GeriEtkinlikler 20 Mayıs Dünya Pasta ve Kek Günü
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

20 Mayıs Dünya Pasta ve Kek Günü

20 Mayıs Dünya Pasta ve Kek Günü

Bu yıl bir ilk yaşanacak!

Bu yıl ilk defa hayata geçirilecek olan 20 Mayıs, Dünya Pasta ve Kek Günü, sosyal medyada da yaygın olarak kutlanacak.

Unilever globalin öncülüğüyle, pişirmenin ötesinde paylaşmanın da mutluluğu artırdığından hareketle 20 Mayıs, Dünya Pasta ve Kek Günü olarak kabul edildi.

Yeni lezzetler oluşturmaktan ve bu lezzetleri paylaşmaktan keyif duyanların gün boyunca pasta ya da kek pişirmeleri, sonrasında ise bu lezzetleri şehrin ya da evlerinin ilgi çekici bir yerinde fotoğraflamaları hedefleniyor.

Tüm dünyada eş zamanlı olarak kutlanacak olan Dünya Pasta ve Kek Günü’nde ortak bir eğlence bilinci yaratılırken, lezzetli tarifler pişirildikten sonra katılımcılar yaratıcılıklarını kullanıp pişirdikleri tarifleri şehrin ya da evin farklı yerlerinde fotoğraflayarak bloglarında, twitter’da ve instagram’da takipçileriyle paylaşacaklar.

Twitter’da @worldbakingday hesabından veya #caking hashtag’inden, Pinterest’ten pinterest.com/worldbakingday ve www.dunyapastavekekgunu.com web adreslerinden paylaşılan dünyanın ve Türkiye’nin tüm bölgelerinden gönderilmiş eğlenceli fotoğraflar da incelenebilecek.

Türkiye’de Sana’nın desteklediği, online bir aktivite olarak pişirmenin ve paylaşmanın etrafında kurgulanan Dünya Pasta ve Kek Günü bundan sonra her yıl 20 Mayıs’ta kutlanmaya devam edecek. 

False