GİRİŞ
MENÜ

Hürriyet

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 4.686.053 haberi bulunmuştur.

Hürriyet Haberleri

ATA AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI || 2024 ATA AÖF (ara dönem) vize sınavları ne zaman, saat kaçta başlayacak ve bitecek, kaç dakika

ATA AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI || 2024 ATA AÖF (ara dönem) vize sınavları ne zaman, saat kaçta başlayacak ve bitecek, kaç dakika?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ara dönem vize sınavları hafta sonu düzenlenecek. ATA AÖF bahar dönemi sınav giriş belgesi öğrenciler tarafından merak ediliyor. Ayrıca ATA AÖF vize sınavları için bilgilendirme metni yayımlandı. Buna göre; her ders için sınav süresi 30 dakika olacak. Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelen öğrenciler sınava alınır. Ancak sınava ilk 15 dakika içerisinde gelen öğrencilere ek süre verilmeyecek. Her ne sebeple olursa olsun ilk 15 dakikadan sonra gelen öğrenciler sınava alınmayacak. Peki, 2024 ATA AÖF (ara dönem) vize sınavları ne zaman, saat kaçta başlayacak ve bitecek, kaç dakika? İşte, ATA AÖF sınav giriş belgesi alma ekranı...

26.04.2024Bilgi
Zirvenin adı değişmedi Dilber bu kez hem ağladı hem de ağlattı...

Zirvenin adı değişmedi! Dilber bu kez hem ağladı hem de ağlattı...

Yılmaz Erdoğan’ın kaleminden çıkan ve başrolünü oynadığı İnci Taneleri’nin yeni bölümüne Azem’in gün geçtikçe kızı Nehir’e daha çok yaklaşması ve Dilber’in yaşadığı ayrılık acısı damga vurdu. Cezaevinde bulunan Nusret’in tahliye olmasının ardından heyecanın ikiye katlandığı son bölüm, tüm izlenme kategorilerinde birinci oldu.

26.04.2024Televizyon
Sosyal medya hamilelik söylentileriyle çalkalandı… Ünlü çift meğer uzak mesafe ilişkisi yaşıyormuş

Sosyal medya hamilelik söylentileriyle çalkalandı… Ünlü çift meğer uzak mesafe ilişkisi yaşıyormuş

İsimleri yan yana anılmaya başladığından beri manşetlerde yer almaya devam ediyorlar. Biri dünyanın en zengin ve en başarılı genç kadınlarından diğeri ise genç kuşağın en gözde aktörlerinden… Kimileri bu iki ismi birbirine pek yakıştıramıyor…

26.04.2024Magazin
Eskişehirde Kelime-i Tevhid bayrağını, açan kişinin elinden almaya çalışmıştı Tutuklandı

Eskişehir'de Kelime-i Tevhid bayrağını, açan kişinin elinden almaya çalışmıştı! Tutuklandı

Eskişehir’de Gazze platformunca Filistin’e destek amacıyla düzenlenen yürüyüşün ardından sokakta yürüyen Y.U. ‘Kelime-i Tevhid’ bayrağı açtı. İddiaya göre Y.U.'nun elinden ‘Kelime-i Tevhid’ bayrağını almak isteyen Hilmi Kadri Türksoy (30) ‘Nitelikli yağmaya teşebbüs’ suçlamasıyla tutuklandı.

26.04.2024Gündem
Milli yüzücü Kuzey Tunçellinin hedefi dünya rekoru

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli'nin hedefi dünya rekoru

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, Paris 2024 öncesi sorularımızı yanıtladı.

26.04.2024Diğer
2’nci Kadir Şeker davasında Tolga Daşkıran ile arkadaşı Hüseyin Şahin tutuklandı: Tam da hayatımın güzel noktasındaydım

2’nci Kadir Şeker davasında Tolga Daşkıran ile arkadaşı Hüseyin Şahin tutuklandı: Tam da hayatımın güzel noktasındaydım

Eskişehir’de eşini ve kızını bıçakla yaralayan Afganistan uyruklu şahsı, kavgayı ayırdığı esnada bıçakladığı için yargılandığı davada verilen 5 yıl hapis cezası onanan Tolga Daşkıran ile arkadaşı Hüseyin Şahin Eskişehir Adliyesine gelerek teslim oldu. Adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine götürülen Daşkıran’ın ailesi ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu.

