Zihinsel çatışmalar meydana gelebilir

Çeşitli patlamaların olabileceği bir gün. Fikir ayrılıklarının neden olduğu sert tepkiler ve buna bağlı zihinsel çatışmalar meydana gelebilir.

Gösteri dünyası, turizm ve gençlik sorunlarının ortaya çıkacağını işaret eden gökyüzünün konumu, yasalarda yeni düzenlemelerin yapılmasını zorunlu hale getiren olayların açığa çıkacağını gösteriyor.

Reenkarnasyon

Yılda bir kez mutlaka reenkarnasyon konusundan söz ediyorum. Ve bu sene fazlasıyla anlattığımı düşünüyorum. Üstelik Metapsişik Tetkikler ve İlmi Araştırmalar Cemiyeti yılın başlarında düzenlediği İstanbul 1. Parapsikoloji kongresine ben de katılmış ve dört gün boyunca süren izlenimlerimi yazdığım diziyle paylaşmıştım. Bu sırada reenkarnasyon ve ölüme yakın deneyim yaşamış olanların ilginç tecrübelerini yazmıştım, aklıma gelmişken sorulan bazı soruları ve cevaplarını hatırlatayım.

"S- Öbür taraf nasıl? İntihar edenler cehenneme mi gidiyor?

C- Burası ya da öbür taraf. Hepsi tek dünyadır. Bu bir şans aslında. Cehenneme gönderilmek gibi bir duruma rastlamadık. İntihar edenlerle sistematik bir araştırma yapmadık.

Öbür dünyada aynı anda birden fazla işi yapmak mümkün. Mesela aynı anda Boston’daki bir çocuğunuz ile görüşürken başka bir kentte yaşayan çocuğunuzla da görüşebilirsiniz.

S- Karma nedir? Neden öğrenmek zorundayız?

C- Bir yaşamdan diğerine koşuyoruz. Tekrar ve tekrar deneyimler yaşıyoruz. Binlerce yıldır tekrarlanan deneyimler... Şu an en az beş yüz yaşam deneyimlediniz. Bu iyi bir durum. Şu an en iyi durumdasınız. Peki neden üzüntülü ve ümitsizsiniz. Kurtulmak istediğiniz nedir? Sizler büyümek zorundasınız. Bundan sorumlusunuz. Takılıp kalmak ya da aşmaktan sorumlusunuz. Siz karmanızı öğrenmek zorundasınız. Davranış modelinize bakın. Devamlı tekrarlayan davranış modelinizin farkına vardığınız zaman üstünde çalışmanız gereken karmanız budur. Kendi ruhunuza bakın, sorgulayın, kendi kendinizi sorgulayın. Kendi yaptıklarımızdan sorumluyuz. Bu durum kozmik farkındalık yaratacak.

S- Kilonun karmayla ilgisi olabilir mi?

C- Kadınların kilo vermesi duygusal bir durumdur. Mesela birlikte çalıştığım bir kadın kilo vermek istiyordu ve ne yaparsa yapsın kilo veremiyordu. Sonra geçmiş hayatında açlıktan öldüğü ortaya çıktı."

Ölüm ve ötesi daima merak edilen bir konu. Ölümden söz edildiği zaman hemen ardından doğum fikri geliyor. Reenkarnasyon, yeniden doğmak anlamına gelen bir sözcük. Ölüyorsunuz ve sonra tekrar doğuyorsunuz. Bütün çağlarda kabul gören bu fikrin inanç biçimini oluşturduğu kültürlerde son derece ilginç uygulamalarla karşılaşabiliyorsunuz. Bunların arasında herkesin bildiği Eski Mısır’daki mumyalama yönteminin altında bile reenkarnasyon fikri var.

Yale ve Harvard Üniversiteleri’nde klinik psikolojisi profesörlüğü yapmış olan Dr. Gary E. Schwartz halen Arizona Üniversitesi’nde Psikoloji, Psikiyatri ve Nöroloji Profesörü olarak çalışıyor ve üniversitenin bünyesindeki laboratuvarda öğrencileriyle birlikte yaptığı pek çok deney sonucunda "Beyin bilincin yaratıcısı değil, alıcıdır. Tıpkı televizyon gibi. Bilinç, beynin ölümünden sonra devam ediyor" diyor.

Bilinç beyin ölümünden sonra devam ediyorsa o zaman başka bir bedenle tekrar dünyaya gelebileceğini düşünmek pek zor değil.
Yazarın Tüm Yazıları