Zavallı kedicik Yaren ve Çakır’ın acıklı öyküsü

Sahibi tarafından terk edilen Yaren adlı kedicik ölüm orucunda, beyaz terrier Çakır ise sahibini bulmak için barınaktan kaçtı.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, köşenizde hayvanlarla ilgili konulara yer verdiğiniz için sizden yardım bekliyoruz.
Yaren, 45 gün önce Haykod’un Cemil Erkök Rehabilitasyon Merkezi’nin kapısına bırakılmıştı. Yanında içleri sızlatan çok acıklı bir de mektubu vardı. Sahibinin akciğer kanserinden ölmek üzere olduğunu, kabul edersek, bize sığınmak istediğinden söz ediyordu.
Biz duygusal insanlarız, tabii ki durumuna çok üzüldük. Yaren’e kucak açtık. Barınak da diğer kedilerle yapamaz diye de dernek merkezine getirdik. Fakat Yaren divanın altına girdi ve oradan da hiç çıkmıyor. Kendi maması da dahil hiçbir yiyeceğe ağzını sürmüyor. Kedicik sahibi ve hayata küstü.
Oysa bize bırakan sahipleri, bizlerle görüşebilselerdi hiç olmazsa kediciğin özelliklerini öğrenmiş olurduk.
Tanıyanları da zaman zaman ziyaretine gelir, hayvancağız da ölüm orucuna girmezdi.
?imdi onu bize bırakan kişilerden hiç değilse Yaren’i bir iki dakika görüp moralini bir parça düzeltebileceklerini düşünüyorum. Belki o sayede biraz yemek yer...
Bir yandan da Ankara’da haziran ayında, sahibi ameliyat olacağı için geçici olarak bize bırakılan, 12 yaşında erkek, uzun bacaklı, pembe burunlu, ela gözlü, sarı belden tasmalı beyaz terrier Çakır adlı köpek de dört gün içini çeke çeke ağlayıp, sonra da sahibini bulmak amacıyla barınağımızdan kaçtı. O günden bugüne kadar da izine rastlayamadık. Bu konuda bilgi sahibi olanların asağıdaki telefonlardan bize ulaşmalarını rica ediyoruz.
Hayriye Erkök: 0532 747 79 69 / 0312 222 26 22

Haberin Devamı

Sevgili dostlarım, bu olay bana Richard Gere’in başrolde olduğu sadık köpek Hachiko’nun öyküsünü anlatan filmi anımsattı. Okurlarıma, bu filmi mutlaka izlemelerini öneririm. Ve de Yaren ve Çakır’la ilgili yardımlarını esirgememelerini dilerim.

Kocamı kız kardeşimle yatakta bastım

Yazarın Tüm Yazıları