26.04.2024Gündem
Sosyal medyayı paniğe sürükleyen video: Basit bir başparmak testi, ölümcül hastalığı ortaya çıkarabilir Doktorlardan peş peşe açıklama...

Sosyal medyayı paniğe sürükleyen video: "Basit bir başparmak testi, ölümcül hastalığı ortaya çıkarabilir" Doktorlardan peş peşe açıklama...

Acil tıp doktoru Joe Whittington, sessiz ve tehlikeli bir kalp rahatsızlığının (Aort anevrizması) işareti olabileceğini söylediği basit başparmak testini paylaşarak sosyal medyayı adeta çılgına çevirdi.

26.04.2024Sıra Dışı
IBAN kiralayanlar dikkat Dolandırıcıların hedefinde olabilirsiniz... Bakanlık harekete geçti

IBAN kiralayanlar dikkat! Dolandırıcıların hedefinde olabilirsiniz... Bakanlık harekete geçti

Ticaret Bakanlığı, IBAN kiralama ilanları başta olmak üzere sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyararak; bir banka hesabının maddi menfaat karşılığında başka kişiler tarafından kullanılmasına izin vermenin 'Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu'na göre suç teşkil ettiğini bildirdi.

26.04.2024Ekonomi
Önce kitabını tanıttı sonra kemanı ile konser verdi

Önce kitabını tanıttı sonra kemanı ile konser verdi

Almanya’nın Forchheim kentinde yaşayan Herder-Gymnasium (Herder Lisesi) öğrencisi 18 yaşındaki Ada Nisa Basal, ‘Rüya’ adlı bir gençlik romanı yazdı. Genç yazar, kitabının tanıtımını bir kafede yaptı. İlk kitabının heyecanını annesi Ayfer, babası Tayfun ve yakın arkadaşlarıyla paylaşan Ada Nisa, kendine özgü canlı üslubu ve içten anlatımıyla kaleme aldığı kitabını tanıttıktan sonra davetlilere kemanıyla bir de konser verdi.

26.04.2024Avrupa
İkinci Kadir Şeker davasının sanığı Tolga Daşkıran, 5 yıllık hapis cezası onanınca tutuklandı

İkinci Kadir Şeker davasının sanığı Tolga Daşkıran, 5 yıllık hapis cezası onanınca tutuklandı

Eskişehir’de eşini ve kızını bıçakla yaralayan Afganistan uyruklu şahsı, kavgayı ayırdığı esnada bıçakladığı için yargılandığı davada verilen 5 yıl hapis cezası onanan Tolga Daşkıran ile arkadaşı Hüseyin Şahin Eskişehir Adliyesine gelerek teslim oldu. Adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine götürülen Daşkıran’ın ailesi ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu.

26.04.2024Haber
Beşiktaş, Fenerbahçe’ye 2014-15ten beri aynı sezonda 2 kez kaybetmedi

Beşiktaş, Fenerbahçe’ye 2014-15'ten beri aynı sezonda 2 kez kaybetmedi

Beşiktaş, Süper Lig’de uzun süredir Fenerbahçe’ye karşı aynı sezon içinde 2 mağlubiyet yaşamadı.

26.04.2024Futbol
Konyada MİTe alacağız yalanıyla çocuk istismarı skandalında yeni gelişme: Sanıklara verilen ceza onandı

Konya'da 'MİT'e alacağız' yalanıyla çocuk istismarı skandalında yeni gelişme: Sanıklara verilen ceza onandı

Konya'da, lise öğrencisi G.A.'nın (17), "Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız" vaadiyle kandırılıp, elektrik ustası Ahmet Mandal'ın (35) cinsel istismarına uğramasına ilişkin davada sanıklara verilen cezalar onandı.

26.04.2024Gündem
Kadıköyde otobüste koltukta tek oturmak istedi, ortalığı birbirine kattı Yolcular dışarı attı

Kadıköy'de otobüste koltukta tek oturmak istedi, ortalığı birbirine kattı! Yolcular dışarı attı

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde otobüs koltuğunda tek oturmak isteyen şahıs, yanına başka bir yolcunun gelmesiyle sinirlenerek taşkınlık çıkardı. Durumdan rahatsız olan diğer yolcular şahsı dışarı attı.

