Cevizli haberleri sayfasında Cevizli hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3622 Cevizli haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba: "Piyasayı gözetliyoruz, fiyatlar gereken ayarın altına düşmediği taktdirde gerekli tedbirleri alırız. Eğer ben çocuğuma baklava götüreceksem mutlaka cevizli götürmek zorunda mıyım? Yani bu konuda da üretici arkadaşlarımızın çeşitliliği artırması gerekir" açıklamasında bulundu.
#Ahmet Eşref FakıbabaSıcakların bastırması, tatlı bahar esintilerinin son bulması ile pek çoğumuz içimizi ferahlatacak hafif içecek ve yiyecek arayışına giriyoruz. Sadece yaz aylarında değil dört mevsim boyunca her gün bolca su içmemiz gerektiği için suyu pas geçiyor ve sizi yaz aylarının en sevilen, en ferah yiyecek ve içecekleri ile hürriyet ve leziziz baş başa bırakıyorum.
#Limonataİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı için geldiği memleketi Trabzon'da yaptığı açıklamada, "Benim kapım her başkana açık. Kimsenin partisi benim için bir sınır değil, onu söyleyeyim. Trabzon'dan hangi belediye başkanı gelip kapımızı çalarsa, elimizde hangi güç-kuvvet varsa, hepsi için kullanmaya hazır bir hemşehrileriyim. Başka bir akıl bizim zihnimizde zaten dolaşmaz. Biz, insanları partisinden dolayı ayırt edenlerden olmadık, olmayız. İnsanımıza; benim canım hemşehrim, dostum, vatandaşım gözüyle bakarım. Dolayısıyla, umarım o akıl sona erer. Partiler detaydır, esas olan milletin iyiliğidir. İnşallah öyle bir hizmet dönemini hep beraber var ederiz" ifadelerini kullandı.
#Ekrem İmamoğluBayram baklavasız; baklava da cevizsiz, fıstıksız, tereyağsız olmaz. Bir kilo baklavada 150 gram fıstık, 250 gram da tereyağı kullanıldığını söyleyen BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım’ın ortaya koyduğu baklava hesabı net: “150 gram fıstık 142.5 TL, 250 gram yağ ise 125 TL. Yani sadece iki kalemdeki maliyet 267.5 TL. Kilosu 150-200 liradan satılan baklavaların içeriğine dikkat etmek şart.”
#Bayram TatlısıEv baklavası, bu yıl da ramazan ayında gönüller arası bağın temelini damaklarda attıracak. Bayrama özel olarak evde hazırlanan ev baklavası, genellikle cevizli veya fındıklı yapılıyor. Bayram baklavasının hamuru ne kadar kritik bir rol oynasa da şerbeti de lezzeti açısından önemli bir rol oynar. Türk mutfağının sevilen lezzet ev baklavası fıstıklı, cevizli ve fındıklı olarak hazırlanabiliyor. Peki, evde kolay, kıyır kıyır bayram tatlısı ev yapımı baklava nasıl yapılır? Baklava şerbeti ne zaman dökülür? İşte, kıyır kıyır ağızda dağılan Ramazan Bayramı ev baklavası tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Ev BaklavasıAnkara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kahveci, bayramda büyük rağbet gören tatlı konusunda ‘merdiven altı’ uyarısı yaparak, “600-800 liralık baklavayı 100-200 liraya satan yerler var. En tehlikelisi, baklavanın şerbeti. Konulan şerbetin kaliteli olması gerekiyor aksi takdirde kanserojen olabiliyor” dedi.
#Ankara Pastacılar Tatlıcılar Ve Şekerciler Esnaf OdasıTürkiye’nin dört bir yanından bayram lezzetlerini araştırırken birkaç nokta dikkatimi çekti. Bu lezzetlerin bazıları unutulma noktasına gelmişti, bazılarıysa eskiden sadece bayramlarda yapılırken artık tüm yıl bulunduğu için ‘özel’ olma sıfatı lafta kalmıştı. Cevizli ev baklavasından kalburabastıya, yuvalamadan içliköfteye bayramın yemek geleneklerine birlikte bakalım...
#BayramRamazan ayının en güzel yanlarından biri de yemek gelenekleri ve ritüelleri... Tüm aileyi aynı sofra etrafında toplayan iftar sofraları kadar sahur için hazırlanan lezzetler de bunun önemli bir parçası. Şef Mehmet Yalçınkaya, yazarımız Sahrap Soysal ve şef Doğa Çitçi’den çocukluklarının sahur hatıralarını dinledik.
#Gizem DİNÇBAŞBana en çok sorulan sorulardan biri iftardan sonra neler yiyebiliriz ve tatlı krizleriyle nasıl başa çıkabiliriz oluyor. Uzun süre açlıktan sonra enerjisiz kalan vücut, iftardan sonra hızlı enerji kaynaklarına yönelebilir. Bu durumda ne tür yiyecek ve içecekleri seçmeliyiz?
#Berrin YiğitCumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Kurum, mevcut İBB yönetiminin depreme harcanan paranın iki katını reklama harcadığını, kendisi afet bölgesindeyken İmamoğlu'nun kayağa gittiğini söyledi. Kurum, İmamoğlu'nun mal beyanı tartışmalarına ilişkin soruya "1,5 milyar liralık bir malı nasıl alıyorsunuz? Bunu İstanbullulara niye açıklamıyorsunuz? Neyi saklıyorsunuz? Madem böyle bir malınız var niye açıklamadınız? Bunların İstanbullulara net bir şekilde açıklanması lazım. Anlaşılan o ki, biz 81 ile o afetlerde milletimize villa konforunda evler yaparken rakibimiz kendisine burada villa yapmakla meşgulmüş, buradan o çıkıyor" yanıtını verdi.
#Murat KurumYemeklere ferahlığıyla eşlik eden hoşaf ve kompostolar özel günlerin, kalabalık sofraların vazgeçilmez iki geleneksel içeceği. Hoşafın kuru, kompostonunsa taze meyve kullanılarak yapılmasıysa aralarındaki en temel fark. Çok sevdiğim üç tarifimi birlikte hazırlayalım...
#HoşafGelinim Mutfakta kaymaklı kolay baklava tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Özellikle bayram ve özel günlerde yapılan kaymaklı baklava evde kolay tarifle pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Peki, evde kaymaklı kolay baklava nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte kaymaklı kolay baklava tarifi ve yapılışı...
#Kaymaklı Kolay Baklava