Periler bunu hep yapıyor

2013 Avrupa Şampiyonası yarı finalinde Sırbistan’ı saf dışı bırakıp, final oynayan Türkiye bu yıl da Dünya Şampiyonası’nda Sırpları gene üzerken bizleri sevince boğdu.

Haberin Devamı

Şarkıdaki gibi önce “Güzeller içlerinden ikisini seçtiler..”; Şaziye ve Esmeral elele vererek üçlükleriyle Millilerimizi ilk çeyrekte 18-13 öne geçirdi.

Buraya kadar düşük tempoda tutmayı başardığımız maçta 2. çeyrekte, boyalıyı kullanmadan sadece dışarıdan boş savurup, 6 sayıda kalınca momentumu kaybettik.

Milica Dabovic ve Jovanovic devreye girerek yüzde 44 üçlük isabetiyle Sırpların 30-24’le odaya gitmelerini sağladı.

YAĞMA YOK’ DEDİLER

15’te 0’la oynayan kaptan Nevriye umduğumuzu veremeyip faulleri de üçleyip kenara oturunca, takım iyice kendi başına kaldı. Kâbus gibi yüzde 22’yle hücum edebilirken, sadece Sanders’ın pota altında devleşmesiyle pes etmeden oyuna tutunmaya çalıştık. Başardık da 2’de 2 sokarak...
Birsel Vardarlı dönüp, oyunu kora kora sokunca son çeyreğe bu kez kızlarımız 41-40 önde girdi. İlk yarıda kayıpları oynayınca, ‘NEV’rimiz dönüyor’ sandık ama kaptan Nevriye son çeyrekte 3’te 3’le yaptı yapacağını... Takımın kazanma hırs ve inancını artırdı. Sanders 14 sayı,19 ribaunt ve 5 harika blokla Sırpların evlerine eli boş dönmelerini sağladı. Bugün Avrupa Şampiyonu İspanya ile yarı finalde, ABD’yle de finalde oynamanın yollarını arayacağız.

Yazarın Tüm Yazıları