26.04.2024Gündem
Öğretmen atama haberleri - son dakika 2024 | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı belli oldu mu, ne zaman açıklanacak

Öğretmen atama haberleri - son dakika 2024 | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı belli oldu mu, ne zaman açıklanacak?

Öğretmen atama takvimi 2024 yılı gündem gelişmeleri ile yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız." değerlendirmesinin ardından son dakika açıklaması Bakan Tekin'den geldi. Tekin öğretmen atama sayıları için Kabine Toplantısı'nı işaret etti. 2024 yılı öğretmen atama başvuruları, MEB Personel Genel Müdürlüğü duyurusu ile başlayacak. Öğretmen atama şartları ve ön başvuruları da kılavuzla beraber ilan edilecek. 2023 yılı Mayıs ayında 45 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Peki, ğretmen atama kadro ve branş dağılımı belli oldu mu, ne zaman açıklanacak? İşte, Öğretmen atama haberleri - son dakika gelişmeleri...

26.04.2024Bilgi
Kadıköyde tek oturmak isteyen bir kişi, otobüsü birbirine kattı... O anlar kamerada

Kadıköy'de tek oturmak isteyen bir kişi, otobüsü birbirine kattı... O anlar kamerada

Kadıköy'de otobüs koltuğunda tek oturmak isteyen şahıs, yanına başka bir yolcunun gelmesiyle sinirlenerek taşkınlık çıkardı. Durumdan rahatsız olan diğer yolcular şahsı dışarı attı.

26.04.2024Haber
Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu, pazar günü koşuluyor

Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu, pazar günü koşuluyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul’un düzenlediği Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu, 28 Nisan Pazar günü koşulacak.

26.04.2024Diğer
Gelecek yıl çocuk parasına zam var

Gelecek yıl çocuk parasına zam var!

Almanya’da son dönemde sosyal alanda kesintiler konuşulurken, Federal Maliye Bakanı Christian Lindner önümüzdeki yıl çocuk parasında artış yapılacağını açıkladı. Ebeveynler 2023’ten bu yana çocuk başına aylık standart 250 Euro alıyor. Ancak çocuk parasına yeni yapılacak zammın miktarı açıklanmadı.

26.04.2024Avrupa
26 Nisan Cuma maç programı | Bugün hangi maçlar var Galatasaray’ın maçı bugün mü

26 Nisan Cuma maç programı | Bugün hangi maçlar var? Galatasaray’ın maçı bugün mü?

Süper Lig’in 34. hafta karşılaşmaları bugün oynanacak ilk maçla başlıyor. 26 Nisan maç programı da sporseverler tarafından takip ediliyor. Galatasaray’ın maçı bugün mü? sorusu da özellikle şampiyonluk yarışında son düzlüğe girilmesiyle birlikte araştırılmaya başlandı. Süper Lig’de en yakın rakibi Fenerbahçe’ye 4 puan fark atan Galatasaray bugün Adana Demirspor deplasmanına konuk olacak. Süper Lig’in yanı sıra dünyanın birçok liginde farklı futbol maçları oynanıyor. Futbol tutkunları da bu karşılaşmaları büyük bir heyecanla takip ediyor. Peki, Bu akşam hangi maçlar var, kimin maçı var? İşte 26 Nisan Cuma akşamı maç programı!

26.04.2024Spor Arena
İZMİR KAPALI YOLLAR LİSTESİ 26-27 NİSAN (Güzergah bilgisi) || Bugün ve yarın İzmirde hangi yollar trafiğe kapatılacak Bazı yollarda yarış düzenlemesi

İZMİR KAPALI YOLLAR LİSTESİ 26-27 NİSAN (Güzergah bilgisi) || Bugün ve yarın İzmir'de hangi yollar trafiğe kapatılacak? Bazı yollarda yarış düzenlemesi!

26- 27 Nisan İzmir trafiğe kapalı yollar listesi sürücüler tarafından araştırılıyor. Bu sene 59. kez düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 6. Etabı 26 Nisan Cuma günü, 7. Etabı ise 27 Nisan Cumartesi günü İzmir'de olacak. Bu sebeple de bazı yollar araç trafiğine kapanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yarış güzergâhındaki trafiğe kapatılacak noktaları paylaştı. Peki bugün ve yarın İzmir'de hangi yollar trafiğe kapatılacak, trafiğe kapatılan yollar ne zaman açılacak? İşte Cuma-Cumartesi İzmir kapalı yollar listesi...

