Koçların koçu

SIRP koçlar Obradovic ile sezon başında Anadolu Efes’in başına getirilen Ivkovic yılların karşılıklı rekabetini burada sürdürmeye dün akşam başladı.

Haberin Devamı

Anadolu Efes’in İspanya’nın Laboral takımından transfer ettiği Heurtel de kenardaydı. Zisis’ı de Fenerbahçe Unics Kazan’dan aldı. Gerçek 1 numara oyun kurucu öncesi ve sonrasını saptamak açısından da önemliydi maç. Fenerbahçe oyuna “titrek” bir beşle başlayınca,16-0’lık hızlı hücumlu ev sahibi atağı Fenerbahçe’yi ilk 5 dakikada sezonun en büyük şokuna soktu. Öyle ki 8 dakikada tek sayı atabildi Kanarya .Sağ olsun (!) Ivkovic takımı kurcalayıp gençleri sokarak Obra’yı krizden çekti çıkardı. Kanarya çeyreğin sonunda skoru 19-12 ile oyuna döndü.

JESTİN KIYMETİNİ BİLMEDİ

KENARDAN gelen esas oğlanlar Emir, Goudeulock ve Bjelica ağırlıklarını koyunca Fenerbahçe giderek 17 sayılık farkı eritirken Drapper ve Cedi 13’de 6 %46 üçlük isabetle skoru tutmaya çalıştı. Nenad Krstic’in olmadığı akşamda pota altını hiç zorlamayan Fenerbahçe Ülker, hayret bir şekilde isabetsiz olduğu maçta dış şutta ısrar etti. Son haftaların adamı Semih’i hiç besleyemediler.
Janning ve Drapper peşpeşe üçlüklerle Anadolu Efes hücumunu sırtladılar. 63-51 Efes üstünlüğüyle girilen son çeyrekte Anadolu Efes başlangıç 17 sayılık avantajını geri aldı. Heurtel’i bilmem ama Nikos Zisis, amaçsız ve sistemsiz hücum eden aşırı top kaybeden, Kanarya’ya ilaç gibi gelecek.

Yazarın Tüm Yazıları