yumurta
1 orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz

Sosu için

2 yemek kaşığı domates salçası
Sıcak su

Hazırlanışı

Patlıcanları alacalı soyun ve 20 dakika tuzlu suda bekletin. Köfte için soğanı, sarımsağı robottan geçirin ve diğer malzemeleri de eklenerek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verin. Patlıcanları şerit halinde kesin, kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın. Arkasından köftelerin de her iki tarafını kızartın. Bir tabak içerisine patlıcanları artı şeklinde koyun ve ortasına üst üste 2 adet köfte yerleştirin. Patlıcanlar kapatıp üzerine 1 dilim domates ve biber koyarak kürdan ile tutturun. Malzeme bitene kadar hepsini aynı şekilde yapın ve fırın tepsisine dizin. Son olarak sıcak su içerisinde salçayı eritip üzerine dökün ve 200 derecede pişmeye bırakın. 15-20 dakika fırında tutmanız yeterli olacaktır.


Fırında makarna

Babanıza lezzetli bir sürpriz yapın

Malzemeler

1 paket fırın makarna
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket beşamel sos
1 su bardağı süt
2 su bardağı taze kaşar rendesi
3 yumurta sarısı
150 gr taze mantar
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Makarnaları haşlayıp süzün. Daha sonra 1 su bardağı süt ve 1 paket beşameli hafif ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra 2 yumurta sarısını ekleyip daha sonra makarnalarla harmanlayın. Bu karışımın yarısını yağlanmış bir fırın kabına dökün. Üstüne kaşar peynir rendesinin yarısını ve mantarı serpin. Kalan makarna karışımını üstüne ilave edin. Kalan peyniri, zeytinyağı ve 1 yumurta sarısıyla karıştırıp üstüne dökün. 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis edin.


Çoban salata

Babanıza lezzetli bir sürpriz yapın

Malzemeler

2 küçük boy soğan
3 olgun domates
2 salatalık
5 sivri biber
Yarım demet maydanoz
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı sirke
4- 5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı

Soğanları incecik piyazlık doğrayın. Üzerine tuz serpip elinizde ovalayarak soğanı yumuşatın. Domatesleri kabaca dilimleyin. Salatalıkları ister kabuklarını soyarak, ister kabuklarıyla bırakarak yarım daire biçiminde ince ince dilimleyin. Sivri biberlerin sap ve çekirdek kısımlarım çıkarıp ince ince dilimleyin. Maydanozu incecik kıyın. Sebzelerin üzerine limon suyu, sirke, zeytinyağı ve tuz ilave ederek karıştırın. Geniş bir servis tabağına çıkarın.


Krem karamel

Babanıza lezzetli bir sürpriz yapın

Malzemeler

1 litre süt
250 gram toz şeker + 1 su bardağı toz şeker (karamela için)
7 yumurta
1 limonun kabuğu
1 paket vanilya

Hazırlanışı

Bir tavaya 1 su bardağı toz şeker ve 2 çorba kaşığı su koyun. Ocakta kahverengi olana kadar karıştırın. Fırın tepsisine krem karamel kaplarını yerleştirin ve tepsinin içine kapların yarısına kadar ılık su doldurun. Krem karamel kaplarının içine kavurduğunuz şekerden birer çorba kaşığı ekleyin.

Krem karamel harcını hazırlamak için sütü ısıtın. Ayrı bir çırpma kabına yumurtaları kırın. Üzerlerine 250 gram şeker, limon kabuğu ve vanilyayı ekleyin. Bu malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra ısıtılmış bir litre sütü ilave edin. Bu karışımı da krem karamel kaplarının içine doldurun.

İçinde ılık su ve krem karamel kapları bulunan tepsiyi 160 derecelik derecelik fırına sürün, 45 dakika pişirin.

Afiyet Olsun

False