26.04.2024Bilgi
Altin Zeqiri: Avrupa hedefine ulaşabileceğimize inanıyorum...

Altin Zeqiri: "Avrupa hedefine ulaşabileceğimize inanıyorum..."

Çaykur Rizespor'un Kosovalı futbolcusu Altin Zeqiri, MKE Ankaragücü maçı öncesi İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu.

26.04.2024Futbol
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Enflasyon için kararlı adımlar atacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Enflasyon için kararlı adımlar atacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yapıyor. Şimşek enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atılacağını söyledi

26.04.2024Ekonomi
Buzağı desteği ne zaman yatacak 2024 son dakika || 2. Dönem buzağı desteği 2024 başvuruları bitti mi Buzağı desteği ne kadar, kaç TL

Buzağı desteği ne zaman yatacak 2024 son dakika || 2. Dönem buzağı desteği 2024 başvuruları bitti mi? Buzağı desteği ne kadar, kaç TL?

2. Dönem buzağı desteği 2024 yılı başvuruları devam ederken hak sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Buzağı desteği ödeme tarihi son dakika haberleri yakından takip ediliyor. 2024/2 buzağı destekleme ödemeleri hayvan sahiplerine bu ay içerisinde yatırılacak. Yeni doğan buzağıların küpe takılması ve kayıt altına alınması, doğduğu işletmede 4 ay kalması şartıyla verilen buzağı destekleme ödemesi, besicilerin TC Kimlik numaralarının son hanesine göre yapılacak. 2. Dönem buzağı desteği başvuruları devam ederken, gözler de ödeme tarihlerine çevrildi. Tarım ve Orman Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerince gerçekleşecek olan başvurular ile 1.150 TL, 300 TL, 450 TL, 200 TL arasında değişen buzağı desteği tutarları hesaplara yatırılacak. Peki, buzağı desteği ne zaman yatacak 2024 son dakika gelişmeleri neler? İşte, o detaylar

26.04.2024Bilgi
Adanada motosikletliyi öldürdü, sevgilisini ve aracı bırakıp kaçtı

Adana'da motosikletliyi öldürdü, sevgilisini ve aracı bırakıp kaçtı

Adana’da İzzet Sefa R.'nin kavşakta çarptığı motosikletli Ziyad S. (33) hayatını kaybetti. Polis tarafından yakalanan, ifadesinde, “Saate baktığım sırada motosikletliyi görmedim ve çarptım. Olayın şokuyla ve kalabalık olunca kaçtım” diyen şüpheli, tutuklandı.

26.04.2024Gündem
Kadıköydeki vahşette korkunç detaylar: Fatma Duygu Özkanı 4üncü kattan atan avukat, gülüp müzik açmış

Kadıköy'deki vahşette korkunç detaylar: Fatma Duygu Özkan'ı 4'üncü kattan atan avukat, gülüp müzik açmış

İstanbul Kadıköy'de Fatma Duygu Özkan'ın Avukat Doğan Can Gündüz tarafından 4'üncü kattaki evin balkonundan atılarak öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı. Katil zanlısı Doğan Can Gündüz hakkında 'Kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Öte yandan korkunç olayın tanığı M.Ç'nin verdiği ifade dehşete düşürdü. M.Ç. ifadesinde kadının sert bir şekilde yere düştükten sonra katil zanlısının aşağıya bakarak güldüğünü ve içeri geçerek müzik açtığını söyledi.

26.04.2024Gündem
Rüşvet alan milletvekili yandı: 3 yıla kadar hapis var

Rüşvet alan milletvekili yandı: 3 yıla kadar hapis var!

Almanya'da  Federal Meclis’te yapılan oturumda, bundan böyle rüşvet alan veya yolsuzluk yapan milletvekillerinin gelecekte daha ağır bir şekilde cezalandırılması kararı alındı.

26.04.2024Avrupa
Almanya’da bundan böyle 15 Haziran ‘Ulusal Gaziler Günü’

Almanya’da bundan böyle 15 Haziran ‘Ulusal Gaziler Günü’!

