Sani Bey’in kulakları çınlasın

Yazmıştım. Geçen günlerde Almanya’dan bir dostumuz Antalya’ya geldi. Biz de Antalya’da şehirde idik. Dostumuz terminalde bizi arayıp haber vermek istemiş. Yabancı hatlı bir telefonu Türkiye’de kullanmak, roaming ücretleri ateş pahası. Dostum internet hattından aramak istemiş.

Haberin Devamı

Bir de ne görsün, internet ücretli. Sadece CIP Terminal müşterilerine ücretsiz. CIP Commercially Important Person (Ticari Önemli Kişi) demek. Önemli kişi değilsen ücretsiz internet minternet yok.

Antalya Havaalanı WiFi yazınca zaten anlaşılıyor. ‘Geliş-Gidiş salonlarında internet var. DorukNet işletiyor‘ diyor. Yani ücretli olduğunu dolambaçlı yazıyor.

Antalya Havaalanı’nın yüzde 51’i Alman Fraport şirketine, geri kalanı da TAV Holding’e ait. Fraport’un işlettiği Frankfurt Havaalanı’nda ise WiFi 7/24 ücretsiz. Yani kendi ülkesinde bedava verdiği hizmeti bizde ‘Önemsiz‘ kişilere ücretli sağlıyor. Fraport’un ortağı TAV CEO’su Sani Şener başarılı bir yönetici. ‘Çoğunluk hisse Almanlarda‘ demeden bu konuya acilen el atacağını sanıyoruz.

Dünyayı gezen dostumuz Fraport‘a göre ticari önemsiz olduğu için bizi arayamadı. Alandan çıkınca Türk usulü bir minibüs şoförüne aratıp haber verdi geldiğini. Dostum ‘Umarım ölmeden AB’ye girdiğimizi görürüm de Brüksel’e bir dilekçe yazarım. Fraport’un kendi ülkesine başka Türkiye’ye başka uygulama yaptığını bildiririm‘ diyor… Ama bunları ancak Brüksel’den bir müfettişin gelmesini beklemeyelim. Sani Şener Bey’in kulakları çınlasın.

Haberin Devamı

KANSU ŞİİR ÖDÜLÜ

CEYHAN Atuf Kansu Şiir Ödülü’ne 2023 yılı için katılım koşulları açıklandı. 1986’dan bu yana düzenlenen ödüle katılım koşulları şöyle: Ödüle aday olan yapıtlarda Ceyhun Atuf Kansu’nun şiir anlayışı göz önüne alınarak, çağdaş bir dünya görüşü ve dil bilinci temel ölçüt olacaktır.  Seçici kurul; Ali Cengizkan, Bahar Gökler (ailesi adına), Ahmet Özer, Ferruh Tunç ve İlyas Tunç’tan oluşmaktadır. Ödül kazanan yapıt, Ceyhun Atuf Kansu’nun ölüm yıldönümü olan 17 Mart 2023 tarihinde açıklanacaktır. Ödüle son katılma ve aday gösterilme tarihi 1 Ocak 2023’tür.

BOYNER’DEN ÖNEMLİ BİR ADIM

BOYNER grubu, Anadolu’nun zenginliğini geleceğe taşımak adına yaparak önemli bir adım attı. “Bizim Kültürümüz Güzel” sloganı ile yola çıkılan Zanaat X Boyner projesi; yüzyıllardır süregelen ve kültürümüze özgü zanaatların sürdürülebilirliğine aracı olmayı, yoğun emekle ve ustalıkla yapılan zanaatlarla ilgili farkındalığı artırmayı, bu zanaatların gençler ve gelecek nesiller tarafından da değerinin bilinmesini hedefliyor.

