GeriEtkinlikler 34 yaşındaki dedenin sevinci
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

34 yaşındaki dedenin sevinci

34 yaşındaki dedenin sevinci

Bu ailede 5 nesil bir arada yaşıyor.

Aydın’ın Çine İlçesi’ne bağlı Alabayır Köyü’nde 34 yaşında dede olan Abidin Tekir, babası ve dedesiyle aynı bahçe içindeki evlerde oturuyor.

Alabayır Köyü ihtiyar heyeti azalarından olan ve yaz aylarında sözleşmeli orman işçisi olarak çalışan 34 yaşındaki Abidin Tekir, bugün 17 yaşında olan oğlu Muhammet Tekir’i geçen yıl Kasım ayında evlendirdi. Duygu- Muhammet Tekir çiftinin 3.5 ay önce bebeklerinin dünyaya gelmesiyle, 34 yaşında dede olan Abidin Tekir, köyün ilgi odağı oldu. Kendisi de 16 yaşında evlenen Abidin Tekir, babası 56 yaşındaki Muhammet Tekir, annesi 58 yaşındaki Havva Tekir ve dedesi 84 yaşındaki Mehmet Tekir, bir bahçe içerisindeki üç ayrı evde yaşıyor.

Ağabey- kardeş gibi

Oğlu Muhammet Tekir ile yan yana geldiğinde ağabey- kardeş gibi duran, mavi gözleri ve sarı saçları ile dikkat çeken dede Abidin Tekir, kendi dedesi yaşarken dede olmasının zaman zaman köyde şakalaşmalara neden olduğunu belirtti. Abidin Tekir şöyle dedi:

"Babam da, ben de, oğlum da köyümüzden ve komşu köylerden tanıdığımız kızlarla anlaşarak evlendik. Genç yaşta evlenip çocuk ve torun sahibi olmanın mutluluğu bir başka. Oğlumla yan yana geldiğimizde ağabey- kardeş gibiyiz. Zaten arkadaş gibi yaşıyoruz. Hiçbir sorunumuz olmadığı gibi, 5 nesil bir arada olmak ender rastlanan bir olay. Hepimizin sağlığı yerinde bir sorunumuz yok."

Mutluluk sözleri

Baba olmanın sevincini yaşayan Muhammet Tekir de 16 yaşında evlendiğini 17 yaşında da baba olduğunu söyledi. Muhammet Tekir, "Biz çok mutluyuz, eğer büyüdüğünde benim oğlum da erken evlenmek isterse, ben karşı gelmem. Çünkü babama ve bana erken evleniyoruz diye itiraz eden kimse olmadı. Dedemin babasını hayatta görmek benim için büyük mutluluk" dedi.

Beş neslin en büyüğü 84 yaşındaki Mehmet Tekir ise "Bu yaşımda oğlum, torunum, torunumun torunu hepsini gördüm. Köyde hayvanlara bakıyorum. Elim ayağım tutuyor. Çocuklar mutlu ben mutluyum, daha ne diyeyim ki" diyerek sevincini dile getirdi.

DHA

False