Almanya’da bundan böyle 15 Haziran ‘Ulusal Gaziler Günü’ olacak. Federal Meclis’te yapılan oturumda, her yıl 15 Haziran’ın ‘Ulusal Gaziler Günü’ olarak kutlanması yönünde karar alındı. Berlin’de 15 Haziran’dan önceki ya da sonraki hafta sonu gaziler günü olarak büyük bir etkinlik düzenlenmesi planlanıyor.

26.04.2024Avrupa
Anne-kız hikayesi ağlatacak Merakla beklenen Yalanın ilk tanıtımı yayınlandı...

Anne-kız hikayesi ağlatacak! Merakla beklenen 'Yalan'ın ilk tanıtımı yayınlandı...

İnci Taneleri ve Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu gibi kaliteli yapımları izleyici ile buluşturan Kanal D, projelerine bir yenisini daha ekledi. Yakında seyirci ile buluşmaya hazırlanan yeni dizi Yalan’ın ilk tanıtım filmi izleyici ile buluştu.

26.04.2024Televizyon
Çöl tozu nedir, neden olur İzmirde etkisini artırdı İşte çöl tozu etkileri

Çöl tozu nedir, neden olur? İzmir'de etkisini artırdı! İşte çöl tozu etkileri 

Meteoroloji, 35 il için "sarı" kodlu uyarıda bulundu. Bu illerde toz taşınımı bekleniyor. Afrika üzerinden gelen çöl tozları ve sıcak hava dalgası Türkiye’de etkili oluyor. Bu nedenle çöl tozu etkileri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Özellikle İzmir'de bugün çöl tozu etkisini gösterdi. 30 Nisan'a kadar geçmesi bekleniyor. Rüzgar ile birlikte gelen toz, Yunanistan’ın başkenti Atina’yı turuncuya boyarken uzmanlar, tozun birkaç gün daha Türkiye’yi etkilemeye devam edeceğini belirtti. Peki, Çöl tozu nedir, neden olur? İşte çöl tozu etkileri

26.04.2024Bilgi
Yeni dizi Yalan’ın ilk tanıtım filmi izleyici ile buluştu

Yeni dizi Yalan’ın ilk tanıtım filmi izleyici ile buluştu

İnci Taneleri ve Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu gibi kaliteli yapımları izleyici ile buluşturan Kanal D, projelerine bir yenisini daha ekledi. Yakında seyirci ile buluşmaya hazırlanan yeni dizi Yalan’ın ilk tanıtım filmi izleyici ile buluştu.

26.04.2024Magazin
Türkiye ile Kırgızistan arasında taşımacılık serbestleşiyor

Türkiye ile Kırgızistan arasında taşımacılık serbestleşiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Kırgızistan Kara Ulaştırması Karma Komisyonu’nda alınan kararlar doğrultusunda değerlendirmelerde bulundu. İki ülke arasında ulaştırma ve lojistik alanında iş birliğini güçlendirecek kararlar alındığını belirten Bakan Uraloğlu, “İmzalanan protokol ile, iki ülke arasında 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren uluslararası karayolu taşımacılığında ikili ve transit taşımalardan geçiş belgesi kotalarının kaldırılması ve serbestleştirilmesi kararlaştırılmıştır.” dedi.

26.04.2024Ekonomi
Kadir İnanırdan haber var Tedavisi olumlu ve iyiye gidiyor

Kadir İnanır'dan haber var! 'Tedavisi olumlu ve iyiye gidiyor'

Kadir İnanır, 24 Mart sabahı beyninde pıhtı atması sonucu bilinci kapalı şekilde Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

26.04.2024Hayat
Ergin Ataman, Panathinaikos-Maccabi Tel Aviv maçı sonrası aldığı tehdidi açıkladı: Ben Türküm, bana bir şey yapamazsınız

Ergin Ataman, Panathinaikos-Maccabi Tel Aviv maçı sonrası aldığı tehdidi açıkladı: 'Ben Türk'üm, bana bir şey yapamazsınız'

Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, Maccabi Tel Aviv'i 95-79 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından tehdit edildiğini açıkladı. Ataman, basın toplantısında yaşananları anlattı.

26.04.2024Basketbol
Bakan Şimşek: Enflasyon için kararlı adımlar atacağız

Bakan Şimşek: Enflasyon için kararlı adımlar atacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yaptı. Şimşek enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atılacağını söyledi. Öte yandan Şimşek "Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız ve gereken adımları atacağız" açıklamasında bulundu.