Haberin Devamı

Camaltı işlemesinden ahşap oymacılığa, bakırdan minyatüre, tezhipten çiniye Anadolu’da doğmuş benzersiz işçilik ürünü zanaatlara odaklanan eser seçkisinde yedi sanatçının 100’e yakın eseri yer alıyor. Proje kapsamında hazırlanan belgesel filmler ise sanatçıların yaşanmış ustalık öykülerinden başlayarak, zanaatlarının tarihini ve değerini kendi söylemleri ile aktarıyor. İZ TV kurucularından Vedat Atasoy’un yönetmenliğinde hazırlanan ve çok yakında BEINİZ kanalında yayınlanacak belgesel serisi, her biri 15 dakika olan yedi bölümlük mini filmlerden oluşuyor.

GEÇMİŞ OLSUN ANTALYA

SEL ve su baskınlarının nedeni aşırı yağmurlar değildir.

Bilimsel gerçeklerle bağdaşmayan uygulamalardır.

Haberin Devamı

Sorunun kalıcı tek çözümü, bıkmadan, usanmadan yıllardır dile getirdiğim ve gündeminize alınması için bakanlıklara sunduğum ‘Kırsal Dönüşüm Projesi’dir.

Geçmiş olsun Antalya. Faruk ÇEBİ

BİLİYOR MUSUNUZ?

- GEÇEN ekim ayındaki seçimlerde Türk azınlığın partisi Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) yüzde 14.4 oyla üçüncü sırada yer alarak koalisyon ortağı olduğunu ve Vecdi Raşidov’un Meclis Başkanlığı’na seçildiğini...

- GAZETECİLİĞE Çatalca’da başlayıp, Yeni Halk, Bursa, Millet, Cumhuriyet, Yeni İstanbul ve Hürriyet gazetelerinde görev yapan, TGC üyesi ve sürekli basın kartı sahibi Hakkı Akut’un (89) Kadıköy’de vefat ettiğini ve dün öğle namazının ardından Şakirin Camisi’nden alınarak Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildiğini...

Haberin Devamı

- ASKERİ hastanelerin açılması için büyük mücadele veren CHP Gaziantep Milletvekili Op. Dr. Bayram Yılmazkaya’nın “Bu konu ülkemiz, ordumuz ve askerlerimiz için hayati  öneme sahip” dediğini ve askeri hastanelerin Milli Savunma Bakanlığına devri için  kanun teklifi hazırladığını...

BİZİM İÇİN NE DİYOR

JAPON işadamı Sakura şöyle diyormuş: Siz Türkler rahatınıza çok düşkünsünüz. Mütevazı yaşamıyorsunuz. Daha sonra borç batağına giriyorsunuz.

Ben işadamıyım, sıradan evim, arabam var. Görüyorum ki sizde öyle değil.

Asgari ücretlide en lüks telefon var.

Ayrıca milli değilsiniz. Marka sevdanız var.

Biz Japonlar yatırımı bilgiye yapıyoruz... Siz hazıra konuyorsunuz. Üretemediğiniz takdirde sadece tüketici olarak kalırsınız. Bülent ATALAY

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

- 12-18 Aralık Yerli Malları Haftası. Küçükbaş hayvan et ve süt ürünlerinin tüketimine de ağırlık verilmesini arzu ediyoruz. İnsanlarımızın yerli malı tüketmesine ilişkin topyekûn seferberlik ilan edilmelidir. Yerli malı tüketimi yanında tamamen yerli üretim olan ve insan sağlığı ve beslenmesinde hayati önemi olan küçükbaş hayvan et ve süt ile gıda güvencemizi sağlamalıyız.

Nihat ÇELİK-Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı

- GEÇEN ay 81 yaşına giren İdil Biret, sanat yaşamının 50 yılındaki konser, söyleşi ve belgeselleri tek bir eserde topladı. Biret’in 1970-2020 arasında kaydedilmiş 37 saatin üzerinde orkestralı konçerto ve solo resital filmleri ile belgeseller, söyleşiler ve konserlere ilişkin 32 sayfalık kısa bir kitap hazırlandı.

 

Yazarın Tüm Yazıları