Yetişkin köpek sahiplenirsem bana alışır mı?

Birçok insan köpek sahiplenmeye karar verdiğinde yavru bir köpek arayışı içerisine girer.

Haberin Devamı

Yetişkin köpek sahiplenirsem bana alışır mı

Anne ve kardeşlerinden yeni ayrılmış bir yavrunun yeni sahibini bir anne gibi belirleyip küçükten daha iyi alışacağı düşünülür. Ancak yavru bir köpeğin ihtiyaçlarının sıklığı, tıpkı bir bebek gibi daha yoğun ilgiye ihtiyaç duyması sahibin kaldıramayacağı bir sorumluluk haline gelip pes etmesine neden olabilir. Ayrılıkla sonuçlanacak bu durum her iki taraf için de özellikle köpek açısından çok travmatiktir. Oysa bebek köpeğin ihtiyaçlarına karşılık gelemeyen biri, yetişkin olarak sahipleneceği bir köpeğin bakımı ve sorumluluğunu daha kolay yönetebilir.

Yetişkin köpek sahiplenirsem bana alışır mı

Haberin Devamı

BESLENME ARALIĞI UZUN

Gelin yetişkin köpek sahiplenmenin olası getiri ve avantajlarına bir göz atalım:
- Yetişkin sahiplenilen köpekler bilişsel algıları yavru köpeğe göre daha gelişkin olduğu için sahiplik ve bağlılık olgularını daha çabuk edinirler.
- Yetişkin köpekler yavru köpeklere göre daha uzun aralıklarla beslenme ve tuvalet ihtiyacı gösterirler.
- Bebek köpekler meraklı ve yaramaz olurlar, bu durum sahibin sabrını zorlayabilir. Yetişkin sahiplenilen köpekler daha kararlı davranışlar içerisinde olurlar.

Yetişkin köpek sahiplenirsem bana alışır mı

EĞİTİM YETERLİLİĞİ YÜKSEK

- Yetişkin olarak edinilen köpeklerde temel ve ileri seviye eğitimlere karşı yeterlilik, yavru köpeklerden daha yüksektir.
- Yavru olarak sahiplenilen köpeklerin bağışıklık sistemleri zayıftır. Bir takım riskli hastalıklara yakalanma riskleri yüksektir. Yetişkin köpekler ise daha sağlam ve oturmuş bir bağışıklığa sahip oldukları için hastalıklara karşı daha dirençlidir.
- Yetişkin köpekler gün içerisinde evde daha uzun süreler yalnız kalmaya tolerans geliştirebilirler.
Barınaklarda, sokaklarda birbirinden güzel yetişkin köpek; sığınacağı bir yuvası, seveceği bir sahibi olmasını bekliyor. Yetişkin sahiplenilen köpek yeni sahibine alışmaz, eve uyumlanamaz, eğitilmez yanlışına düşmeyin. Bir evlat da siz edinin ve aranızdaki bağın ve uyumun ne kadar çabuk gelişeceğine şahit olun.

Yazarın Tüm Yazıları