26.04.2024Ekonomi
Son Dakika: TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi konuştu | Süper Kupa ve Fenerbahçenin kararı | İlk kez açıklıyorum... | Aday olacak mı

Son Dakika: TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi konuştu | Süper Kupa ve Fenerbahçe'nin kararı | 'İlk kez açıklıyorum...' | Aday olacak mı?

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, uzun süren sessizliğini bozarken; 'Riyad'da oynanamayan Galatasaray ile Fenerbahçe Süper Kupa finalinde neler yaşandı, Ali Koç ne istedi, ve yeniden başkan adayı olacak mı?' sorularına net cevaplar verdi.

26.04.2024Futbol
Ahu Tuğba ABD’de trafik kazası  geçirdi

Ahu Tuğba ABD’de trafik kazası geçirdi

Yeşilçam oyuncularından Ahu Tuğba, kızı ile ABD’ye yerleşmişti.

26.04.2024Hayat
Çanakkale Boğazında yanan gemi, liman bölgesine demirletildi

Çanakkale Boğazı'nda yanan gemi, liman bölgesine demirletildi

Çanakkale Boğazı’nda 'AK DISCOVERY 'isimli 107 metrelik kuru yük gemisi, makine dairesinde başlayan ve kontrol altına alınan yangının ardından römorkörle çekilerek, Karanlık Liman bölgesine demirletildi. Toplam 14 mürettebat bulunan gemide çıkan yangında yaralanan bir personel Sahil Güvenlik ekipleri tarafından karaya çıkartılarak hastaneye kaldırıldı.

26.04.2024Haber
Çanakkale Boğazında gemi yangını... AK DISCOVERY isimli gemi Karanlık Liman bölgesinde demirletildi

Çanakkale Boğazı'nda gemi yangını... 'AK DISCOVERY' isimli gemi Karanlık Liman bölgesinde demirletildi

Çanakkale Boğazı’nda 'AK DISCOVERY 'isimli 107 metrelik kuru yük gemisi, makine dairesinde başlayan ve kontrol altına alınan yangının ardından römorkörle çekilerek, Karanlık Liman bölgesine demirletildi. Toplam 14 mürettebat bulunan gemide çıkan yangında yaralanan bir personel Sahil Güvenlik ekipleri tarafından karaya çıkartılarak hastaneye kaldırıldı.

26.04.2024Gündem
A takımı sete çıktı

A takımı sete çıktı

Zafer Algöz, Seda Bakan, Özge Özberk, Bora Akkaş, Ecem Erkek, Sarp Akkaya ve Çiçek Dilligil’i kadrosunda buluşturan “Takan Takana“ ekibi sete çıktı.

26.04.2024Televizyon
Bakan Koca: 36 bin personel istihdam edilecek

Bakan Koca: 36 bin personel istihdam edilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2024 yılında 36 bin sağlık personelinin istihdam edileceğini açıkladı.

26.04.2024Ekonomi
SATIŞTA BİM AKTÜEL 26 NİSAN KATALOĞU 2024 İNDİRİMLERİ 🛒📌|| BİMde bu hafta neler var Akıllı Robot Süpürge, Elektrikli Süpürge Cyclone BİMde...

SATIŞTA! BİM AKTÜEL 26 NİSAN KATALOĞU 2024 İNDİRİMLERİ 🛒📌|| BİM'de bu hafta neler var? Akıllı Robot Süpürge, Elektrikli Süpürge Cyclone BİM'de...

Merakla beklenen BİM aktüel 26 Nisan 2024 kataloğu satışa çıktı. BİM kataloğu bu hafta da birbirinden çeşitli ürün yelpazesiyle dikkat çekiyor. Bim aktüel 26 Nisan 2024 kataloğu ile teknolojik ev aletleri dikkat çekiyor. Ayrıca yaza hazırlık ev tekstili, mutfak ürünleri de raflarda yerini almaya hazırlanıyor. Bim aktüel ürünler kataloğu içerisinde bu hafta; Kumtel Siyah Cam Ankastre Set 6.799 TL, Blaupunkt S10 Robomaster Akıllı Robot Süpürge 7.999 TL, BIXL Regnum Örgü Koltuk Orijinal 499 TL, Air Fryer Cam Yağ Spreyi 200 ml 89 TL, Baby Clementoni Çekçek Köpek 399 TL, Pilsan Bultaklı İlk Arabam 299 TL 'den satışta olacak. Peki, bim'de bu hafta neler var? İşte, BİM aktüel ürünler kataloğu 26 Nisan 2024 tamamı ve fiyat listesi

26.04.2024Bilgi
Bursa merkezli 7 ilde suç örgütüne Mahzen-32 Operasyonu: 24 gözaltı

Bursa merkezli 7 ilde suç örgütüne Mahzen-32 Operasyonu: 24 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen Mahzen-32 Operasyonu'nda elebaşılığını Hakkı Saral’ın yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı.

26.04.2024Haber
ABD’de Gazze’ye destek yürüşleri birçok üniversiteye yayıldı

ABD’de Gazze’ye destek yürüşleri birçok üniversiteye yayıldı

BD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde başlayan Filistin yanlısı protestolar, ülkedeki birçok saygın üniversiteye yayıldı. Polisin yaptığı müdahalelerde aralarında öğretim üyeleri ve öğrencilerin de bulunduğu en az 570 kişi gözaltına alındı.

26.04.2024Haber
Neredeyse tüm yolcular uyuyordu, uçak bir anda irtifa kaybetmeye başladı... Kazanın sebebi ses kayıtları yayınlanınca ortaya çıktı Her şey 2 dakika 6 saniye içinde oldu

Neredeyse tüm yolcular uyuyordu, uçak bir anda irtifa kaybetmeye başladı... Kazanın sebebi ses kayıtları yayınlanınca ortaya çıktı! Her şey 2 dakika 6 saniye içinde oldu

Havacılık tarihinin en trajik kazalarından biri bundan 30 yıl önce gerçekleşti. 75 kişiyi taşıyan uçaktan maalesef hiç kimse sağ çıkamadı. Asıl inanılmaz olan ise kazanın sebebiydi...

26.04.2024Sıra Dışı
ÇÖL TOZU SON DAKİKA 2024 || Toz bulutu ne zaman gidecek, bugün var mı, İstanbula geldi mi Çöl tozu nedir, zararlı mı

ÇÖL TOZU SON DAKİKA 2024 || Toz bulutu ne zaman gidecek, bugün var mı, İstanbul'a geldi mi? Çöl tozu nedir, zararlı mı?

Çöl tozu ne zaman bitecek sorusu gündemdeki yerini aldı. Meteoroloji, 35 il için "sarı" kodlu uyarıda bulundu. Bu illerde toz taşınımı bekleniyor. Toz taşınımının meydana getireceği başta sağlık problemleri olmak üzere görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Toz bulutu İstanbul'da var mı, geldi mi? sorusu da kent sakinleri tarafından araştırılıyor. Afrika üzerinden gelen çöl tozları ve sıcak hava dalgası Türkiye’de etkili oluyor. Rüzgar ile birlikte gelen toz, Yunanistan’ın başkenti Atina’yı turuncuya boyarken uzmanlar, tozun birkaç gün daha Türkiye’yi etkilemeye devam edeceğini belirtti. Peki, Çöl tozu ne zaman gidecek, hangi illerde olacak? Çöl tozu bitti mi, zararlı mı?

26.04.2024Bilgi
Karaciğeri koruyor, tansiyonu düzenliyor Enginarın faydaları saymakla bitmiyor... Şifa enginarın kalbinde

Karaciğeri koruyor, tansiyonu düzenliyor! Enginarın faydaları saymakla bitmiyor... Şifa enginarın kalbinde

Akdeniz mutfağının lezzetli sebzelerinden biri olan enginar tam bir sağlık deposu! Enginar aslında bir tür deve dikeni ancak sağlığa katkıları nedeniyle yüzyıllardır sebze olarak kullanılıyor. Karaciğer sağlığını koruyan, sindirim sistemini destekleyen enginarın sayısız faydasını uzmanlardan dinledik.

26.04.2024Aile
Bülent Şakrak ile Esra Akpınarın aşkı belgelendi

Bülent Şakrak ile Esra Akpınar'ın aşkı belgelendi

Aşk yaşadıkları konuşulan Bülent Şakrak ve Esra Akpınar, önceki gece Etiler’deki bir mekâna girerken görüntülendi.

26.04.2024Hayat
Son dakika haberleri: Fransız liderden İsraile soğuk duş... Macron’dan yeni yaptırım tehdidi İsrail karşıtı öğrenci protestoları Parise sıçradı

Son dakika haberleri: Fransız liderden İsrail'e soğuk duş... Macron’dan yeni yaptırım tehdidi! İsrail karşıtı öğrenci protestoları Paris'e sıçradı

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... İsrail ise Fransız lider Macron'un açıklamaları ile güne uyandı. Daha önce İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayan Fransa’nın yeni yaptırımlar onay verebileceğini duyuran Fransız liderin bu açıklaması ülke basını tarafından 'tehdit' olarak nitelendirildi. Lübnan sınırı Hizbullah ve IDF'nin karşılıklı saldırılarına sahne olurken Husiler Kızıldeniz bölgesindeki ticari gemilere saldırılarını yeniden başlattığını söyledi. ABD'deki pek çok üniversitede devam eden İsrail karşıtı öğrenci protestoları ise Paris'e sıçradı

26.04.2024Dünya
YENİ MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ İÇERİĞİ 2024 || Yeni müfredat ne zaman, saat kaçta açıklanacak Müfredat değişikliği 2024 duyuruldu mu

YENİ MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ İÇERİĞİ 2024 || Yeni müfredat ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Müfredat değişikliği 2024 duyuruldu mu?

Müfredat değişikliği 2024 için bekleyiş sona erdi. Yeni müfredat ne zaman açıklanacak, sorusu Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasıyla yanıt buldu. Milli Eğitim Bakanlığı, yeni müfredatla ilgili taslağı bugün askıya çıkarıyor. Bakan Yusuf Tekin, yeni müfredatın gelecek eğitim öğretim yılından itibaren kademeli şekilde uygulanacağını söyledi. Aylardır milyonlarca öğrenci ve veli müfredat değişikliği ile ilgili açıklamaları takip ediyor. Okullarda müfredat değişikliği çalışmaları sürüyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredat son dakika açıklamasında bulundu. 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacak müfredata ilişkin Tekin, "Komisyonlar kuruldu, aylardır çalışıyorlar. Çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredat ortaya çıkacak" diye konuştu. Tekin, çalışmanın yüzde 80’ninin tamamlandığını belirterek, “Talim ve Terbiye Kurulu’nun onayından sonra yayınlayacağız. Müfredat yeni öğretim yılına yetişecek. Bu yıl 1-5 ve 9. sınıflarla başlayacağız” demişti. Peki, Müfredat değişikliği 2024 ne zaman çıkacak, ders saatleri değişecek mi? İşte MEB yeni müfredat 2024 gelişmeleri...

26.04.2024Bilgi

Yazar Sonuçları

Doğum kontrol implantı akciğerlerinden çıktı | Çıkarılması durumunda atardamarı yırtılabilir

Doğum kontrol implantı akciğerlerinden çıktı | Çıkarılması durumunda atardamarı yırtılabilir

Doğum kontrol implanları pek çok kişi tarafından güvenle kullanılıyor ancak Birleşik Krallık’ta Nottinghamshire'da yaşayan iki çocuk annesi Rebecca Hardy, 3 yıl önce taktırdığı doğum kontrol implantı yüzünden zor zamanlar geçiriyor.

26.04.2024
Göz kırpma sıklığınız sağlığınız hakkında çok şey söylüyor

Göz kırpma sıklığınız sağlığınız hakkında çok şey söylüyor

Her üç ila beş saniyede bir göz kırpıyoruz ve günlük görsel girdimizin yüzde 10'una varan inanılmaz bir miktarını göz kırpma nedeniyle kaybetmemize rağmen genellikle bunun farkına bile varmıyoruz. Temel olarak göz kırpmak birkaç pratik amaca hizmet ediyor: Kornea yüzeyini ıslatıp temizliyor ve gözü hızla yaklaşan nesnelerden refleks olarak koruyabiliyor. Bazı durumlarda ise göz kırpmada meydana gelen gözle görülür bir değişiklik sağlık sorunlarının habercisi olabiliyor. Peki göz kırpma sıkılığınızın değişmesi hangi sorunlara işaret ediyor?

26.04.2024